Christine Koht:

Risikerer full stans i kreftbehandlingen

- Leveren tåler ikke en omgang til, og det kan man i verste fall dø av.

KREFTSYK: Christine Koht fikk påvist kreft i desember. Nå deler hun åpenhjertig om behandlingen i podkasten «Koht vil leve». Foto: NTB Scanpix
KREFTSYK: Christine Koht fikk påvist kreft i desember. Nå deler hun åpenhjertig om behandlingen i podkasten «Koht vil leve». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I slutten av januar ble det kjent at komiker Christine Koht (51) i desember hadde fått påvist kreft med spredning, og at hun var i gang med en intensiv behandling.

Koht er midt i behandlingen, og i podkasten «Koht vil leve», gjort i samarbeid med Aftenposten, kommer komikeren med en ukentlig oppdatering om behandlingen hun gjennomgår.

I den nyeste episoden kommer det fram at 51-åringen har fått alvorlige bivirkninger grunnet en leverbetennelse.

Komikeren ble i slutten av forrige podkast-episode hasteinnlagt på sykehuset. Der fikk hun påvist en leverbetennelse, som har kommet som en bivirkning av den tøffe kreftbehandlingen hun har fått.

Behandlingen kan bli stoppet

På grunn av leverbetennelsen, kan kreftbehandlingen potensielt bli stoppet. I podkasten forteller journalist Joachim Førsund at Kohts leverbetennelse blir behandlet med steroider. På sykesenga får hun følgende spørsmål fra Førsund:

- Har du blitt enda reddere for å dø?

- Det som har skjedd på dette oppholdet her, er at jeg har blitt mer realist. Jeg har på en måte fått en sånn aha-opplevelse på at jeg kan dø. Jeg kan være død om et år, svarer Koht åpenhjertig og ærlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer