Mila Kunis og Ashton Kutcher:

Ringt av presidenten

Ukrainskfødte Mila Kunis og ektemannen Ashton Kutcher har samlet inn nærmere 35 millioner dollar til ukrainske flyktninger.

UKRAINSK: Mila Kunis flyttet fra Ukraina til USA som barn. Foto: Alberto E. Rodriguez/AFP/NTB
UKRAINSK: Mila Kunis flyttet fra Ukraina til USA som barn. Foto: Alberto E. Rodriguez/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Tidligere denne måneden brøt den ukrainskfødte hollywoodstjernen Mila Kunis (38) tausheten om situasjonen i hjemlandet. Sammen med ektemannen Ashton Kutcher (44) oppfordret hun fansen til å hjelpe ukrainske flyktninger i en Instagram-video.

Kunis, født Milena Markovna Kunis, ble født i Chernivsti i Ukraina i 1983, men flyttet til USA med familien i 1991.

- Jeg har alltid identifisert meg som amerikansk, en stolt amerikaner. Jeg elsker alt som dette landet har gjort for meg og familien min, men jeg har aldri vært stoltere av å være ukrainsk enn det jeg er i dag, fortalte hun i videoen.

STOLT OG TRIST: Superstjernene Ashton Kutcher og Mila Kunis er stolte av Ukraina, tar oppgjør med Russland og donerer enorme summer i forbindelse med krigen. Vis mer

Stjerneparet forklarte videre at de hadde opprettet en pengeinnsamling på GoFundMe, med et mål om å samle inn 30 millioner dollar til ukrainske flyktninger.

De uttalte også at de skal matche opptil tre millioner dollar i donasjoner. Ifølge Independent har paret nå samlet inn nærmere 35 millioner dollar.

- De inspirerer verden

Kutcher og Kunis mottar ikke bare ros fra fansen.

Nå har Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj, gitt skryt til stjerneparet for å ha samlet inn flere millioner for å hjelpe ukrainske flyktninger, skriver Huffpost.

Det gjorde han på Twitter på søndag, etter en videosamtale med kjendisparet. I Twitter-posten beskriver han Kutcher og Kunis som blant de første til å svare på ukrainernes sorg, og takker for deres støtte.

«De inspirerer verden», skriver Zelenskyj i meldingen, som inkluderer et bilde av en pc-skjerm som viser en videosamtale mellom presidenten og skuespillerne. Kutcher har delt presidentens Twitter-innlegg.

I en nylig pressemelding, om flere hendelser knyttet til den russiske invasjonen av Ukraina, nevnte presidenten også samtalen med Kutcher og Kunis. Da kalte han dem «et stjernepar som virkelig har troen på oss, på vår seier og på framtiden vår».

FOLKEHELT: Slik endte komikeren Volodymyr Zelenskyj opp som ukrainas president. Video: AP/Youtube/Reddit/Telegram. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer

«Jeg takket dem på vegne av vårt folk, på vegne av oss alle, skrev presidenten om stjernenes pengeinnsamling.

Fortsetter innsamlingen

Forrige uke tok også paret til Instagram for å kunngjøre at målet på 30 millioner dollar var nådd. I videoen publisert på Kutchers Instagram-profil forteller de at de er «overveldet av takknemlighet» for alle de 65 000 personene som har bidratt.

Kunis forteller at pengeinnsamlingen ikke er løsningen på situasjonen, men at det likevel vil gjøre det enklere for mennesker på flukt.

Til tross for å ha nådd målet om 30 millioner dollar, forteller stjerneparet at de vil fortsette å samle inn penger.

- Vårt arbeid er ikke over, sa Kutcher i Instagram-snutten.

- Vær så snill, ikke slutt å donere, oppfordrer Kunis, og legger til:

- Dette er bare starten på en veldig, veldig lang reise.

LES OGSÅ: Missedronning flyktet med sønnen (7)

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer