Vietnamesisk modell:

Risikerer å bli bøtelagt for lettkledd Cannes-kjole

Risikerer bøter for vågalt kjolevalg under filmfestivalen i Cannes.

VÅGAL KJOLE: Den vietnamesiske modellen Ngoc Trinh (29) dukket opp med en kjole som hadde overlatt lite til fantasien. Nå risikerer hun bøter. Foto: NTB Scanpix
VÅGAL KJOLE: Den vietnamesiske modellen Ngoc Trinh (29) dukket opp med en kjole som hadde overlatt lite til fantasien. Nå risikerer hun bøter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av mai gikk den tradisjonsriske og prestisjetunge filmfestivalen i Cannes nok en gang av stabelen. Filmstjerner og berømtheter fra hele verden var samlet i den franske byen for å kaste glans over både små og store filmer.

Den internasjonale festivalen er også en glimrende anledning for å vise frem svindyre designernantrekk, og mange kjendiser tar til den røde løperen med vågale kjolevalg.

Det gjorde også den vietnamesiske modellen Ngoc Trinh (29) på den 72. filmfestivalen i mai i år.

Den unge modellen og designeren strålte på den røde løperen i en dristig, glitrende kjole - men kjolevalget falt på langt nær i god jord hos alle.

SKAPTE REAKSJONER: Denne kjolen har vært gjenstand for kritikk. Nå risikerer modellen bøter. Foto: NTB Scanpix
SKAPTE REAKSJONER: Denne kjolen har vært gjenstand for kritikk. Nå risikerer modellen bøter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Myndighetene i hjemlandet hennes, Vietnam, mener nemlig at kjolen var så avslørende og lite tildekkende at hun nå risikerer å bli bøtelagt for å gått med den.

Det skriver New York Post.

Kan bli bøtelagt

I Vietnam er det straffbart å ikke dekke seg tilstrekkelig til i offentligheten, og dersom man ikke klarer å etterfølge det - vil man risikere å bli bøtelagt.

Dermed risikerer den 29 år gamle modellen å måtte punge ut for å ha brukt kjolen som så vidt dekket hennes edlere deler.

Hvor mye modellen eventuelt vil bli nødt til å betale, er ukjent.

LETTKLEDD: Mange har reagert på vietnameserens kjolevalg. Foto: NTB Scanpix
LETTKLEDD: Mange har reagert på vietnameserens kjolevalg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Modellenes dristige kjolevalg har satt sinnene i kok hos mange embetsmenn i hjemlandet Vietnam, og flere ønsker nå å skjerpe lovene i landet.

- Hun er ikke en kunstner som myndighetene sendte til arrangementet. Antrekket hennes var upassende, støtende og har forårsaket offentlig opprør, sier Nguyen Ngoc Thien, Vietnams minister for kultur, sport og turisme til Vietnam Express.

Trinhs opptreden på Cannes-festivalen har også skapt reaksjoner blant innbyggerne i hjemlandet, og ifølge nettstedet skal mange innbyggere i modellens hjemland oppleve antrekket som «kvalmt» og «seksuelt avslørende» etter at hendelsen ble omtalt.

Sjokkerte på rød løper

29-åringen var imidlertid ikke den eneste som sjokkerte på årets rød løper i Cannes. Det samme gjorde supermodellen Bella Hadid (22) som for tre år siden entret den røde løperen på filmfestivalen iført det som etter alt å dømme var årets dristigste kjole - og viste litt mer enn planlagt i prosessen.

Modellens røde silkekjole fra Alexandre Vauthier skrek etter en motetabbe med sin dype utringning og skyhøye splitt, og ja, da:

Unge Hadid endte opp med å blotte kjolens innebygde truser mens hun poserte på den tradisjonsrike filmfestivalens røde løper.

Mange kjente personligheter på filmfestivalen i Cannes. Victoria Beckham var en av de mest kjente personlighetene på festivalen. Video licensed from NTB Scanpix Vis mer

Motetabben hennes fra 2016 skremte henne imidlertid ikke fra å velge en ny kjole med farlig høy splitt på Cannes-løperen året etter.

På tross av noen temmelig «uheldige» moteøyeblikk de siste åra har ikke Hadid latt seg skremme bort fra Cannes-løperen, og på årets festival imponerte hun i mer enn ett eksklusivt antrekk.

Kjolen Hadid brukte i år var - kanskje ikke så overraskende - utstyrt med en høy splitt, og Express trakk paralleller til «skandalekjolen» fra 2016.

LES OGSÅ: -Jeg har aldri vært mer stolt av Christine

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer