Amanda Bynes:

- Rettsdatoen min er om to uker

Amanda Bynes ønsker å kvitte seg med det ni år lange vergemålet.

VERGEMÅL: Amanda Bynes er blant stjernene som er underlagt vergemål. Nå skal saken opp i retten. Her avbildet i 2008. Foto: Marion Curtis/Starpix/REX/NTB
VERGEMÅL: Amanda Bynes er blant stjernene som er underlagt vergemål. Nå skal saken opp i retten. Her avbildet i 2008. Foto: Marion Curtis/Starpix/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For åtte måneder siden kom gladnyheten de aller fleste fans av popstjernen Britney Spears (40) har ventet lenge på. Da ble hun nemlig fri fra vergemålet hun hadde vært underlagt siden 2008.

Det som imidlertid kanskje har gått i glemmeboka for mange, er at Spears ikke er den eneste stjernen som har vært underlagt et vergemål de seineste årene.

Den amerikanske barnestjernen Amanda Bynes (35) gjorde det stort på midten av 1990-tallet, og hadde blant annet sin egen tv-serie fra 1999 til 2002.

Etter suksessen gikk det imidlertid nedover for skuespilleren, som i 2013 ble underlagt et vergemål. Den gang var det moren Lynn Bynes som fikk fullmakt.

TIDENS TANN: Amanda Bynes har gått gjennom en stor forandring siden hun var på toppen av karrieren sin i 2008. Foto: Instagram. Video: She´s the man / Trailer, What i like about you / Trailer. Reporter: Thea Hope Vis mer

Røper nye detaljer

I februar fikk imidlertid Bynes nok, og søkte om å få vergemålet avsluttet. Denne uka tok hun også til Instagram, hvor hun avslørte at saken skal opp i retten om bare kort tid.

- Hva skjer, Instagram? Amanda Bynes her, sa hun i en video på bildedelingstjenesten, ifølge E! News.

- Rettsdatoen min er om to uker. Jeg vil få takke dere alle så mye for deres kjærlighet og støtte. Fred, fortsatte hun.

FRI: Etter å ha levd under vergemål de siste 13 årene, kunne superstjernen Britney Spears endelig slippe jubelen løs etter mange års kamp mot sin far. Nå er Britney «fri». Video: AP / NTB / Scanpix / Instagram Vis mer

Får støttes av moren

Nettstedet skriver at ifølge rettsdokumenter, vil høringen finne sted allerede 22. mars. Barnestjernens advokat, David A. Esquibias, har tidligere uttalt til E! at idet vergemålet blir avsluttet, vil Bynes kunne leve det livet hun ønsker som en fri person.

Moren skal også se lyst på datterens framtid.

- Lynn er så utrolig stolt over framgangen Amanda har hatt de siste årene, og ser fram til det neste kapittelet i livet hennes, sa Lynn Bynes' advokat Tamar Arminak nylig til E! News.

- Basert på begjæringen, og Amandas fantastiske framgang, støtter hun Amandas anmodning om å avslutte vergemålet, fortsatte Arminak.

BRYTER: Kjæresten til Britney Spears bryter tausheten etter den nye dokumentaren «Framing Britney Spears». Vis mer

Amanda Bynes startet som nevnt allerede som tolvåring å gjøre suksess som skuespiller, og spilte på starten av 2000-tallet i en rekke store tenåringsfilmer.

Plutselig forsvant hun imidlertid fra lerretet, og skapte i stedet overskrifter for fyllekjøring, påkjørsler og narkotika-arrestasjoner.

LES OGSÅ: - Bæsjet på meg foran dem

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer