KNUSER POPELITEN: Helene Fischer (midten) er født i Sibir, men bor nå i Tyskland. Ifølge Forbes' liste over best betalte kvinnelige artister, tjener hun bedre enn både Britney Spears og Celine Dion. Nå lurer mange på hvem denne mystiske artisten er. Foto: NTB Scanpix
KNUSER POPELITEN: Helene Fischer (midten) er født i Sibir, men bor nå i Tyskland. Ifølge Forbes' liste over best betalte kvinnelige artister, tjener hun bedre enn både Britney Spears og Celine Dion. Nå lurer mange på hvem denne mystiske artisten er. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Helene Fischer:

Rikere enn Britney og Céline Dion, men du har neppe hørt om henne

Tysk-russisk pop sørger for penger på konto.

Publisert

Forrige uke slapp det anerkjente finansmagasinet Forbes sin årlige liste over de best betalte kvinnene i musikkbransjen. Det er kanskje ikke spesielt sjokkerende for noen at navn som Katy Perry, Taylor Swift og Beyoncé troner øverst. Samlet tjente de tre artistene over 1,9 milliarder kroner i fjor.

Magasinet har basert tallene på årsperioden 1. juni 2017 til 1. juni i år, og tallene er hva stjernene tjente før skatt. Totalt ti navn preger den kjendistunge listen over styrtrike artister. De fleste vil kunne kjenne igjen brorparten av navnene, men ett av dem stikker seg ut.

«Ukjent» stjerne

På en åttendeplass, rett bak Rihanna og foran både Céline Dion og Britney Spears, finner vi tysk-sibirske Helene Fischer (34). Du er ikke alene hvis navnet ikke klinger en bjelle.

På Twitter har flere lurt på hvem denne mystiske artisten er. Danske Se og Hør og britiske The Guardian har også stilt spørsmål om Fischers historie.

Folkekjær

I fjor dro hun inn 32 millioner dollar, som tilsvarer nærmere 273 millioner norske kroner, som altså er såpass godt at hun er blant de ti best betalte kvinnelige artistene i verden. Men hvem er hun?

Saken fortsetter nedenfor.

ANERKJENT: Helene Fischer, her fotografert på Echo-utdelingen i 2009, er en av Tysklands mest prisbelønte og rikeste artister. Foto: NTB scanpix
ANERKJENT: Helene Fischer, her fotografert på Echo-utdelingen i 2009, er en av Tysklands mest prisbelønte og rikeste artister. Foto: NTB scanpix Vis mer

Helene Fischer ble født i 1984 i den sibirske byen Krasnojarsk. Her passerer den transsibirske jernbanen tidvis, og innbyggertallet ligger på i overkant av en million. Byen er for øvrig også godt kjent for å være Russlands største produsent av aluminium.

Som treåring reiste hun og familien til Wöllstein i Tyskland, der de ble boende. Hun fikk tidlig en interesse for musikk og teater, og bestemte seg for å oppsøke en skole i Frankfurt som spesialiserte seg på akkurat dette. Samtidig skal hennes mor, som jobbet som ingeniør i Sibir, ha sendt ut flere CD-er til diverse plateselskaper med musikken til datteren på. Dette ble gjort i skjul, men de fikk etter hvert napp.

I 2005 debuterte artisten på tv-kanalen ARD. Hun sang sammen med Florian Silbereisen, som hun senere skulle bli sammen med. Han har for øvrig tatovert ansiktet hennes på armen sin, noe hun ifølge The Guardian lot seg sjokkere av.

Deretter ballet det virkelig på seg for den tysk-sibirske artisten.

Saken fortsetter nedenfor.

BLE KJÆRESTER: Artisten er i dag sammen med Florian Silbereisen, som hun møtte i 2005. Han er også en anerkjent, tysk musiker. Her fotografert i 2004. Foto: NTB scanpix
BLE KJÆRESTER: Artisten er i dag sammen med Florian Silbereisen, som hun møtte i 2005. Han er også en anerkjent, tysk musiker. Her fotografert i 2004. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun har gitt ut totalt åtte album og 29 singler, hvor det første kom i 2006. Alle er tyskspråklige, og det er anslått at hun har solgt over 15 millioner eksemplarer av disse på verdensbasis.

Låten «Atemlos durch die Nacht» fra 2013 havnet på hitlistene i Østerrike, Tyskland, Luxemburg og Sveits. Den er, rett bak «Last Christmas» av Wham, den mest populære låten i Tysklands historie.

Albumet «Farbenspiel» ble i 2013 det mest nedlastede albumet av en tysk artist noensinne. Hun kan skilte med flere priser, deriblant 17 såkalte Echo-priser - en slags tysk ekvivalent til Spellemannsprisen.

PRISDRYSS: Juryen til Echo-utdelingen er glade i Fischer. Her er hun fotografert i 2015, med hele fire priser i sin favn. Foto: NTB Scanpix
PRISDRYSS: Juryen til Echo-utdelingen er glade i Fischer. Her er hun fotografert i 2015, med hele fire priser i sin favn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kritisert av fotballgutta

The Guardian skriver at hun stort sett opererer innen den velkjente og elskede slager-sjangeren. Avisen går såpass langt at de kaller henne den tyske Taylor Swift på grunn av den overveldende populariteten.

Det skal ha vært en turné bestående av 69 konserter og millioner av tilskuere i fjor og i år som sørget for de enorme inntektene hun nå kan smile av, ifølge Bild.

Hun har kanskje «bare» 557 000 følgere på Instagram, som sammenliknet med andre stjerner på Forbes-listen bare er en brøkdel, men tyskerne elsker henne virkelig. Det er derimot ikke alle som er like fornøyde med stjernen.

I fjor ble det nemlig rabalder da hun skulle opptre på Olympiastadion i Berlin under cupfinalen mellom Eintracht Frankfurt og Borussia Dortmund.

Da lagene gikk til pause, var det altså duket for Helene Fischer. Hun er usedvanlig populær, men den tyske fotballfansen ville ikke ha noe av det.

Tyske Bild skrev den gang at artisten ble pepet ut i åtte minutter, og at bakgrunnen skal være todelt.

Fischer er tidligere blitt avbildet i supporterutstyret til Dortmund. Dermed er hun ikke spesielt populær blant Frankfurt-fansen. Men først og fremst skyldtes pipekonserten det tyske fotballforbundets forsøk på å gjøre cupfinalen om til et Super Bowl - der en superstjerne alltid opptrer i pausen.

IKKE TIL LAGS: Helene Fischer klarte ikke å gjøre fotballfansen til lags i fjor. Foto: NTB scanpix
IKKE TIL LAGS: Helene Fischer klarte ikke å gjøre fotballfansen til lags i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer

Tyskerne ville ikke ha noe av dette, og ville derfor ha Fischer av banen - tross hennes enorme popularitet. Den tyske rettighetshaveren ARD ble beskyldt for å ha fjernet pipekonserten fra lyden på TV. Men på diverse videosnutter kunne man godt høre at fansen var sure.

- Dette er vel bare noe en artist må gjennom, sa Fischer selv til tysk tv den gang.

LES OGSÅ: - Kunne ikke fortsette å leve slik

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer