Sophie Elise Isachsen:

- Respektløst og trist

Sophie Elise hudflettes nok en gang, etter å publisert et bilde hvor hun kysser bloggeren Anniken Jørgensen.

VEKKER HARME: Sophie Elise Isachsen delte lørdag kveld et bilde av at hun kysset venninna Anniken Jørgensen. Det vekker sterke reaksjoner. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VEKKER HARME: Sophie Elise Isachsen delte lørdag kveld et bilde av at hun kysset venninna Anniken Jørgensen. Det vekker sterke reaksjoner. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg blir ordentlig forbanna. Det er ikke første gangen dette skjer heller.

Det sier Ingeborg Senneset (35) etter å ha sett et bilde publisert av Sophie Elise Steen Isachsen (25) på sistnevntes Instagram-konto.

På det omdiskuterte bildet kliner bloggdronninga til med sin kollega Anniken Jørgensen, også kjent som «Annijor». Det er mangelen på smittevern som får blodet til å bruse hos Senneset.

- Det er så ugreit å gjøre det igjen og igjen, sier Aftenposten-journalisten til Se og Hør.

RASER: Ingeborg Senneset ble forbanna da hun så kyssebildet. Foto: Vidar Ruud / NTB
RASER: Ingeborg Senneset ble forbanna da hun så kyssebildet. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer

- Må forsvare seg

Det er ikke første gangen Sophie Elise kritiseres for sin tilsynelatende liberale holdning til smittevernrådene.

Også tidligere i høst måtte hun tåle kritikk, både fra Senneset og fra Bent Høie, etter å ha publisert en rekke bilder hvor énmetersregelen var totalt fraværende.

- Det kan av mange oppfattes som respektløst og trist å se. Isachsen og Jørgensen er begge to oppegående folk som driver forretning, sier hun.

FHI anbefaler fortsatt at man burde holde en meters avstand til mennesker man ikke bor med. Avstanden ansikt til ansikt er den viktigste, i og med at det er her man har størst risiko for å bli smittet.

Senneset håper at Sophie Elise Isachsen, i motsetning til tidligere i høst, vil kommentere bildet. Hun håper heller ikke at bloggeren legger seg flat, men vil høre hvordan hun forsvarer oppførselen sin.

- Vi må ikke få en kjeftekultur, alle gjør feil. Jeg gjør også feil. Men det er en forskjell når du vet at det du gjør ikke er riktig.

ÅPNER OPP: I Sophie Elises nye bok, «Ting jeg har lært», åpner hun opp om ting som så langt har vært veldig privat. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter/ Rød Løper Vis mer

- Folk dør

Senneset påpeker at mange nå står i vanskelige livssituasjoner som følge av ringvirkningene av coronapandemien.

- Dette er en situasjon hvor folk dør, det er ensomhet, økonomien rundt oss raser sammen, og jobber forsvinner. Da er det på sin plass å bli litt forbanna.

Samfunnsdebattanten sier at hun selv har bestemt seg for ikke å reise hjem til Trøndelag denne jula, fordi hun ikke vil risikere å eksponere familien sin for covid-19.

KRITISK: Etter at Sophie Elise lastet opp to bilder på Instagram foran Slottsplassen, har flere kritisert influenseren. Nå svarer hun for seg. Video: Rød Løper Vis mer

- Jeg skjemmes litt når jeg ser at dette bildet får tusenvis av likes. Hvorfor er det ikke flere som stiller spørsmål om avstand?, sier hun, og legger til:

- Avstand er jo det som skal redde liv nå, sier hun, og refererer til et innlegg hun har skrevet om akkurat det.

- Offentlige personer som legger ut offentlige poster i offentlige kanaler, må tåle at det blir en offentlig diskusjon, sier hun.

Senneset mener smittevern er både kronglete og enkelt samtidig.

FLAUSE: Anniken Jørgensen sendte en direktemelding til Karpes Chirag Patel. Her forteller hun om hvordan det gikk. Video: Thea Hope. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- Når folk blir for opphengt i hva som er «lov», slutter man å se hva som er lurt. Vi holder jo ikke avstand for å «please» et regelverk. Vi holder avstand for å redde liv, sier hun, og fortsetter:

- Og avstand er smertefullt for alle. Enhver med noe som ligner en plattform, har som et minstemål av menneskelig anstendighet et moralsk ansvar for å bidra til motivasjon heller enn forvirring.

Hun forteller at vi er i en mer alvorlig situasjon nå enn da. Mads Hansen har også kastet seg på kritikken. På Instagram har «Farmen»-programlederen lagt ut et skjermdump av innlegget, der han skriver følgende:

Hun forteller at vi er i en mer alvorlig situasjon nå enn da. Mads Hansen har også kastet seg på kritikken. På Instagram har «Farmen»-programlederen lagt ut et skjermdump av innlegget, der han skriver følgende:

«La meg presentere: verdens korteste meter. PS! Husk å gi alle besteforeldre streng beskjed om at de ikke kan klemme barnebarna sine på julaften da».

Influenser Marna Haugen er også blant dem som reagerer. Til TV 2 sier hun at hun mener innlegget er skadelig.

- Jeg legger meg sjelden borti hva andre gjør men når det er direkte skadelig for andre så klarer jeg ikke la være å si fra, sier hun.

AKTUELL: Influencer Anniken Jørgensen er aktuell med sminkelansering og roman, men har ikke like mye hell på Tinder. Video: Rød Løper Vis mer

Svarer på kritikken

Se og Hør har vært i kontakt med Anniken Jørgensen, som ikke ønsker å kommentere saken. Sophie Elise Isachsen har foreløpig ikke besvart våre gjentatte henvendelser.

På sin egen Instagram skriver hun imidlertid søndag ettermiddag:

«Jeg tar smittevern på alvor - jeg unngår store folkemengder og er for det meste alene. Bruker alltid munnbind, bestiller julegaver på nett, og møter aldri flere enn fem i uka (utenom jobb). Bildet jeg la ut i går viser kjærlighet med noen jeg bruker tid med, som også er i samme situasjon», skriver hun, og fortsetter:

«Ikke døm relasjoner du ikke vet noe om, hvor mye tid man bruker sammen, eller om en av oss faktisk har vært syke. Forstår i dag at det kan sende ut visse signaler, men jeg lar bildet stå fordi jeg vet hva som ligger bak det», skriver hun.

SVAR: Dette la Sophie Elise på Instagram søndag ettermiddag. Foto: Skjermdump
SVAR: Dette la Sophie Elise på Instagram søndag ettermiddag. Foto: Skjermdump Vis mer

LES OGSÅ: Forsvarer svindyr julekalender

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer