Risikerer tvangssalg for å kjøpe dataspill

«Luksusfellen»-ekspertene fikk seg en kraftig overraskelse da de hørte om Silje og Espens handlevaner.

FÅR SEG EN VEKKER: Espen og Silje blir overrasket når de får vite hvor mye de bruker på personlig forbruk i måneden. Foto: TV3
FÅR SEG EN VEKKER: Espen og Silje blir overrasket når de får vite hvor mye de bruker på personlig forbruk i måneden. Foto: TV3 Vis mer

SEOGHØR.NO: «Luksusfellen»-ekspertene Christian Vennerød og Magne Gundersen har igjennom flere år blitt vant til å møte nordmenn som har mistet kontrollen over sin kredittkortbruk.

Ekteparet Silje (29) og Espen (28) Johannesen fra Kolltveit i Bergen har tilsammen 850 000 kroner i gjeld.

Til tross for at paret - som har tre barn sammen  - ikke har betalt etter avtale på sitt billån, har de fortsatt å kjøpe blant annet interiørartikler og dataspill med kredittkort.

Det fører blant annet til at bilen trues med å bli tvangssolgt når Gundersen og Vennerød kommer på besøk.

- Dere betaler over 100 000 kroner i året, bare i renter, på mange dyre lån. Dere har mistet kontroll over økonomien, sier Gundersen.

Espen får blant annet en kraftig overraskelse når han får vite at han bruker 3900 på PC- og TV-spill i måneden. I tillegg koster PC-en hans ham 3200 kroner i måneden.

Silje blir opplyst at hun i snitt bruker 2100 kroner på interiørshopping i måneden i snitt.

- Den kontoutskriften var overraskende. Det var ikke noe gøy. Vi var ikke klar over at det var så galt,

- Jeg var klar over at jeg brukte mye penger på spill, men ikke at det var så mye, sier Espen til kameraene.

Luksusekspertene får seg imidlertid enda en overraskelse når de kommer tilbake etter sitt første besøk, for å se hvordan det står til med ekteparet.

Mens han tidligere jobbet som stilaarbeider, avslører Espen at han har inngått samarbeid med den tidligere «Luksusfellen»-deltageren Jan Ivar Furevåg.

De to mennene har planer om å starte et cruise-rederi sammen, og Espen skal etter planen jobbe som markedsdirektør med å skaffe nye kunder.

Advarer mot å satse blindt

LUKSUSFELLEN-DUO: Espen avslører at han nå planlegger forretningssamarbeid med en annen tidliger Luksusfellen-deltager, Jan-Ivar Furevåg. Foto: TV3
LUKSUSFELLEN-DUO: Espen avslører at han nå planlegger forretningssamarbeid med en annen tidliger Luksusfellen-deltager, Jan-Ivar Furevåg. Foto: TV3 Vis mer

Etter nærmere utspørring fra Vennerød og Gundersen, avslører Jan Ivar- som tidligere drakk sju liter melk om dagen -  at han ennå ikke har finansieringen av prosjektet på plass.

- Banken er litt usikker ennå, men vi har private investorer som er villig til å skyte inn egenkapital, sier han.

Gundersen advarer imidlertid Espen om å satse familiens økonomiske fremtid på prosjektet.

- Jeg er jo litt bekymret, når du lar være å jobbe med stillasjobben som gir en sikker inntekt, for å jobbe bare med dette prosjektet. Du setter inntekten din i fare. Det er ikke i bra.

- Du må ha inntekter hver måned. Så får du heller jobbe ekstra med dette.

- Hele jobben til Magne går til helvete hvis du ikke betaler, advarer Christian Vennerød.

Se hvordan det går med Espen og Silje i «Luksusfellen», som sendes onsdager på TV3 kl 20.30.

LES OGSÅ: - Dette er et varslet samlivsbrudd