«Riverdale»-skuespiller drepte moren sin

Den tidligere skuespilleren er dømt for å ha drept moren sin i 2020.

DØMT: Skuespilleren kan risikere å sitte i fengsel resten av livet. Foto: Skjermbilde/Netflix
DØMT: Skuespilleren kan risikere å sitte i fengsel resten av livet. Foto: Skjermbilde/Netflix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i mars at skuespiller Ryan Grantham (24) erkjente seg skyldig i drapet på moren. I retten har det også kommet frem at den kanadiske skuespilleren hadde planer om å kjøre til Ottowa for å drepe statsminister Justin Trudeau, etter å ha skutt og drept moren sin i april i 2020.

Ifølge Canadian Broadcasting Corporation, ble Grantham dømt for forsettlig drap. Videre skriver nettstedet at forsettlig drap har en automatisk livstidsdom uten mulighet for prøveløslatelse på minst 10 år.

RART: Forholdet mellom Cole Sprouse og Lili Reinhart skal angivelig være slutt - men skuespillerne fra «Riverdale» måm av naturlige årsaker møtes i prosesjonell jobbsammenheng. Vis mer

Innrømmet alt

Barbara Waite ble funnet drept i hjemmet sitt i april i 2020. 24-åringen hadde skutt moren sin i ryggen mens hun spilte piano.

Dagen etter å ha drept moren sin, dro Grantham til Rideau Cottage med planer om å drepe statsminister Justin Trudeau.

Etter bare noen timer ombestemte han seg. Veien gikk heller til Vancouver-politiet. Her oppsøkte han en politibetjent og kom med en grufull beskjed: «Jeg har drept moren min».

Under rettssaken har 24-åringen hevdet at han drepte moren sin så hun ikke måtte være vitne til drapet han planla på Trudeau.

LUKE PERRY: Da Perry fikk slag, ringte en uidentifisert kvinne til nødetatene i Los Angeles. Kort tid etter dødsfallet ble lydloggen offentliggjort. Lyd: Los Angeles County. Bilder: NTB Scanpix. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dagbladet TV Vis mer

Spilt i en rekke filmer

Grantham begynte sin skuespillerkarriere i 2007, i en alder av åtte. Siden da har han deltatt i en rekke filmer og serier, deriblant Supernatural, iZombie og En pingles dagbok.

I 2019 var 24-åringen også å se i sesongpremieren av serien «Riverdale». I serien spiller Grantham rollen som Jeffery Augustine, som drepte Fred Andrews, spilt av avdøde Luke Perry.

Den drapsdømte skuespilleren var sist å se i dramafilmen «Unspeakable» fra 2019.

SKUTT: Ana Abulaban ble skutt av mannen sin, Ali Abulaban, grunnet sjalusi. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

LES OGSÅ: Milliardærarvingen drepte tobarnsmor i fylla

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer