Mesternes Mester-avsløring:

Riise skal konkurrere mot Drillos datter

Avsløring: Her er de nye idrettsstjernene i neste «Mesternes mester».

STERKT LAG: Kine Olsen, cheerleader og datter av Egil Drillo Olsen, skal konkurrere mot John Arne Riise i den kommende sesongen av «Mesternes Mester» på NRK. Foto: Tor Kvello / Christian Roth Christensen
STERKT LAG: Kine Olsen, cheerleader og datter av Egil Drillo Olsen, skal konkurrere mot John Arne Riise i den kommende sesongen av «Mesternes Mester» på NRK. Foto: Tor Kvello / Christian Roth Christensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): NRK, med Dag Erik Pedersen i spissen, sparker snart i gang innspillingen av en ny sesong av «Mesternes mester». Det er på ingen måte tomt for store idrettsprofiler her i Norge, og nok en gang er det plukket ut et topplag av stjerner som skal kjempe om seieren i suksess-serien.

For det er ikke hver dag at man får satt tidligere fotballspiller John Arne Riise (37), rallyfører Pål Anders Ullevålseter (49) og håndballspiller Karoline Dyhre Breivang (37)samme fly i retning tøffe konkurranser i et varmere klima.

Se og Hør kan i dag avsløre at de tre nevnte, og et knippe andre tidligere idrettshelter, skal være blant deltakerne i den kommende sesongen av «Mesternes mester».

Fotball og heiagjeng

Fra informert hold får Se og Hør opplyst at tidligere fotballhelt John Arne Riise (37) er blant de største profilene som skal delta i NRK-konkurransen.

Den blide sunnmøringen var fast inventar på det norske landslaget med hele 110 landskamper, før han parkerte fotballskoene i 2013. Han har derimot hatt nok å drive med på sportsfronten.

Etter å ha trukket seg fra landslaget, har han vært innom klubber på både Kypros og i India.

I mars i fjor kunngjorde han atter en gang at han skulle legge opp, og har fortsatt ikke annonsert noen comebackplaner. At han er glad i å være foran kamera er det imidlertid ingen tvil om.

John Arne Riises manager Erland Bakke opplyser til Se og Hør at de aldri kommenterer hva John Arne skal delta på - før det eventuelt er offisielt.

- Dette gjelder TV, fotball, boklanseringer, foredrag, trenertilbud, langrenn og alt annet. Men jeg kan gjerne bekrefte at John Arne elsker «Mesternes mester» og har vært en trofast seer i flere sesonger. Han har alltid vært positiv til å være med, men det har aldri lykkes. Dessverre, sier manager Bakke.

UT PÅ TUR: John Arne Riise skal atter en gang ut på tur, men denne gangen blir det til varmere strøk med andre idrettshelter. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
UT PÅ TUR: John Arne Riise skal atter en gang ut på tur, men denne gangen blir det til varmere strøk med andre idrettshelter. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Men denne gangen passet det?

- Som sagt er det ikke noe vi kommenterer, sier han.

Så sent som i vår var John Arne Riise å se på tv-skjermen, som deltaker i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Han valgte derimot å trekke seg ut fra konkurransen, fordi han savnet kona Louise Angelica og barna.

Det blir derfor spennende å se hvor lenge han holder denne gangen - om han så trekker seg eller blir slått ut av en av årets andre sterke deltakere.

Blir det kanskje Drillos datter, VM-vinnende cheerleader Kine Olsen Vedelden (23), som tar innersvingen på ham? Fra sikkert hold kan Se og Hør fortelle at hun nemlig også skal bli å se i den populære realityserien.

Tapt sushidrøm

Kine har briljert med ferdighetene sine flere ganger, og har sikret klubben Viqueens seier opptil flere ganger. Av nevneverdige meritter kan blant annet gull i NM, EM og VM trekkes frem som høydepunkter.

KJENT: Kine har for lengst kommet seg ut av skyggen til sin berømte far. Her fotografert i 2014 Foto: Tor Kvello
KJENT: Kine har for lengst kommet seg ut av skyggen til sin berømte far. Her fotografert i 2014 Foto: Tor Kvello Vis mer

Hun har gjentatte ganger fått skryt av sin profilerte far, Egil Drillo Olsen.

Når jobben din er å skape godt humør, kan man jo bare glede seg til å se hva hun leverer på TV-ruten under innspilling.

- Nei, jeg kan ikke kommentere noe, dessverre. Du får høre med NRK, sier hun til Se og Hør.

Kine blir trolig årets yngste deltaker, mens årets eldste er ingen ringere enn tidligere friidrettsutøver Hanne Haugland (50).

Med et aldersspenn på 27 år, kan det fort bli en spennende sesong vi har i vente. Se og Hør kan avsløre at den gullsterke 50-åringen angivelig skal være med i konkurransen.

I 1997 ble hun kåret til «Årets idrettsnavn» - samme år som hun tok gull i høydehopp under VM i Aten. Hun var tidligere sammen med en annen høydehopper, Håkon Särnblom, men de skilte lag i 2015.

HØYT: Hanne Haugland har hatt en imponerende karriere innenfor både friidrett og forretningsliv. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
HØYT: Hanne Haugland har hatt en imponerende karriere innenfor både friidrett og forretningsliv. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Ny realityseier?

Tidligere i 2018 fikk vi se den velkjente enduroføreren Pål Anders Ullevålseter (49) stikke av med seieren i «Farmen kjendis» på TV 2, noe som tilsynelatende ga ham blod på tann. Etter det Se og Hør erfarer, skal 49-åringen nemlig være med på «Mesternes mester».

Han har aktivt kjørt motocross siden slutten av 1980-tallet, og er glad i fart og spenning. Valget falt derfor etter hvert på sporten Enduro, som han har vist seg flink i under flere VM.

KNUSTE ALLE: Motorsykkelkjører Pål Anders Ullevålseter (49) står igjen som vinneren av årets «Farmen kjendis». Se hans første reaksjoner rett etter opptak. Video: Anita Arntzen/Reporter: Miriam Bakkejord Vis mer

Pål Anders er også dreven foran kameraene, og har vunnet tre realityserier i sin tid.

49-åringen har utvilsomt plukket med seg noen knep på veien, og blir derfor trolig en farlig konkurrent.

- Det har jeg ikke anledning til å kommentere. Jeg skal ikke være med foreløpig, men jeg håper det kommer en dag, sier han til Se og Hør.

Pål Anders er ikke den eneste av årets deltakere som er godt kjent med reality fra før. Flere skal overfor Se og Hør ha det til at «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»-aktuelle Karoline Dyhre Breivang (37) blir med til varmere strøk.

Larvik Håndballklubb-stjernen har flere meritter å skryte av, blant annet gull under to OL og gull i samtlige VM og EM. Det som spiller på landslaget.

Hvor langt Karoline kommer i denne runden blir interessant å se. I likhet med John Arne Riise, valgte hun nemlig å trekke seg fra årets sesong med «71 grader nord».

TILBAKE PÅ RUTA: Karoline Dyhre-Breivang skal igjen på TV-skjermen, men bytter denne gangen ut Norge med varmere strøk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TILBAKE PÅ RUTA: Karoline Dyhre-Breivang skal igjen på TV-skjermen, men bytter denne gangen ut Norge med varmere strøk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Fra ski til sand

Se og Hør kan også avsløre at hele fem andre deltakere enn de allerede nevnte skal få bryne seg på tøffe konkurranser.

Tom Hilde (30), Odd-Bjørn Hjelmeset (46), Karina Hollekim (42), Glenn Solberg (46) og Ann Kristin Flatland (35) skal også trolig være med i suksesseriens tiende sesong, som vises på tv i 2019.

Førstnevnte, Tom Hilde, er en tidligere skihopper, som tidligere i år sjokkerte med å annonsere at han skulle legge opp. «Det er ikke mer krutt igjen i tønna», begrunnet han avgjørelsen med.

Han kan i hvert fall smile over alle sine personlige bragder, som inkluderer blant annet ni NM-gull og bronse under OL i 2010.

Tom Hilde har foreløpig ikke besvart Se og Hørs henvendelser.

FALL: Her faller Tom Hilde stygt i Hinterzarten. Det fikk ham til å ta grep. Nå hopper han alltid med sikkerhetsstropp. Video: Hopplandslaget Vis mer

Vinteridrett er det flere av de blivende realitydeltakerne som er beskjeftiget med. Den norske langrennsløperen Odd-Bjørn Hjelmeset (46) er flere ganger verdensmester, og kan anses som en av de mest suksessrike innenfor sitt felt noensinne. Han er også godt rutinert med TV-produksjoner.

Siden 2013 har han nemlig jobbet som ekspert for TV 2, der han ivrig har kommentert andre deltakere.

PROFILERT: Odd-Bjørn Hjelmeset blir trolig en av deltakerne i årets «Mesternes mester». Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
PROFILERT: Odd-Bjørn Hjelmeset blir trolig en av deltakerne i årets «Mesternes mester». Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Året før valgte han å takke for seg, 19 år etter sitt første verdenscuprenn. At han bor rett ved marka i Nittedal sørger derimot for at han får holdt seg i form.

I år er han å se i «Mer enn gull» sammen med en rekke andre idrettsprofiler.

Odd-Bjørn Hjelmeset opplyser overfor Se og Hør at han ikke har noen kommentar til saken.

Fritt fall

Karina Hollekim (42) er kanskje et navn ikke alle har kjennskap til, men hun har gjort det stort innenfor sin egen gren. Se og Hør kan nemlig melde at freestyle-utøveren og basehopperen sannsynligvis skal være med i jubileumssesongen til NRK-flaggskipet.

Hun er den første kvinnelige utøveren som har gjennomført basehopp på ski, og den andre kvinnen som har hoppet med vingedrakt. Det spøkte imidlertid for karrieren hennes i 2006, da hun ble hardt skadd i en ulykke.

IMPONERENDE: Karina Hollekim, her fotografert i Kuala Lumpur i 2005, var verdenskjent for sine basehopp. Foto: AFP, NTB scanpix
IMPONERENDE: Karina Hollekim, her fotografert i Kuala Lumpur i 2005, var verdenskjent for sine basehopp. Foto: AFP, NTB scanpix Vis mer
PÅ SKJERMEN: Karina blir etter det Se og Hør erfarer å se i «Mesternes mester». Foto: NTB scanpix
PÅ SKJERMEN: Karina blir etter det Se og Hør erfarer å se i «Mesternes mester». Foto: NTB scanpix Vis mer

42-åringen traff bakken i over 100 kilometer i timen, og knuste beina. Ønsket om bedring skal det derimot ikke stå på, og selv om hun i dag har lagt basehopping på hylla, er hun fortsatt aktiv. Det blir nok en svevende deltakelse for Hollekims del.

- Det kan jeg verken bekrefte eller avkrefte. Mer utover det kan jeg ikke si, forteller Hollekim til Se og Hør.

Også håndballkjendisen Glenn Solberg (46) skal være blant deltagerne som har takket ja til NRK-programmet. Han har markert seg stort som både spiller og trener, og kan skilte med 122 kamper og 250 mål for det norske landslaget.

KJENT: Glenn Solberg sørget for hundrevis av mål for det norske landslaget i håndball. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KJENT: Glenn Solberg sørget for hundrevis av mål for det norske landslaget i håndball. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Han la opp i 2008, men valgte å gjøre comeback i sesongen året etter. Nå holder drammenseren formen og energien oppe gjennom trenerjobben i St. Hallvard Håndballklubb.

Glenn Solberg har foreløpig ikke besvart Se og Hørs henvendelser.

Den siste som trolig reiser ned til varmen er Ann Kristin Flatland (35). Den tidligere skiskytteren, som har vunnet to VM-gull, valgte å legge karrieren på hylla i 2014.

Stjernen har ett barn med Kristian Brekken, datteren Anne. Om både morsinstinktet og idrettsferdighetene slår inn under innspilling, kan nok 35-åringen raskt bli en sterk konkurrent i realitysuksessen.

- Jeg kan ikke bekrefte noe. Det har jeg ikke muligheten til, sier Ann Kristin Flatland til Se og Hør.

Se og Hør har vært i kontakt med NRK, som ikke ønsker å kommentere saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer