Anne-Kat. Hærland:

Returnerer til tv-skjermen

- Dette er en drømmejobb.

TILBAKE: I oktober er Anne-Kat. Hærland tilbake på tv-skjermen. Foto: Berit Roald / NTB
TILBAKE: I oktober er Anne-Kat. Hærland tilbake på tv-skjermen. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Komiker og tidligere «Nytt på nytt»-profil Anne-Kat. Hærland (48) skal tilbake på TV-skjermen etter flere års pause.

Det melder VG.

18.oktober kommer den første av tre episoder på TV 2, der Hærland og utenriksjournalisten Pål T. Jørgensen skal forsøke å komme til bunns i hvem USAs president Donald Trumps tilhengere er, og hvorfor de elsker ham.

Det har seg nemlig sånn at Hærland ikke har klart å ta øynene av skjermen siden Trump erklærte seg som presidentkandidat i 2015.

- Dette er en drømmejobb, å kunne jobbe med de alvorlige tingene jeg er opptatt av, men på en litt morsom måte, sier Hærland til avisa.

DEBATT: Denne videoen av førstedame Melania Trump (50) og ektemannen blir hyppig delt på Twitter. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Vanskelig å intervjue Trump-tilhengere

Programmet skulle opprinnelig spilles inn i USA, men grunnet coronapandemien har de blitt nødt til å bli i Norge, men Hærland kan likevel avsløre at de har funnet Trump-tilhengere her også.

- De er helt låst på at han er fabelaktig. Og de gjentar bare det han sier, alt annet er «fake news», alt av vitenskap og forskning, alt er fake. Det er ganske skremmende, fortsetter Hærland.

Hun legger imidlertid til at det har vært vanskelig å intervjue Trump-tilhengere, da hun mener de går utfra at de vet alt. Hærland påpeker at hun selv har konsumert en enorm mengde av amerikansk politikk og informasjon om Trump.

- Og hvis du har sett like mye som meg av dette, så går det ikke an å konkludere med noe annet enn at fyren er uskikket i den stillingen, sier hun.

I 2016 ble det kjent at komikeren har øyesykdommen Retinitis pigmentosa. Diagnosen hadde hun imidlertid holdt hemmelig i over 20 år. Overfor VG avslørte Hærland at hun som 22-åring fikk beskjed om at hun mest sannsynlig kom til å miste synet.

Derfor kan hun ikke kjøre bil, og Jørgensen blir dermed sjåføren når de reiser rundt i landet og møter tilhengerne.

UREDELIG SPILL: Under sin takketale var Brad Pitt tydelig på hva han mener om den politiske situasjonen i USA. Video: AP/ABC Vis mer

- Mye tristhet

Øyesykdommen Retinitis pigmentosa gjør at cellene på netthinnen dør i sakte tempo. Dette fører til innsnevret syn, og sjansen for å bli helt blind er reell.

- Denne diagnosen har jo ligget under alt jeg har gjort i 20 år. Kanskje man nå skjønner mer av hvor alt kommer fra, forstår raseriet i humoren, sier den tidligere «Nytt på nytt»-profilen til VG den gang.

I et intervju med «God kveld Norge» i fjor, la ikke Hærland skjul på at sykdommen kan være tung å leve med.

- Innenfor sykdom er det mye tristhet. Det er mye som er tungt og kjipt. Jeg har ikke lyst til å være modig og inspirerende hele tiden. Jeg har ikke noe interesse av det, jeg har mye mer lyst til å si at det er jævlig kjipt innimellom, sa en tydelig preger Hærland i programmet, og la til:

- Men igjen, du har jo ikke noe annet valg. Det er sånn det er.

LES OGSÅ: Trump-datteren gikk under jorda

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer