Ricky Gervais klarte ikke å dy seg

Seks år etter at Ricky Gervais hånet Mel Gibson under «Golden Globe», slo han til igjen.

BRØT UT: Ricky Gervais klarte ikke å holde på spøkene da Mel Gibson entret scenen under årets «Golden Globes». Foto: NTB scanpix
BRØT UT: Ricky Gervais klarte ikke å holde på spøkene da Mel Gibson entret scenen under årets «Golden Globes». Foto: NTB scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: Den britiske komikeren Ricky Gervais (54) fikk mye oppmerksomhet etter han ledet den prestisjetunge «Golden Globe»-prisutdelingen for første gang i 2010.

Komikeren kom nemlig med flere fornærmende vitser om de fremmøtte stjernene. Selv om Gervais fikk mye kritikk for hans opptreden, ble han hyret inn til å lede prisutdelingen de neste to årene.

Under prisutdelingen i 2010 var skuespiller Mel Gibson (60) én av stjernene som ble offer for Gervais sine mange personlige spøker. 

– Jeg håper ikke jeg har fornærmet noen. Det er ikke min feil. Jeg liker å drikke like godt som mannen i gata. Med mindre mannen i gata er Mel Gibson, sa han fra scenen og refererte til Gibsons alkoholproblemer. 

Se video fra Golden Globe:

Pinlig møte 

Under årets «Golden Globe»-utdeling var det nok en gang den breiale Ricky Gervais som ledet showet, for første gang siden 2012.

Da han skulle introdusere Mel Gibson til scenen, ble det tydelig pinlig stemning mellom de to stjernene. 

– Nå befinner jeg meg i den pinlige situasjonen og skal introdusere ham igjen. Jeg tror vi begge synes det er ganske flaut. Jeg skylder på NBC for dette. Mel skylder på... Vel, vi vet alle hvem Mel synes har skylden, sa Gervais til publikum. 

Saken fortsetter under bildet

GA KLEM: De to stjernene endte det uventede møtet med en klem, og det så ut til at det bare var humoristisk stemning mellom dem.  Foto: NTB scanpix
GA KLEM: De to stjernene endte det uventede møtet med en klem, og det så ut til at det bare var humoristisk stemning mellom dem. Foto: NTB scanpix Vis mer

Komikeren spøkte nok en gang om Gibsons alkoholproblemer, og sa at han heller ville ta en drink med Gibson fremfor komiker Bill Cosby. 

– Jeg elsker å møte Ricky her hvert tredje år, så han kan minne meg på at jeg trenger en koloskopi, sa «Dødelig våpen»-stjernen da han ankom scenen. 

Da snudde Gervais brått og gikk bort til Gibsom ved talerstolen. 

– La meg spørre om noe vi alle lurer på: Hva betyr egentlig «sugar tits»?

Cate Blanchett Foto: Reuters
Amy Adams Foto: Afp
Jane Fonda Foto: Afp
Maggie Gyllenhaal Foto: SipaUSA
Jenna Dewan Tatum Foto: Afp
Kate Hudson Foto: Reuters
Amy Schumer Foto: SipaUSA
Olivia Palermo Foto: Rex Features
Kirsten Dunst Foto: SipaUSA
Rachel McAdams Foto: Reuters
Eva Longoria Foto: Afp
Jennifer Lopez Foto: Ap
Felicity Huffman Foto: Afp
Jamie Lee Curtis Foto: Ap
Heidi Klum Foto: SipaUSA
Malin Akerman Foto: Afp
Sophia Bush Foto: SipaUSA
Kate Bosworth Foto: SipaUSA
Melissa McCarthy Foto: Ap
Giuliana Rancic Foto: SipaUSA
Rosie Huntington-Whiteley Foto: Ap
Leslie Mann Foto: Afp

Gervais hintet til Gibsons fyllekjøring for ti år siden, da han angivelig skal ha kalt en kvinnelig politibetjent «suger tits». 

– Jeg aner ikke, spør ham som sa det. Det var ikke meg, brøt Gibson ut. 

Saken fortsetter under bildet

PINLIG: Selv om Mel Gibson tok Rickys spøk med et smil, ble han tydelig rød i kinnene av komikerens personlige vitser.  Foto: NTB scanpix
PINLIG: Selv om Mel Gibson tok Rickys spøk med et smil, ble han tydelig rød i kinnene av komikerens personlige vitser. Foto: NTB scanpix Vis mer

Beklaget seg

Etter «Golden Globe» i 2011, måtte Ricky Gervais svare på kritikken i et intervju med Piers Morgan (50) på CNN International. 

- Jeg beklager hvis jeg fornærmet noen, men jeg ber ikke om unnskyldning for noe av det jeg sa. De ansatte meg for å gjøre en jobb og dersom de ikke ville at jeg skulle gjøre jobben, burde de ikke ansatt meg, sa «The office»-stjernen.

I 2011 sjokkerte han publikum blant annet ved å introdusere skuespiller Robert Downey Jr. (50) ved å si «Mange av dere kjenner han nok best fra rehabiliteringsklinikken og Los Angeles fengselet».

I år benyttet Gervais seg til muligheten ved å beklage på forhånd til de kjendisene han planla å håne. Flere dager før utdelingen delte han nemlig sin beklagelse på Twitter. 

- Fordi jeg kan se inn i fremtiden vil jeg gjerne si unnskyld for tingene jeg sa under neste ukes Golden Globe. Jeg var full og ga blaffen, skrev han til fansen på Twitter.

 

LES OGSÅ: - Dette er et av de største øyeblikkene i livet mitt