Serena Williams:

Rivaler reagerer på den tettsittende drakten til Serena

- Har reglene blitt endret?

FET DRAKT: Serena Williams stilte i tettsittende catsuit i Roland Garros. Foto: Juergen Hasenkopf/BPI/REX/Shutterstock
FET DRAKT: Serena Williams stilte i tettsittende catsuit i Roland Garros. Foto: Juergen Hasenkopf/BPI/REX/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tennisstjernen Serena Williams (36) gjorde sin Grand Slam-debut etter fødsel i en tettsittende, svartglinsende «catsuit» som sendte superhelt-vibber.

Williams ble mor for første gang i fjor høst, til lille Alexis Olympia. Men fødselen, og tiden etterpå, har ikke vært enkel. Hun fikk fødselskomplikasjoner, og har slitt med blodpropp i ettertid. Og slik har nemlig drakten en viktig funksjon:

- Jeg har brukt bukser en del når jeg spiller, slik at blodsirkulasjonen opprettholdes. Drakten er morsom, men den fungerer også slik at jeg kan spille uten problemer, sier Williams til Sports Illustrated.

Men tennisdronningen kalte også drakten en hyllest til «kvinner som har vært gjennom mye både mentalt og fysisk, for å komme tilbake, få tilbake selvtilliten og ha tro på seg selv».

I HELDRAKT: Serena Williams. Foto: REUTERS/Christian Hartmann
I HELDRAKT: Serena Williams. Foto: REUTERS/Christian Hartmann Vis mer

- Har reglene blitt endret?

Men har hun egentlig lov til å bruke den? Det spurte motstander i første runde, Kristyna Pliskova.

- Er reglene endret? Hittil har vi bare fått lov til å bruke tights som går ned til leggen, og vi skal i så fall alltid ha skjørt utenpå, spurte hun ifølge Ekstra Bladet.

Overfor nyhetsbyrået AFP sier den russiske doubles-spilleren Alla Kudryavtseva at hun håper reglene blir endret.

- Jeg har blitt bedt om å ta et skjørt over leggingsene mange ganger. Du har ingen anelse om hvor ukomfortabelt det er. Ellers må jeg ha dem av. Det har også skjedd, tvitret hun onsdag.

Tennisspiller Arina Rodionova skriver:

- Ingenting mot Serenas klesplagg, det ser veldig kult ut! Men jeg bare lurer på hvordan det er lov, hvis vi bare har lov til å bruke bukser til midt på leggen, og ALLTID bruke skjørt eller shorts over. Har reglene blitt endret?

Åpent for tolkning

Men ifølge bloggen Tennis Life, er reglene åpne for tolkning. Ifølge nettstedet er jeansshorts, T-skjorte og gymshorts ansett som upassende. Men den listen går det an å forholde seg til.

«Tolkningen av reglene ser til syvende og sist ut til å være opp til dommerne», skriver nettstedet.

Storturneringen Wimbledon er for eksempel kjent for å være streng når det gjelder bekledning. Der skal alt være hvitt. Roger Federer ble for eksempel for noen år tilbake bedt om å bytte sko da skosålen hans ikke var hvit.

Men for Williams har drakten som nevnt en viktig funksjon.

- Jeg har hatt en del problemer med blodpropp. Herregud, jeg aner ikke hvor mange jeg har hatt i løpet av det siste året. Så drakten har definitivt en funksjon sånn sett. Jeg har brukt bukser en del når jeg spiller, slik at blodsirkulasjonen opprettholdes. Drakten er morsom, men den fungerer også slik at jeg kan spille uten problemer, sier Williams til Sports Illustrated.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - Jeg visste ikke at de dater

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer