«Torpet kjendis»:

- Rett og slett sjokkerende

Bråket vil ingen ende ta i «Farmen»-universets sidekonkurranse. Ifølge flere av deltakerne var dramatikken langt mer intens enn det fremstår på tv.

FYR: Linni Meister og Mira Craig røk i tottene på hverandre inne på «Torpet kjendis» - nå forteller førstnevnte at hun ikke alltid følte seg helt trygg. Video: Rød Løper/TV 2 Sumo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den andre «Farmen kjendis»-uka er ved veis ende, og så langt har stemningen inne på Lundereid gård i Kragerø vært alt annet enn rosenrød. I alle fall ut fra tv-bildene å regne.

Først røyk tidligere fotballspiller John Arne Riise (40) og komiker Espen Thoresen (62) i tottene på hverandre, før sistnevnte onsdag tok et heftig oppgjør med storbonden Lasse Matberg (35). Dette etter å ha blitt valgt til tvekamp for andre uke på rad.

Om temperaturen er høy på «Farmen kjendis»-gården, kan man skjære gjennom lufta på sidegården «Torpet».

«Torpet» er stedet hvor utslåtte deltakere havner etter tvekamp, denne gang i selskap med eks-deltakerne Linni Meister (35), tv-personlighet Svein Østvik (59) og artist Mira Craig (38). John Arne Riise vært innom, etter sin «Farmen»-exit, før Espen Thoresen havnet der søndag kveld.

STILLE FØR STORMEN: Det startet bra, men etter hvert ble stemningen mellom Linni Meister, Mira Craig og Svein Østvik mer og mer amper. Foto: Alex Iversen / TV 2
STILLE FØR STORMEN: Det startet bra, men etter hvert ble stemningen mellom Linni Meister, Mira Craig og Svein Østvik mer og mer amper. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Vond stemning

Fra en tv-seers perspektiv er det lett å se at forholdet mellom Craig, Østvik og Meister er blitt gradvis forverret, gjennom episodene som hittil er publisert. I tillegg fremstår det som om mye har skjedd mens kameraene har vært skrudd av, etter leggetid.

Krasse ordvekslinger, blant annet da Meister kalte Craig for en «barnehageunge» og «komisk», er blant annet noe av det som er vist på tv.

«Stemningen er rett og slett vond. I natt ville Linni forberede Mira på at hun kom til å velge henne til kamp mot John Arne. Da mente Mira at alt var planlagt på forhånd, og at vi hadde bestemt oss for det før hun kom inn - siden vi kom hit én dag før henne,» sa Svein Østvik i et av programmene i forrige uke, der han også ba om forsoning uten hell.

I stedet svarte Craig blant annet dette:

«Har vi hatt en krangel? Har kameraene sett noen krangel? Nei, så hvorfor tar du det opp da? Haha, du er morsom. Beklager, men jeg klarer ikke det skuespillet ditt».

FORTVILET: Svein Østvik i en samtale med Mira Craig på «Torpet». Foto: Skjermdump fra TV 2
FORTVILET: Svein Østvik i en samtale med Mira Craig på «Torpet». Foto: Skjermdump fra TV 2 Vis mer

Etterpå henvender Craig seg direkte til kamera, der hun beskylder Østvik og Meister for å igangsette unødvendig dramatikk.

«De liker den kranglingen frem og tilbake. Det gjør ikke jeg. Derfor går jeg hver gang en sånn situasjon oppstår. Fordi jeg ikke liker det».

IKKE FORNØYD: Mira Craig havnet flere ganger i heftige disputter med de andre inne på den lille sidegården, og valgte flere ganger å være for seg selv. Foto: TV 2
IKKE FORNØYD: Mira Craig havnet flere ganger i heftige disputter med de andre inne på den lille sidegården, og valgte flere ganger å være for seg selv. Foto: TV 2 Vis mer

- Ble psykisk sliten

Det ble til slutt nettopp Mira Craig som måtte møte John Arne Riise til den aller første «Torpet»-duellen, som hun vant, slik at hun fikk bli værende på gården. Før det hadde gjengen nok en opphetet diskusjon.

«Jeg vil helst være her med mennesker jeg trives med. Og det er Svein», kom det kontant fra Linni Meister.

Overfor Se og Hør innrømmer Meister at hun brukte harde ord inne på «Torpet», men er likevel glad for at det ble vist på tv.

PERLEVENNER: Linni Meister og Svein Østvik var og er gode venner. De to fant imidlertid ikke tonen med Mira Craig inne på «Torpet kjendis. Foto: Alex Iversen / TV 2
PERLEVENNER: Linni Meister og Svein Østvik var og er gode venner. De to fant imidlertid ikke tonen med Mira Craig inne på «Torpet kjendis. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Det er virkelig ikke rart at begeret renner over, når man har vært tålmodig så lenge. For meg ble det vanskelig å holde munn, selv om det var det man egentlig ville. Jeg ble psykisk sliten av å holde så mye inne i meg. Dessverre fikk vi ikke løst opp i ting, tvert imot, sier hun.

TV 2: - Trykket stemning

Se og Hør har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med Mira Craig - både via telefon, sms og e-post. Hun er forelagt konkrete spørsmål om opplevelsen av «Torpet»-oppholdet, men har valgt å ikke besvare våre henvendelser.

Se og Hør har også stilt TV 2 en rekke spørsmål om gnisningene inne på «Torpet»-gården. Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, erkjenner at det tidvis ikke var rosenrødt.

- Vi opplevde at det, i enkelte perioder, var en litt trykket stemning på «Torpet», forteller hun.

- Måtte dere på noe tidspunkt gå imellom og roe ned situasjonen?

- Vi har alltid en løpende dialog med deltakerne underveis i produksjonen, og vi forsøkte så godt vi kunne å tilrettelegge oppholdet på en sånn måte at alle ble fornøyde, sier hun.

KRANGEL: John Arne Riise og Espen Thoresen kom ikke godt overens under innspillingen av «Farmen Kjendis». Video: TV2 . Reporter: Bjørn Ekker. Klipp: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Mer sårbart

Svein Østvik, som først deltok i «Farmen kjendis» i 2019, beskriver «Torpet»-opplevelsen som en tøffere påkjenning enn forrige tv-gårdsopphold.

- «Torpet» er på en måte mer sårbart enn «Farmen», fordi vi er så få og ikke kan gjemme oss noe sted. Det blir fort personlig, nært og vanskelig. Det var psykisk veldig utfordrende, forteller han til Se og Hør.

- Hvorfor ble det sånn?

- Jeg tror det handlet om personligheter som ikke gikk så godt overens, og som likevel skal være sammen over lang tid. Jeg kunne ønske at vi hadde klart å takle annerledesheten bedre enn vi klarte. Det ble umulig å slippe unna konfrontasjoner.

- Verre enn det ser ut

Som tidligere nevnt skal det ha forekommet flere diskusjoner mens kameraene ikke var til stede. Flere ganger blir disse kranglene et tema når kameraene er tilbake.

- Dette er reality, og reality er virkelighet. Når da virkeligheten er vanskelig, kan vi ikke bare gå rundt å skjule den. Ingen har lyst til å banne og å skjelle ut folk på tv, men samtidig har vi valgt å gå inn der. Da må vi være forberedt på at det kan ende i at vi viser følelser. Vi må tørre å stå i det når vi blir filmet, mener den tidligere «Charterfeber»-deltakeren.

PRØVDE Å SAMARBEIDE: Tross dårlig stemning prøvde Meister, Craig og Østvik så godt de kunne å komme i havn med ukesoppdragene. Foto: TV 2
PRØVDE Å SAMARBEIDE: Tross dårlig stemning prøvde Meister, Craig og Østvik så godt de kunne å komme i havn med ukesoppdragene. Foto: TV 2 Vis mer

Se og Hør har også vært i kontakt med John Arne Riise, som entret «Torpet» da gnisningene sto på som verst. Han beskriver scenene som utspant seg som «et ufattelig drama», og mener situasjonen var verre enn det ser ut på tv.

- Hundre prosent. Da kamerateamet kom var noen veldig opptatt av å lage drama, mens andre holdt kjeft. Da kameraene var borte kom alle pigger ut igjen overalt. Det var rimelig heftig, forteller 40-åringen, som beskriver sin egen krangel med Espen Thoresen som «barnemat i forhold til øyeblikkene på Torpet».

- Det var rett og slett sjokkerende, medgir han.

Tårevått

Østvik mener at scenene inne på «Torpet kjendis» taler for seg selv, og at han ikke ser noe poeng i å opphause situasjonen.

- Men det var ikke noe lettere enn det fremstår - det er helt sikkert. Der inne var jeg mer fortvilet enn jeg noen gang har vært i et tv-program. Det var perioder jeg stilte meg selv spørsmålet om jeg orket dette lenger. Jeg lurte på om det kom til å gå bra.

AMPERT: Svein Østvik prøvde flere ganger å snakke med Mira Craig for renske lufta. Det fungerte heller dårlig. Foto: TV 2
AMPERT: Svein Østvik prøvde flere ganger å snakke med Mira Craig for renske lufta. Det fungerte heller dårlig. Foto: TV 2 Vis mer

Linni Meister synes det er leit at situasjonen ble som den ble.

- Man blir så glad i hverandre der inne, på godt og vondt, og jeg og Svein hadde ikke noe ønske om å krangle. Alt bråket gjorde at jeg savnet sønnen min enda mer, og det hendte at jeg gikk på do og gråt. Alt ble tatt så personlig, og jeg kjente at jeg ble lei meg for alle misforståelser.

Mira Craig skal ha for matlagingen og sin ståpåvilje rundt de tingene hun selv likte å gjøre.

- Det er reality

- Hvordan opplever du at produksjonen håndterte dette?

- Jeg vet ikke om de helt visste hvordan de skulle håndtere det. Det kan være gøy med drama, men dette ble så alvorlig. Det kunne blitt dritbra tv, men det gikk altfor langt, mener hun.

35-åringen er imidlertid full av lovord om crewet som jobbet på settet.

- Kamerateamet ble på en måte familien min der inne, og vi kunne gråte foran dem. Det var et fantastisk crew.

Programredaktøren i TV 2 understreker at «Torpet» er en reality-produksjon.

- I utgangspunktet må deltakerne selv løse de konfliktene som oppstår mellom dem. Vi er der for å dokumentere det som skjer, fastslår hun.

LES OGSÅ: Hardt ut etter homo-uttalelser

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer