VIL UTVIDE FAMILIEN: «Teen Mom 3»-stjernen Mackenzie McKee er gravid for andre gang, til tross for at legene har advart henne om at det kan koste henne livet.  Foto: MTV
VIL UTVIDE FAMILIEN: «Teen Mom 3»-stjernen Mackenzie McKee er gravid for andre gang, til tross for at legene har advart henne om at det kan koste henne livet. Foto: MTVVis mer

Risikerer livet for å bli gravid igjen

«Teen Mom»-stjernen trosser legens råd.

SEOGHØR.NO: Mackenzie McKee er en av hovedpersonene i MTVs tredje utgave av den populære realityserien «Teen Mom».

I serien deltar Mackenzie sammen med ektemannen Josh McKee og deres to år gamle sønn Gannon.

Nå avslører 19-åringen at hun ønsker seg flere barn, selv om det kan koste henne livet.

Grunnen er at hun lider av diabetes type 1, og legene har advart henne om at hun på grunn av lavt blodsukker kan havne i koma under en fødsel, som kan være livstruende.

- Blodsukkeret mitt kan bli så lavt at jeg besvimer - og ikke våkner opp igjen, sier Mackenzie til bladet Life & Style.

Tidligere har MackEnzie skapt bekymring blant fansen ved blant annet å fortelle om hvordan hun har besvimt i badekaret på grunn av lavt blodsukker og har måttet blitt reddet av sin egen mor.

Hun er imidlertid fast bestemt på å utvide familien.

- Jeg er veldig redd, men i det lange løp så tror jeg det er bedre å få barn nå, mens kroppen min er sprekere enn å vente til jeg blir eldre.

- Hvis alt går bra vil den nye babyen bli et mirakel. Jeg setter min lit til Gud.

Det norske folkehelseinstituttet betegner den generelle faren for at kvinner med diabetes type 1 skal få komplikasjoner under fødselen, som lav.

«Kvinner med type 1 diabetes har som gruppe fortsatt en høyere risiko for fosterdød og en noe forhøyet risiko for spedbarnsdød sammenlignet med friske, gravide kvinner, viser en ny studie. Risikoen for de alvorligste hendelsene er likevel lav», skriver insituttet i en artikkel på sine nettsider.

LES OGSÅ: Michael J. Fox fikk ultimatum av kona