80-TALLSHELT: Det har vært ganske stille fra Rick Astley den siste tiden, men nå kan han vinne MTV-pris. Her er han med sin danske kjæreste Lene Bausager, som han har datteren Emilie med. Foto: Stella Pictures
80-TALLSHELT: Det har vært ganske stille fra Rick Astley den siste tiden, men nå kan han vinne MTV-pris. Her er han med sin danske kjæreste Lene Bausager, som han har datteren Emilie med. Foto: Stella PicturesVis mer

Rick Astley kan få MTV-pris

21 år etter pophiten "Never Gonna Give You Up" kan 80-tallsstjernen få sin første pris.

SEHER.NO: 80-tallspopstjernen Rick Astley (42) er overraskende nok nominert til prisen for Beste Artist Noensinne under årets MTV Europe Music Awards i Liverpool.

Pophelten har aldri tidligere vært nominert til en MTV-pris. Nå skal han kjempe mot konkurrentene U2, Britney Spears, Christina Aguilera, Green Day og Tokio Hotel.

Det er fansen som stemmer frem vinneren på nettet, og hvem som stikker av med det gjeve trofeet blir klart når prisutdelingen går av stabelen 6. november.

Selv om det ikke er mer enn tre år siden Astley ga ut sitt foreløpig siste studioalbum, er det debutalbumet "Whenever You Need Somebody" fra 1987 han først og fremst blir husket for.

Albumet solgte blandt annet til firedobbel platina i Canada og dobbel platina i USA, og singelen "Never Gonna Give You Up" var en stor slager også her til lands. Den gikk rett inn på førsteplass på hitlistene i 16 land.

Våren 2008 fikk imidlertid Astley en ny oppsving, da fenomenet "Rickrolling" tok fullstendig av på nettet. Linker til musikkvideoen "Never Gonna Give You Up" ble plantet av fans på internett, noe som resulterte i millioner av avspillinger.

- Ricks fans har åpenbart bestemt at han fortjener å bli anerkjent som et popikon og det er liten til om at de er fast bestemt på å sørge for at han vinner prisen, sier prisutdelingens produsent Rochard Godfreu til BBC.

Du kan stemme på Rick og de andre artistene her! (ekstern lenke)

Se Rick Astleys "Never Gonna Give You Up"-musikkvideo fra 1987 her:
LES OGSÅ: MTV-nominert - men ikke invitert

Har du tips om kjendisene? Tips oss på seher@seher.no