Helene Spilling:

- Rett og slett farlig

Flere unge gutter blir mobbet fordi de driver med dans.

AKTUELLE: Helene Spilling og Harlem Alexander er aktuelle i årets sesong av «Skal vi danse». Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
AKTUELLE: Helene Spilling og Harlem Alexander er aktuelle i årets sesong av «Skal vi danse». Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

Helene Spilling (27) har de siste årene blitt svært populær hos det norske folk, mye på grunn av deltakelsen i publikumsfavoritten «Skal vi danse». Hun har medvirket i en rekke sesonger nå, og stakk til og med av med seieren i 2021 sammen med Simon Nitsche (31).

Spillings meritter utenfor «Skal vi danse»-parketten er ikke mindre imponerende. Hun har vunnet NM i dans svimlende 17 ganger, og har vært Norges representant i både EM og VM.

VILLE SLIPPE: Helene Spilling ba om å få slippe å opptre i kveldens åpningsnummer. Det var av en spesiell grunn. Video: Nora Skavhaug Vis mer

Hun blir hyllet nærmest uke etter uke i forbindelse med danseprogrammet, men forteller nå overfor TV 2 at det slett ikke er gitt når man begynner med dansing.

Utsettes for skjellsord

Flere unge gutter blir nemlig mobbet fordi de holder på med sportsdans. Det syns ikke «Skal vi danse»-stjernen noe om.

- Jeg syns det er veldig synd, først og fremst. At noen skal bli mobbet fordi de gjør standarddans, sier hun og utdyper:

DANS: Spilling og Alexander sammen på dansegulvet. Foto: Thomas Andersen / TV 2
DANS: Spilling og Alexander sammen på dansegulvet. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

- Jeg har sett det, at partnerne mine har opplevd mobbing. De har blitt kalt «gay», eller sånne type ord, fordi vår type dansestil er litt mer feminin, eller at den har hofter. Jeg syns det er veldig, veldig synd at noen skal tenke det.

Se og Hør har forsøkt å få en kommentar fra Spilling til denne saken. Foreløpig er henvendelsen ubesvart.

Helene Spilling kom med en kryptisk beskjed på armen under «Skal vi danse». Video: Klaus Fjellro. Reporter: Nora Skavhaug. Vis mer

- Bakoversveis

Hennes partner denne sesongen, Harlem Alexander (35), er blant dem som har opplevd det. Da han var ung drev han med freestyle discojazz, og ble mobbet en hel del på skolen. Overfor Se og Hør er han tydelig på at han ikke ble mobbet av noen i dansemiljøet - men av andre.

- Jeg ble mobbet av andre barn fordi jeg var gutt og danset. Jeg ble mobbet fordi jeg hang med jentene og gjorde «jenteting».

Det var først da han kom ut som homofil at ting bedret seg.

- Det var da jeg var 16 år. Den sommeren jeg begynte på videregående. Jeg husker at det kom tre gutter mot meg, som pleide å være stygge med meg. Plutselig hilste de og var hyggelige. Jeg fikk helt bakoversveis, jeg trodde jo jeg skulle få juling.

Jan Thomas hadde litt å si om Helene Spilling, Martin Ødegård og Harlem Alexander etter første turen på dansesenteret. Video: Jenny Emilie Aas/Nora Skavhaug. Vis mer

- Brutalt

- Tror du det handlet om at de nå kunne plassere deg?

- Absolutt. De visste ikke «hva jeg var», og så var det greit når de visste at jeg var homofil.

Han forteller at det gjorde ekstra vondt å bli kalt «homse» og «bøg» nettopp han fordi «visste innerst inne at det var sant».

- Det er mye som står på spill når man blir mobbet. Det er ganske brutalt, og farlig rett og slett. Det er som regel mange mot en, som rotter seg sammen - ting sprer seg også fort når man er fra en liten by. Det var helt grusomt, sier han avslutningsvis og legger til:

TAUS: Helene Spilling gir ikke mye til svar da hun får spørsmål om Martin Ødegaard. Video: Kine Falch. Reporter: Thea Hope Vis mer

- Det tok lang tid å godta meg selv som homofil mann.

LES OGSÅ: - Det kan ikke ende slik

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer