Hans-Erik Dyvik Husby er død:

Ringte «Hank»: - Kan ikke stemme

Artist og Melodi Grand Prix-profil Rein Alexander (49) minnes Hans-Erik Dyvik Husby, og avslører at de to planla en samarbeidsturné.

GOD VENN: Rein Alexander ringte Hank von Helvete før han fikk den triste nyheten bekreftet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

GOD VENN: Rein Alexander ringte Hank von Helvete før han fikk den triste nyheten bekreftet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Vis mer
Publisert

- Vi var ikke hverdagsvenner, men kanskje derimot enda mer betydningsfulle for hverandre. Jeg er veldig stolt over å få være en fortrolig. Han var først og fremst et veldig varmt menneske. Jeg er veldig stolt av å få føle meg nær.

Det sier Rein Alexander til Se og Hør. Fredag kveld kom nyheten om at Hans-Erik Dyvik Husby, også kjent under artistnavnet «Hank von Helvete», er død. Han ble 49 år gammel.

Rein Alexander og Dyvik Husby møttes først rundt 2003-2004, forteller sangeren.

- Som en farende fant, som både han og jeg var - litt rockere begge to, han var selvfølgelig kongen - finner man noen ganger noen sjeler der ute som man bare legger merke til. Man nærmer seg hverandre, og så er det som om man har vært venner hele livet.

Hank Von Hell kliner til med programleder Kåre Magnus Bergh. Vis mer

Planla samarbeidsshow

Artisten forteller at de to la planer om et samarbeidsshow.

- Vi planla å reise rundt med storband og gjøre «Rat Pack», som den gamle gjengen med Dean Martin og Frank Sinatra. Gjøre det virkelig, ta det ut. Gode historier og et sjampanjeglass på scenen.

«The Rat Pack» var kallenavnet på en krets bestående av underholdningsprofiler på 1950- og 1960-tallet. Gjengen, som i tillegg til Sinatra og Martin blant annet besto av skuespilleren Humphrey Bogart, spilte blant annet sammen i den originale «Ocean's 11»-filmen fra 1960.

Rein Alexander forteller at de to planla å framføre showet på kulturhus, teatre og konsertscener.

- Da vi først sang sammen, og vi fant det veldig, veldig morsomt, sto vi der på scenen og fant ut der og da, etter sangen, at vi burde reise rundt og kalle oss «Reint Helvete». Det var da vi først tenkte at vi måtte jobbe sammen. «Rat Pack: Reint Helvete».

- Kan ikke stemme

Rein Alexander forteller at han hørte om dødsfallet fredag.

- Da ringte jeg til ham. Jeg tenkte: Dette kan jo ikke stemme. Dette ryktet må vi bare få stoppet.

Men Dyvik Husby tok ikke telefonen. Etter hvert fikk han den triste nyheten bekreftet.

- Han var en fantastisk mann og en flott fyr. På mange måter en gammel sjel med mange levde liv innabords. Likevel et barn, naivt og nysgjerrig. Vi møttes på de premissene, at vi likte å dyrke sjelen.

- Et utrolig hode

De to trengte ikke å ha daglig kontakt for å pleie vennskapet, forteller Alexander.

- Hver gang man møter hverandre, eller tar en telefon eller SMS, er det nært og trygt og godt og varmt. Han var et veldig raust og varmt menneske. Jeg har aldri sett ham dytte vekk noen som kommer bort til ham. Han tok seg tid.

Det var alltid godt å prate med Dyvik Husby, erindrer han.

- Ikke minst moro, spennende og inspirerende. Som de fleste vet, hadde han et utrolig hode. En kunstnersjel som også hadde ordet i sin makt. Han var utrolig flink til å prate. Han hadde så mye pasjon i hodet sitt, han var en filosof. Det var utrolig fruktbare samtaler vi hadde.

- Flotte planer

Enda tristere blir han når han tenker på alle vennens planer for framtida.

- Han hadde så mange flotte planer, og hadde signert flere kontrakter. Han hadde så mye å se fram til. Så det var fryktelig, fryktelig leit.

Både Dyvik Husby og Alexander har vært åpne om at rus har preget deler av livene deres.

- Vi er mennesker som liker å tenke over dybden i hele livet, hele reisen. Å se framover, men også se tilbake. Nostalgikere og romantikere, og til tider dramatikere. Det er klart det blir mye drama når man lever med hjertet utenpå, og deler deg med alle.

Dyvik Husby var frontvokalist i bandet Turbonegro fra 1993 til 2010, og var i en årrekke en av Norges mest profilerte artister. Etter tida i Turbonegro, gjorde han stor suksess som soloartist på en rekke arenaer. Blant annet deltok han i Melodi Grand Prix to ganger, under navnet Hank, i 2013 og 2019.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer