KNEBLET: Wendell Hollingsworth kom kjørende inn i rettsalen med bind for munnen og var tjoret fast til rullestolen sin.  Foto: All Over Press
KNEBLET: Wendell Hollingsworth kom kjørende inn i rettsalen med bind for munnen og var tjoret fast til rullestolen sin. Foto: All Over PressVis mer

Rettssalens store skrekk

Det var som en scene fra Nattsvermere i retten i Ohio.

BILDESPESIAL: Her klikker han i retten

SEHER.NO: Det så ut som en scene fra Nattsvermere, da en person tiltalt for væpnet ran ble bundet fast til en rullestol, kneblet med munnbind og rullet inn i rettssalen i Columbus i Ohio.

43 år gamle Wendell Hollingsworth har en historie med raseriutbrudd i retten. For femten år siden slo han sin forsvarer i ansiktet, da advokaten ville trekke en tilståelse i forbindelse med ran.

Denne uken møtte Hollingsworth i retten igjen, tiltalt for fem ran på fem dager i januar i år, deriblant våpnet ran mot en kirke der flere barn var tilstede.

Hollingsworth kom først inn i retten i Ohio ubundet, men i rullestol etter en angivelig nakkeskade han hadde pådratt seg samme dag som rettsaken startet.

Mannen virket til og begynne med rolig, og satt stille og fredelig i rullestolen sin. Men da han fikk møte sin offentlig utnevnte forsvarer, tok ting en helt annen retning.
 
43-åringen begynte plutselig å sparke sin egen forsvarer, og tre sikkerhetsvakter måtte bruke elektrosjokkvåpen for å få roet den krakilske mannen, skriver The Columbus Dispatch.

Krangelen mellom Holligsworth og forsvarer J. Scott Weisman skal ha foregått i lengre tid og den tiltalte skal både ha sjikanert sin advokat på det groveste, forsøkt å få ham sparket og spyttet ham i ansiktet. Men advokaten insisterte på å fortsette å forsvare mannen.

Hollingsworth ble seinere trillet tilbake inn i rettssalen, da festet til rullestolen med svart tau og kneblet med munnbind. - Han liknet i grunn på Hanibal Lecter når han ble kjørt inn i saken, skriver Splashnews.

Blir mannen dømt for de 13 sakene han er under tiltale for, risikerer han 100 år i fengsel.

BILDESPESIAL: Her klikker han i retten