Universitetsskandalen:

Risikerer 40 år i fengsel

I dag faller dommen i den mye omtalte universitetsskandalen.

SKANDALE: Lori Loughlin er blant de 50 menneskene som står tiltalt i den mye omtalte universitetsskandalen. Foto: NTB Scanpix
SKANDALE: Lori Loughlin er blant de 50 menneskene som står tiltalt i den mye omtalte universitetsskandalen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I dag faller dommen i den mye omtalte universitetsskandalen, der 50 mennesker står tiltalt for å ha bestukket opptakskontorer og prøveadministratorer ved eliteuniversiteter rundt om i USA.

Dette skal ifølge CNN ha gått ut på å jukse med prøveresultater, samt bestikke ansatte ved universitetene til å akseptere studenter som idrettsutøvere - selv om de aldri har drevet med idretten tidligere.

I tillegg til en stor andel rike foreldre, står også ni trenere, to prøveadministratorer, en eksamenssensor og en sjef tiltalt for å ha jukset med både resultater og profiler for å sikre en rekke studenter skoleplass.

Bestikkelsene skal ha foregått helt siden 2011, og det er ifølge CNN William Rick Singer (58), sjefen for et firma som forbereder familier på opptaksprosessen ved universiteter, som skal stå bak. Han har erklært seg skyldig på alle punkter, og uttalt at «alt han er beskyldt for, er sant».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer