Ricki Lake:

Ricki Lake varsler kamp etter eks-mannens brå død

Den tidligere talkshow-vertens eksmann var bipolar.

TALKSHOW-DRONNING: Ricki Lake var en av USAs største talkshow-verter på 90-tallet, og har siden vært å se i flere andre tv-serier og filmer. Nå snakker hun ut om eksmannens bråe bortgang. Foto: NTB scanpix
TALKSHOW-DRONNING: Ricki Lake var en av USAs største talkshow-verter på 90-tallet, og har siden vært å se i flere andre tv-serier og filmer. Nå snakker hun ut om eksmannens bråe bortgang. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Den amerikanske tv-personligheten Ricki Lake (48) huskes fortsatt av mange for sitt selvtitulerte talkshow som gikk på skjermen fra 1993 til 2004.

Hun har holdt seg på skjermen, og har blant annet vært aktuell i flere filmer og realityprogrammer. Talkshowet hennes gikk også på skjermen igjen fra 2012 til 2013, noe som sørget for at hun vant Emmy-pris for beste talkshow-vert.

tross av en imponerende karriere og CV, har ikke livet alltid vært enkelt for Lake. Hennes eksmann Christian Evans (45), som hun var gift med fra 2012 til 2015, var psykisk syk.

Ifølge People bidro hans bipolare lidelse til flere maniske episoder, som til slutt sørget for at forholdet deres tok slutt. I midten av februar tok han livet sitt på grunn av sykdommen.

- Ga meg tillatelse

I et nytt intervju om sorgen og eksmannens død, forteller Lake at hun nå vil hjelpe andre som er i samme situasjon.

- Jeg må spre ordet om det å anerkjenne sykdommen og å få behandling så fort som overhodet mulig. Christian ville ikke bli stemplet som bipolar, men han innrømte det i brevet han etterlot seg. Dette var ham som endelig eide sykdommen. Dette var ham som ga meg tillatelse til å fortelle hans historie, forklarer hun.

Evans og Lake startet sitt forhold i september 2010, og hun beskriver ham som en god farsfigur til sønnene hennes Milo (19) og Owen (15).

KJENT: Ricki Lake har holdt seg i rampelyset etter at tv-karrieren begynte å roe seg. Hun er blant annet å se på rød løper i ny og ne, som her med artisten Fergie i 2011. Foto: NTB scanpix           
KJENT: Ricki Lake har holdt seg i rampelyset etter at tv-karrieren begynte å roe seg. Hun er blant annet å se på rød løper i ny og ne, som her med artisten Fergie i 2011. Foto: NTB scanpix            Vis mer

Varierende symptomer

Ifølge Rådet for psykisk helse er bipolar lidelse et samlebegrep på psykiske helseplager som medfører store variasjoner i oppførsel og humør.

Margrethe Aulie, kommunikasjonsansvarlig for Rådet for Psykisk Helse, sier til Dagbladet at årsakene bak en slik lidelse trolig er genetiske. Perioder med mye stress kan utløse sykdommen hos noen, og symptomene kan variere da det forskjell på bipolar 1 og bipolar 2.

- Bipolar 1 er forbundet med vrangforestillinger og problemer med å skille mellom virkelig og uvirkelig. Man sover lite, oppfører seg uvanlig ukritisk og har impulsive handlinger, forklarer Aulie.

- Bipolar 2 innebærer ikke manier og vrangforestillinger, men man er ekstra energisk, får gjort mye, men sover mindre. forklarer Aulie.

Mange kan leve godt med en bipolar lidelse, men flere trenger medisiner, og andre bruker samtaleterapi i kortere eller lengre tid. Nok søvn, gode matrutiner og fysisk aktivitet hjelper på, sier Aulie.

Ricki Lake har den siste tiden lagt ut flere Instagram-bilder der hun minnes sin avdøde eksmann.

Missing my #twinflame. 11:11 #eternalsoulmates 💔🔥🔥

A post shared by Ricki Lake (@rickilake) on

- Hedre ham

- Han var en stille kraft som bare viste kjærlighet og godhet, og han ville alltid hjelpe andre, forteller Lake.

Sykdommen forverret seg med åra, og til slutt ble det for mye for ekteskapet. Han ble lagt inn på sykehus etter å ha trodd at han blant annet kunne fly og å kurere kreft med hendene. De to ble offisielt skilt i 2015, men fortsatte forholdet av og på fram til september i fjor. I februar i år ble han funnet død.

- Jeg skal hedre ham ved å leve et lykkelig og godt liv. Jeg vet ikke hva som ligger i kortene for meg, men jeg er en optimist. Jeg sluttet aldri å elske ham, og er takknemlig for årene jeg fikk med ham, sier hun.

En av 90-tallets største

Lake ble raskt en av 90-tallets store talkshowdronninger. I Norge ble dagtid-programmet sendt på TV3, og huskes gjerne best for sine mange skandaler, slosskamper og dramatiske avsløringer i studio.

I 2013 returnerte Lake til tv-skjermen. Men noen forandringer blir det.

I tidligere runder ble eksempelvis verdens verste tenåringer kåret, private utroskapskandaler kringkastet og slåsskamper fant sted i tv-studio. Lake var heller ikke redd for å la menn i bar overkropp spasere ned catwalken i håp om å bli kåret til den peneste.

Etter at siste «Ricki Lake Show»-episode ble vist, har Lake holdt seg i tv- og filmbransjen med flere mindre roller.

Hun deltok også i den amerikanske utgaven av «Skal vi danse», «Dancing with the Stars», der hun endte på en tredjeplass.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer