Prins Joachim:

Rikere enn tronarvingen

Prins Joachim kan smile hele veien til banken.

RIK: Prins Joachim har vært heldig med flere eiendommer og skal dermed sitte bedre i det enn storebror Frederik. Foto: Lise Åserud / NTB
RIK: Prins Joachim har vært heldig med flere eiendommer og skal dermed sitte bedre i det enn storebror Frederik. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Det er kronprins Frederik (53) som en dag skal ta over den danske tronen. Likevel tjener lillebror Joachim (52) mye mer enn ham, ifølge danske Se og Hør.

Kronprinsen får rikelig med apanasje fra den danske stat, men det er derimot prins Joachim som har blitt rikest.

Det er riktignok ikke hva som helst sistnevnte har tjent seg søkkrik på. Det er nemlig i all hovedsak boligkjøp som har ført til at 52-åringen nå sitter så godt i det.

Danske Se og Hør har tidligere avslørt at den danske prinsen i 2014 solgte en av eiendommene sine til 100 millioner danske kroner - hvilket tilsvarer over 130 millioner norske kroner.

Solgte på grunn av dårlig økonomi

Det var Schackenborg slott prinsen solgte til den svimlende summen, som var en julegave han fikk som niåring i 1978.

Dårlig økonomi skal ha vært årsaken til salget, men selv om han ikke lenger eier dette slottet, er han likevel ofte på besøk der om sommeren sammen med familien.

I tillegg til dette kjempesalget, har prinsen vært heldig med andre boligkjøp også.

Huset hans på Emiliekildevej i Klampenborg, nord for København, har ifølge danske Se og Hør blitt en skikkelig pengemaskin. Bare de siste fem månedene skal prinsens formue ha økt med millioner av kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer