DRAKK ØL: Erik Solér og hans gamle lagkamerater i Hamburger Ports-Verein drakk øl kvelden før en kamp. Foto: SCANPIX
DRAKK ØL: Erik Solér og hans gamle lagkamerater i Hamburger Ports-Verein drakk øl kvelden før en kamp. Foto: SCANPIXVis mer

Riise slår seg selv

John Arne Riise og flere andre fotballprofiler har ritualer de MÅ følge før en viktig kamp...

SEHER.NO: - Jeg går alltid først ut av bussen av Liverpool-spillere, sier John Arne Riise (26), som er en av mange norske fotballprofiler med ritualer de bare må gjennomføre før viktige kamper.

Utlendingene kaller fotballspillernes ritualer for "The show before the show" - andre kaller det tullball. En idrettspsykolog har tidligere sammenlignet spillernes ritualer med tvangstanker, skriver VG Helg.

- Rett før dommeren blåser i fløyta, hopper jeg alltid opp i luften to ganger. Jeg slår meg selv på skinnleggene. Jeg slår meg på leggene, forsiden av låret, baksiden av låret og deretter i brystet. Jeg slår meg også i ansiktet. Det hele avsluttes med at jeg vinker til forloveden min, Maria, på tribunen, forteller Riise - som også må ta på seg sokker og sko i en bestemt rekkefølge!

Men Liverpool-proffen er ikke den eneste fotballprofilen med ritualer. Tidligere landslagsspiller, og Vålerenga-trener Kjetil Rekdal er også av den overtroiske typen...

- Jeg gikk i alle fall ikke ut av garderoben hvis jeg ikke fikk være sist. Aldri. Det hendte til og med at dommeren sto å blåste i fløyta, men jeg gikk ikke ut. Det var veldig personlig for meg, sier Rekdal til VG Helg.

Flere ritualer:

John Carew liker å ta seg en liten lur rett før avspark!

Erik Solérs gamletrener samlet laget til øldrikking kvelden før kamp.

Ole Gunnar Solskjær må høre på Elvis eller Jokke og Valentinerne før kamp.

Henning Berg ville markere revir på banen.

Egil Drillo Olsen gikk alltid med støvler på kamp.

Ingebrigt Steen Jensen ber til høyere makter.