Risikerer lammelser etter brutalt overfall

Erik Grande Garcia ble møtt med vold etter å ha forsvart transseksuell «Paradise Hotel»-kollega.

SEOGHØR.NO: Onsdag skrev Seoghør.no om overfallet «Paradise Hotel»-deltaker Erik Grande Garcia (23) ble utsatt for i Tønsberg forrige helg.   

Valdresgutten fortalte på bloggen sin at han ble overfalt av noen ukjente gjerningsmenn etter en bytur natt til mandag, noe som endte med en natt på sykehus.

Nå sier 23-åringen til Seoghør.no at skadeomfanget etter overfallet er verre enn han først trodde, og at han kan ha pådratt seg nerveskader.

Han ble utskrevet fra sykehuset dagen etter, men etter et par dager merket han at smertene i nakken ble verre. TV-personligheten opplevde også at høyre side av kroppen begynte å «sige» - at alle bevegelser begynte å gå tregere.

- På fredag var jeg på legevakten og tok et nytt røntgenbilde av nakken, som ikke var helt bra. Nakken er verst skadet, og i verste fall kan det bli verre fremover. Jeg har problemer med å prate og fungere ordentlig nå. Det kan være at jeg ha en nerveskade som gjør at jeg kan få lammelser i høyre side av ansiktet, forteller Grande Garcia til Seoghør.no


Utsatt for uprovosert vold
«Bygdegutten» var på vei til et nachspiel etter en bytur med kolleger fra nattklubben Paparazzi i Tønsberg sist helg da han møtte noen ukjente menn på brygga. De begynte å slenge ut fornærmelser mot ham.

- Jeg er blitt vant til litt drittslenging og prøvde bare å ignorere det da de begynte. De kalte meg «homse» fordi jeg hadde sovet sammen med Louis (en transseksuell deltaker, journ.anm.) inne på «Paradise Hotel». De ble veldig irriterte da jeg forsvarte Louis og sa at jeg ser bort ifra åssen legning folk har etter oppholdet på Paradise, forteller han.

Grande Garcia husker at mennene begynte å knuffe til ham, men uttaler at han valgte  ikke å knuffe tilbake.

- Jeg sa heller «vi er voksne mennesker, dette gidder jeg ikke» og prøvde å gå videre. Da tok en av dem tak i meg og slang meg over bryggekanten. Jeg traff med nakken og så ryggen på bryggekanten, før jeg landet i vannet. En kompis kom løpende og hjalp meg opp på land, der jeg
kollapset etter ett minutt, minnes 23-åringen om den dramatiske opplevelsen.


Satser alt på å bli frisk
Deretter bar det altså rett til sykehuset. Både mobilen og klokken ble ødelagt i saltvannet, men Grande Garcia understreker at det ikke er så farlig med de materielle tingene. 

- Det verste er at jeg risikerer langvarige, fysiske skader. Jeg har ikke fått tid til å anmelde overfallet ennå, jeg har fokusert på helsa og prøver å bli frisk i første omgang. Men jeg har tenkt å anmelde det, uttaler «Paradise»-Erik til Seoghør.no.

Valdresværingen, som sier at han er blitt veldig glad i Tønsberg, innrømmer imidlertid at han føler seg litt sårbar ved å være hjemmefra i en slik vanskelig situasjon.

- Men nå må jeg bare satse på at alt blir bedre snart, sier Erik Grande Garcia.

LES OGSÅ: - Krangelen var mye verre enn på TV