Prins Joachim:

Rikere enn tronarvingen

Prins Joachim kan smile hele veien til banken.

RIK: Prins Joachim har vært heldig med flere eiendommer og skal dermed sitte bedre i det enn storebror Frederik. Foto: Lise Åserud / NTB
RIK: Prins Joachim har vært heldig med flere eiendommer og skal dermed sitte bedre i det enn storebror Frederik. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Det er kronprins Frederik (53) som en dag skal ta over den danske tronen. Likevel tjener lillebror Joachim (52) mye mer enn ham, ifølge danske Se og Hør.

Kronprinsen får rikelig med apanasje fra den danske stat, men det er derimot prins Joachim som har blitt rikest.

Det er riktignok ikke hva som helst sistnevnte har tjent seg søkkrik på. Det er nemlig i all hovedsak boligkjøp som har ført til at 52-åringen nå sitter så godt i det.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Danske Se og Hør har tidligere avslørt at den danske prinsen i 2014 solgte en av eiendommene sine til 100 millioner danske kroner - hvilket tilsvarer over 130 millioner norske kroner.

Solgte på grunn av dårlig økonomi

Det var Schackenborg slott prinsen solgte til den svimlende summen, som var en julegave han fikk som niåring i 1978.

Dårlig økonomi skal ha vært årsaken til salget, men selv om han ikke lenger eier dette slottet, er han likevel ofte på besøk der om sommeren sammen med familien.

I tillegg til dette kjempesalget, har prinsen vært heldig med andre boligkjøp også.

PLANLEGGER FRIERI: I et intervju med Vanity Fair avslører Durek Verrett at han har planlagt å fri til sin kjæreste, prinsesse Märtha Louise. Vår kongehusekspert svarer på om det i framtiden er mulig at Durek blir prins av Norge. Vis mer

Huset hans på Emiliekildevej i Klampenborg, nord for København, har ifølge danske Se og Hør blitt en skikkelig pengemaskin. Bare de siste fem månedene skal prinsens formue ha økt med millioner av kroner.

Leier ut bolig

Årsaken til at formuen øker i raskt tempo, er at verdien på prinsens danske bolig har eksplodert med nærmere syv millioner norske kroner de siste månedene. Skulle han bestemme seg for å selge, kan det med andre ord bli godt med penger i banken.

En flytting er heller ikke urealistisk, ettersom prins Joachim i dag bor i Frankrike sammen med prinsesse Marie (46) og deres to felles barn, Henrik (12) og Athena (10).

De siste åtte årene skal prinsen også ha tjent nesten 250 000 norske kroner bare på å eie boligen.

I tillegg til disse gode tallene, tjener han penger på utleie av boligen mens de bor i Frankrike. Danske Se og Hør har tidligere avslørt at husleien ligger på 80.000 danske kroner, hvilket tilsvarer rundt 106.000 norske kroner.

Det danske kongehuset opplyser på egne nettsider at kronprins Frederik får over 2,3 millioner kroner per måned, hvorav kronprinsesse Mary mottar ti prosent av dette. Prins Joachim får på sin side rett i overkant av 417.000 kroner i måneden.

LES OGSÅ: Her ferierer de kongelige

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer