John Arne Riise:

- Rett og slett råttent gjort

Den hjemsendte «Farmen kjendis»-deltakeren tok til tårene på tv. Nå beskylder han Espen Thoresen for å jukse seg til tvekamp-seier.

KRANGEL: John Arne Riise og Espen Thoresen kom ikke godt overens under innspillingen av «Farmen Kjendis». Video: TV2 . Reporter: Bjørn Ekker. Klipp: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den første «Farmen kjendis»-uken er ved veis ende, og søndag ble det klart at det var tidligere fotballspiller John Arne Riise (40) som ble den første som måtte forlate gården. Det skjedde etter at han tapte tvekampen i kunnskap mot komiker Espen Rustad Thoresen (62).

Men det var mer enn selve tvekampen tv-seerne kunne bite seg merke i søndag.

Stemningen mellom Riise og Thoresen, som har vært anspent stort sett hele uken, nådde nemlig et klimaks da Thoresen proklamerte at Riise opplevde et intenst savn etter familien sin.

Savnet sønnen

Det gjorde han foran programleder Tiril Sjåstad Christiansen, kamerateamet og Riise selv. Seansen endte i at 40-åringen reiste seg opp og gikk. Senere tok han til tårene foran flere av de andre deltakerne.

FØRSTEMANN UT: «Farmen»-oppholdet ble kortvarig for John Arne Riise, som tok til tårene i søndagens episode, som følge av gnisningene med Espen Thoresen. Foto: Skjermdump fra TV 2
FØRSTEMANN UT: «Farmen»-oppholdet ble kortvarig for John Arne Riise, som tok til tårene i søndagens episode, som følge av gnisningene med Espen Thoresen. Foto: Skjermdump fra TV 2 Vis mer

- Hva skjedde, John Arne?

- Der og da tenkte jeg at jeg ville lage bra tv. Samtidig savnet jeg jo «junior» (sønnen Colin, halvannet år, journ.anm.), så jeg var ganske følelsesladet. Da Espen brukte det mot meg, tenkte jeg at det ville bli bedre tv om jeg gikk. Dermed forlot jeg dem, og gikk for å pakke sekken vi skulle ha med til kjempehytta, sier han til Se og Hør.

- Tatt for juks

Den tidligere Liverpool-spilleren legger ikke skjul på at han hater å tape. Han mener det var én spesiell faktor som sørget for at han ga mer blaffen enn hva han ellers ville gjort.

STERKT: For Louise Angelica Riise, har hundene hennes betydd ekstra mye. Derfor er det sårt at de begge nå har gått bort. Video: Steffen Pettersen/Marcus Brenden/Ingebjørg Iversen Vis mer

- Espen prøvde å jukse, og ble tatt for det også - flere ganger. Men det fikk ingen konsekvenser. Jeg var allerede litt oppgitt over hele situasjonen, og luften gikk ut av meg. Jeg spurte meg selv hva som er vitsen, om det ikke blir slått ned på juks. Jeg var drittlei.

Ifølge «Farmen kjendis»-deltakeren fikk han vite at Thoresen hadde gjemt gårdsboka, som inneholder mye nyttig tvekamp-informasjon, i forkant av kunnskapskampen.

- Han var jo én av hjelperne til storbonden, så han tok boka med seg opp på storbondeloftet, der bare storbonden og hjelperne hadde adgang. Boka lå der noen dager. Jeg fikk også vite at han hadde notert fra gårdsboka på noen ark, for han skjønte at jeg kom til å velge ham som andrekjempe.

- Fikk produksjonen vite noe om dette?

- Ja, jeg sa først fra om boka. Han fikk beskjed om at han måtte levere den tilbake, men jeg fikk den først kvelden før tvekampen.

Kritisk

Han mener samtidig at Thoresen ble fersket av produksjonen med notatene fra gårdsboka, som han ville ta med seg til kjempehytta.

DÅRLIG STEMNING: Det har ikke vært spesielt god stemning mellom John Arne Riise og Espen Thoresen i «Farmen kjendis» denne uka. Søndag eskalerte det ytterligere, før den tidligere fotballspilleren måtte forlate tv-gården. Foto: Alex Iversen / TV 2
DÅRLIG STEMNING: Det har ikke vært spesielt god stemning mellom John Arne Riise og Espen Thoresen i «Farmen kjendis» denne uka. Søndag eskalerte det ytterligere, før den tidligere fotballspilleren måtte forlate tv-gården. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- De fant ingenting verken i min eller hans bagasje, men da sa jeg: «Hva har han i baklommen der da?» Én i produksjonen gikk bort til ham, og fant fire A4-sider.

- Og hva skjedde så?

- De tok arkene, men så skjedde det ikke noe mer. Jeg synes rett og slett det er råttent gjort - for det første at Espen velger å jukse, og for det andre at produksjonen ikke straffer ham på en eller annen måte.

- Burde fått straff

- Så hvilke konsekvenser mener du det burde fått?

- Straffen burde vært at han ikke fikk velge kunnskap som gren. Eller at jeg fikk en eller annen fordel i tvekampen.

Og:

- Det er klart - det var ingen bra stemning mellom meg og Espen, men det ble i det minste god tv for seerne, mener han.

LITE FORNØYD: John Arne Riise valgte sin største fiende på gården til kamp, men endte opp med selv å ryke ut av programmet. Foto: Alex Iversen / TV 2
LITE FORNØYD: John Arne Riise valgte sin største fiende på gården til kamp, men endte opp med selv å ryke ut av programmet. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Til Se og Hør erkjenner Espen Thoresen at han noterte fra gårdsboka, men at var snakk om én og ikke fire A4-sider.

- Jeg satt og leste arket før vi skulle i båt, til kjempehyttene. Da produksjonen kom puttet jeg arket i baklomma, men de så det. Jeg forklarte at det var en jukselapp, og fikk beskjed om at jeg ikke fikk lov til å ta den med meg, sier han.

Komikeren innrømmer, med en noe sarkastisk undertone, at han jukset i forkant av tvekampen.

TOK SEG VIDERE: Espen Thoresen er klar for en ny uke på «Farmen kjendis» etter å ha vunnet søndagens tvekamp. Foto: Alex Iversen / TV 2
TOK SEG VIDERE: Espen Thoresen er klar for en ny uke på «Farmen kjendis» etter å ha vunnet søndagens tvekamp. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Det er bare å beklage. Jeg trodde at forretningsideen til «Farmen» er at man skal jukse om man får det til, eller at man skal tenne på et teppe inne i huset, mens de andre er ute. Jeg visste ikke at «Farmen» er en rural utgave av «Kvitt eller dobbelt», så jeg legger meg flat. Det er fryktelig pinlig å bli tatt for å jukse. Og på «Farmen kjendis» av alle steder, da ...

- Fast rutine

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, bekrefter Thoresens hemmelige notatskriving overfor Se og Hør, og sier at produksjonen tok grep.

KLIKKER: Da Tommy Sharif skulle forklare hvor redd han ble da han så at Gunilla Persson skulle være med på «Farmen kjendis», skjedde dette. Vis mer

- Det er fast rutine at vi sjekker vi baggene til deltakerne før de reiser ut på kjempehyttene. Hvis de har med seg noe de ikke skal, blir det tatt fra dem av produksjonen. Jonn Arne fortalte oss at Espen hadde skrevet notater, og disse ble i tråd med rutinene tatt fra ham før han reiste ut til hytta, sier Haldorsen.

Hun påpeker at deltakerne ellers står fritt til å disponere gårdsboka.

- De kan lese og ta notater fra den, hvis de ønsker det. Om Espen gjemte gårdsboka for John Arne, eller ikke, har ikke vi kjennskap til. Det er uansett ikke noe vi ville involvert oss i, legger programredaktøren til.

FARMEN: Her er deltakerne for årets "Farmen kjendis". Reporter: Celina Morken. Foto: TV2 Vis mer

- Veldig følsom

Når det gjelder John Arne Riises tårevåte øyeblikk i søndagens episode, synes han selv at det er helt greit.

- Jeg er veldig følsom, egentlig. Jeg har en fasade, for jeg har gått gjennom så mye. Men jeg gråter lett. Så når ammetåka ble litt undervurdert, og noen brukte dette mot meg, så kom reaksjonen. Tårene er ekte. Jeg kunne vel kamuflert det bedre, men jeg synes det er fint å kunne vise de hjemme at han «rødtoppen» griner litt, han også.

Etter å ha røket ut av «Farmen kjendis» går han nå inn i sidekonkurransen «Torpet kjendis». Om han vinner den konkurransen kommer han tilbake til hovedgården, men på ett tidspunkt kom han i hvert fall hjem til den han savnet aller mest mens han var borte.

Nemlig sønnen Colin.

- Jeg ble kjørt helt hjem, og da sto han utenfor. Ansiktsuttrykket hans sa: «Hvem er dette»? Jeg hadde jo vært borte en stund, men han kom til seg selv med én gang. Det var utrolig godt, forteller Riise.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer