Angelina Jolies advokat:

- Rett og slett grusomt

Skilsmissestriden mellom det tidligere superparet fortsetter med uforminsket styrke.

I RETTEN: Eksparet Angelina Jolie og Brad Pitt krangler fortsatt om hvem forsørgeransvaret for barna. Her er de avbildet i 2016. Foto: Jen Lowery / Splash News / NTB
I RETTEN: Eksparet Angelina Jolie og Brad Pitt krangler fortsatt om hvem forsørgeransvaret for barna. Her er de avbildet i 2016. Foto: Jen Lowery / Splash News / NTB Vis mer
Publisert

Skilsmissestriden mellom eksparet Angelina Jolie (45) og Brad Pitt (57) pågår som aldri før. Eksparet tok ut skilsmisse i 2016, og tre år senere ble den sluttført.

Men fortsatt krangler de to om hvem som skal ha ansvaret for de seks barna Maddox (19), Pax (17), Zahara (16), Shiloh (14) og tvillingene Knox og Vivienne (12).

- Gamle nok til å forstå

I mars hevdet Jolie at hun har bevis for at eksmannen er voldelig, og trakk ham derfor for retten for å få større forsørgeransvar for barna. I rettspapirene den gang kom det også frem at barna deres selv ville vitne i saken - noe de skal ha blitt nektet å gjøre av dommer John Ouderkirk.

Nå viser det seg at det skal ha vært tre av barna som ville vitne mot Pitt. Det hevder Jolie, ifølge rettspapirer, skriver blant andre Daily Mail.

GJENFORENT: Jennifer Aniston og Brad Pitt gjenforenes for første gang på skjermen siden 2001. Vis mer

Det kommer ikke frem hvilke av de tre barna det er snakk om.

- Barna er gamle nok til å forstå hva dette handler om. Og rettssaken vil selvsagt påvirke dem følelsesmessig, sier den 45 år gamle skuespillerens advokat, melder nettstedet.

Advokaten fortsetter:

- Det er ikke berettiget å la barna oppleve en nyttesløs og ugyldig prosess. Det er rett og slett grusomt.

Da skilsmisseprosessen startet, ønsket Pitt delt omsorg, mens Jolie ønsket at barna skulle tilbringe mer enn halvparten av tiden hos henne. I mai meldte TMZ at Pitt skulle ha fått ønsket sitt oppfylt, og blitt tildelt delt omsorg. Jolie skal ha anket avgjørelsen, ifølge CNN.

OVERRASKELSE: Det blir tårer og klemming når superstjerna Brad Pitt overrasker sin venn og stylist gjennom 30 år, Jean. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

Ville fjerne dommeren

45-åringens juridiske lagspillere har utarbeidet dokumentene i et forsøk på å diskvalifisere dommeren fra saken.

Jolie mener nemlig at barna sitter på bevis som er relevante å høre før en avgjørelse tas, uten at det er kjent hva de aktuelle bevisene skal være.

HETT PAR: Brad Pitt og Angelina Jolie var kanskje det heteste paret i verden fram til skilsmissen i 2016. Foto: Stewart Cook / REX / NTB
HETT PAR: Brad Pitt og Angelina Jolie var kanskje det heteste paret i verden fram til skilsmissen i 2016. Foto: Stewart Cook / REX / NTB Vis mer

Jolie står fast ved at dommer Ouderkirk ikke har tatt tilstrekkelig hensyn til at det ikke er til barnets beste å vokse opp med en person som har en forhistorie med vold i hjemmet. Hun har også hevdet at dommeren har «upassende forretningsforbindelser» med en av eksmannens advokater.

Hva voldsanklagene konkret dreier seg om, er ikke kjent. Brad Pitt er også frikjent for tidligere anklager mot barnemishandling. Rett før skilsmissen i 2016 ble han anklaget for å ha vært voldelig mot eldstesønnen Maddox på et privatfly fra Frankrike til USA.

IKKE FLAU: Hollywood-stjerna Gwyneth Paltrow delte like så greit et nakenbilde av seg selv i anledning sin 48-årsdag. Foto: Skjermdump fra Instagram/gwynethpaltrow Vis mer

- Grundig og rettferdig

Jolie hevder at Ouderkirk nekter å lytte til de mindreårige barnas erfaringer, og viser til en lov i California som sier at alle barn over 14 år bør få anledning til å vitne dersom de ønsker det.

«Ouderkirk har gjennomført en omfattende prosedyre de siste seks månedene, på en grundig og rettferdig måte, og har kommet til en foreløpig avgjørelse basert på fortellinger fra eksperter og vitner», har Pitts advokater tidligere uttalt til AP.

Den gang uttalte de videre at Jolies forklaring mangler troverdighet på flere sentrale punkter, og at den nåværende ansvarsfordelingen om barna må endres til det som er til det beste for dem.

RING RING: Flere og flere Hollywood-stjerner deler telefonnummeret sitt i sosiale medier for å kommunisere bedre med sine fans. Programleder Kine Falch forsøker å ringe dem. Vis mer

LES OGSÅ: - Selger million-gaven fra eksen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer