Richard brukte 25 000 på McDonald's i året

Fast food-forbruket var ikke den eneste negative avsløringen som ventet 39-åringen fra Bryne da «Luksusfellen» kom på besøk...

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: «Luksusfellen»-ekspertene Hallgeir Kvadsheim (46) og Robert Spear (41) er vant til å finne mye rart når de går gjennom økonomien til personene de hjelper i det populære TV3-programmet.

Men også Bryne-mannen Richard Hansen (39) blir overrasket når de to programlederne går gjennom forbruket hans.

Etter et samlivsbrudd og påfølgende sykmelding har han brukt mange penger på å skjemme bort sine to sønner på tolv og åtte år, selv om inntekten har gått ned.

Vurderte å slå seg konkurs

Da gjelden steg til over 500 000 kroner, ble økonomien så dårlig at han måtte be NAV om hjelp og vurderte å slå seg selv konkurs.

Hallgeir Kvadsheim avslører to av grunnene til dette, er hans dyre vaner på den lokale McDonald's-restauranten og i lekebutikken.

SVIDDE AV 80 000 i LEKEBUTIKKEN: Richard (t.v. ) skal ha brukt 80 000 kroner på to år i lekebutikken for å skjemme bort barna sine på åtte og tolv.
SVIDDE AV 80 000 i LEKEBUTIKKEN: Richard (t.v. ) skal ha brukt 80 000 kroner på to år i lekebutikken for å skjemme bort barna sine på åtte og tolv. Vis mer

- På to år har du brukt 50 000 på McDonald's og 80 000 på lekebutikken. Vi er oppe i 130 000 allerede, men vi er på langt nær ferdige, sier Hallgeir.

Tøff opplevelse

Richard sier til Seoghør.no at det var tøft å få det synlige beviset på sitt overforbruk i fjeset på denne måten.

- De gnei det virkelig inn, fordi vi måtte jo spille inn scenene to-tre ganger. Da de viste meg alle tomeskene fra McDonald's tenkte jeg at jeg har vært på bærtur.

- Jeg har tenkt at jeg skulle kompensere med å kjøpe ting til ungene for at de skulle ha det bra. Men til slutt ble det slik at jeg ikke fikk endene til å møtes.

Han bestemte seg for å be «Luksusfellen» om hjelp etter at moren ga ham ideen.

FÅR HJELP: Richard Hansen fikk hjelp av Luksusfellen-ekspertene Hallgeir Kvadsheim og Robert Spear. Foto: TV3
FÅR HJELP: Richard Hansen fikk hjelp av Luksusfellen-ekspertene Hallgeir Kvadsheim og Robert Spear. Foto: TV3 Vis mer

Etter at han fikk råd av Hallgeir og Robert har han kuttet kraftig ned på pengebruken både overfor seg selv og barna.

Men Richard sier ungene hans ikke har latt seg merke av at det er trangere tider.

- Mitt råd til andre foreldre i samme situasjon er å tilbringe tid med barna.

- Jeg har oppdaget at ungene maser ikke om nye ting. De blir glade bare vi finner på ting sammen. Last ned Pokémon Go og ta med dere barna på tur, sier han til Seoghør.no.

- Innså ikke den økonomiske risikoen

Robert Spear, som er psykolog i tillegg til å være ny «Luksusfellen»-ekspert, er enig:

- Richard ville bare barna vel, han ville kjøpe en lykke som varte etter at hans eget parforhold tok slutt. Det Richard ikke innså var at hans behov for å gi barna glede satte dem i en betydelig økonomisk risiko.

- Richard, som alle andre foreldre, må lære seg å holde ut smerten av å ikke alltid gi etter for det som koster penger. Barna vil ha kjærlighet, men for dem er et leketøy eller et kjæledyr en representasjon på det.

-De vet ikke hvordan de skal spørre etter kjærlighet og omsorg, men de vet at gaver er et tegn på det de lengter etter. Vi som voksne må forstå deres behov selv om de uttrykker ønske om noe annet. Omsorg er gratis, sier han til Seoghør.no.

Hvordan det går med Richard kan du se i «Luksusfellen» på TV3 onsdag kl. 20.30.

LES OGSÅ: Tjente 96 000 i måneden - havnet i Luksusfellen

 

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer