Ashley Graham:

- Rihanna sa jeg så heit ut

Ashley Graham (29) var redd for å gå glipp av MET-gallaen fordi ingen ville designe en kjole til henne. Det var ikke tilfellet.

HYLLES: Modellen Ashley Graham får stadig vekk skryt for å være stolt av kroppen sin og vise den frem på sosiale medier. Her på MET-gallaen i New York i mai. Foto: NTB Scanpix
HYLLES: Modellen Ashley Graham får stadig vekk skryt for å være stolt av kroppen sin og vise den frem på sosiale medier. Her på MET-gallaen i New York i mai. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Selv om motebransjen er i konstant endring, mener modellen Ashley Graham (29) at de har langt igjen å gå.

Ashley har de siste årene gjort seg bemerket ved å ha gått i front for kvinners syn på den «perfekte» kroppen, og vil fjerne «plus size»-begrepet.

Da 29-åringen ble invitert til årets MET-galla, vurderte hun å ikke dra fordi ingen designere ville kle henne. De synes hun var for stor.

- Man kan jo ikke dukke opp i jeans og t-skjorte, sier Ashley til amerikanske Elle denne uken.

Men det stoppet ikke 29-åringen. På den røde løperen i New York i mai, sto Ashley Graham foran fotografene i en spesialsydd kjole fra H&M Couture.

Kjolen hadde et stramt korsett, en diger rød kreasjon på skulderen og helt nederst spredte den seg i et vakkert, rødt hav av tyllblomster.

Saken fortsetter nedenfor.

FIKK SPESIALKJOLE: Ashley Graham på den røde løperen på MET-gallaen i mai. Foto: NTB Scanpix
FIKK SPESIALKJOLE: Ashley Graham på den røde løperen på MET-gallaen i mai. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ashley kledde kjolen så godt at til og med popdronningen Rihanna (29) følte for å si noe.

- Rihanna sa jeg så heit som faen ut. Jeg ante ikke hva jeg skulle svare. Jeg bare, «du ser alltid dritbra ut, Rihanna!» sier Ashley til Elle.

I intervjuet med Elle forteller Ashley at så fort hun var inne, følte hun seg på bølgelengde med de andre.

På et tidspunkt plukket realitystjernen Kim Kardashian (36) spinat ut av tennene hennes. Litt senere fikk de tennisspilleren Serena Williams (35) til å ta bilde av dem.

- Jeg brøyter vei for neste generasjon

Ashley har i lang tid vært et forbilde for unge jenter som også vil inn i modellbransjen, men som er mer formfulle enn de vanlige modellene.

#beautybeyondsize

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham) on

Hun vil fjerne stigmaet rundt formfulle kvinner og fjerne begrepet «plus size.» For hva betyr det egentlig?

- Det er sånn, «pluss hva da?» Det er noe jeg alltid har blitt fortalt: «Du er ikke god nok fordi du er plus size,» sier hun til bladet.

Da hun var yngre ble hun dumpet av kjæresten på videregående fordi han var redd for at hun en dag kom til å veie det samme som moren hans.

29-åringen forteller at det var da hun innså at hun er stor, og at det også er sånn folk ser på henne.

- Dette er greia: Jeg vet at jeg brøyter vei for neste generasjon av jenter, og at de ikke trenger å gjennomgå det samme som jeg gjør nå. Det er det jeg håper på. Jeg tar drittjobben nå og står i det, og så kan dere bare seile gjennom, sier hun.

Hyllet av norsk moteekspert

I september 2014 viste modellen fram sin egen undertøyskolleksjon under New York Fashion Week. Hun gikk selv ned catwalken, og kolleksjonen ble i etterkant omtalt som en «visning av kroppspositivitet», ifølge Aol.

Wavy Baby

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham) on

I fjor våres var hun også den første «plus size» modellen noensinne til å pryde Sports Illustrated sin badetøy-utgave.

Moteekspert og Vixen-redaktør Ida Elise Eide Einarsdottir (30) roste Graham, og sa til Dagbladet at hun tror dette er fortsettelsen på et etterlengtet paradigmeskifte innenfor industrien.

- Det er selvsagt svært viktig for mangfold i motebransjen. Det er på mange måter et tegn i tiden, men det er mer enn bare en trend. Ashley Graham er nemlig et forbilde for mange, fortalte hun til Dagbladet i oktober.

- Hun er en forkjemper for en kroppspositiv motebransje, der modeller kommer i alle utgaver, former, fasonger og størrelser og var den første plus-size-modellen som har vært på coveret av Sports Illustrated sin Swimsuit-utgave, sa Einarsdottir.

SE OGSÅ: Ashley Graham snublet på den røde løperen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer