SNAKKET UT: Tirsdag snakket Claus Lundekvam ut om sine alkohol og narkotikaproblemer i intervju med TV 2.  Foto: SCANPIX
SNAKKET UT: Tirsdag snakket Claus Lundekvam ut om sine alkohol og narkotikaproblemer i intervju med TV 2. Foto: SCANPIXVis mer

Risikerer fengsel etter rus-behandlingen

Politiet og domstolene venter på Lundekvam.

SEHER.NO:  Den tidligere landslagsspilleren og fotballproffen Claus Lundekvam (37) vakte stor oppsikt tirsdag, da han i et intervju med TV 2 snakket ut om sitt misbruk av alkohol og kokain.

Misbruket skal blant annet ha ført til at Lundekvam har blitt dømt for promillekjøring i England, og i mars ble han arrestert for å være i besittelse av et narkotisk stoff.

Kort tid etter det skal han ha blitt arrestert igjen, etter det politiet karakteriserte som truende oppførsel i hjemmet.

Problemene ble etter hvert så store at 37-åringen 17. mai i år la seg frivillig inn på klinikken til den tidligere engelske landslagsspilleren Tony Adams, for å få bukt med dem.

Men selv om han nå forsøker å få ryddet opp i problemene, ser ikke marerittet ut til å være over for fotballstjernen. 

Ifølge Dagbladet venter nemlig både politiet og domstolene på ham, når han etterhvert kommer ut fra rusklinikken.

Få dager etter oppholdet må Lundekvam møte i retten, anklaget for mild legemsfornærmelse. I tillegg har han fortsatt status som mistenkt i en annen etterforskning, etter at han ble arrestert med narkotika i mars.

Selv om det i en eventuell rettssak kan være positivt for fotballstjernen at han har valgt å oppsøke behandling, er fengselsstraff et mulig utfall i saken, skriver avisen.

37-åringen skal møte for forhørsretten i Southhampton 21. juni for å svare på anklagene om mild legemsfornærmelse, og ut fra rettspraksis er bot eller samfunnsstraff sannsynlig sanksjon.


At fotballstjernen har latt seg intervjue i forkant av møtet med domstolen, kan også,  i verst tenkelig tilfall, forverre hans situasjon.

Storbritannia har nemlig strenge lover for hva personer kan si til medier i påvente av et slikt rettsmøte. Dette for at dommerne ikke skal bli påvirket av informasjon gitt utenfor lovens sal. Både medier som videresender sitatene og avsender kan straffes med bøter eller fengsel.

TV 2, som hadde intervjuet med Lundekvam, styres ikke av britisk lov, og kan ikke forfølges. Men dersom britiske medier bruker utsagnene, kan Lundekvam ha forverret sin rettslige situasjon.

- Ja, potensielt så kan han det. Hvis noen oversetter intervjuet og publiserer det her, og det vurderes at han snakker om bevismessige forhold knyttet til hans sak, så kan han få ekstra trøbbel, sier Alan Smith, talsmann ved politiet i Hampshire til Dagbladet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Godt det endelig har kommet ut