Piers Morgan:

Renvasket etter Meghan-uttalelser

Piers Morgans tirade mot hertuginne Meghan fikk rekordmange klager tidligere i år.

FIKK MEDHOLD: Etter over 57 000 klager har Piers Morgan nå fått mehold. Foto: Kirsty O'connor / Pa Photos / NTB
FIKK MEDHOLD: Etter over 57 000 klager har Piers Morgan nå fått mehold. Foto: Kirsty O'connor / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert

I midten av mars gikk tv-profil og journalist Piers Morgan (56) nok en gang i strupen på prins Harry (36) og spesielt hertuginne Meghan (40), etter det mye omtalte Operah-intervjuet.

Under en sending av «Good Morning Britain» omtalte Morgan hertugparets intervju som et svik mot dronning Elizabeth og resten av det britiske kongehuset.

- Jeg beklager, men jeg tror ikke på noe av det hun sier. Jeg ville ikke trodd henne om hun ga værmeldingen. Og det faktum at hun har angrepet vår kongelige familie. Jeg synes det er forkastelig, sa Piers Morgan om Meghan.

RASER: Piers Morgan sluttet i programleder-jobb etter heftig kritikk av hertuginne Meghan. Her gir har sitt første intervju siden da. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Rekordmange klager

Etter at han ble konfrontert med kritikken han rettet mot hertuginnen av medprogramleder Alex Beresford stormet han ut av studioet, og kort tid senere sluttet han som programleder i morgenprogrammet.

Han tok også til Twitter, og langet ut mot intervjuet der.

Morgans kritikk mot 40-åringen på «Good Morning Britain» fikk i ettertid rekordmange klager, ifølge Sky News.

RASER: Journalist og programleder Piers Morgan raser intervjuet med Meghan og Harry. Video: CBS/ITV Vis mer

Siden tv-profilens fremtreden kom det inn over 57 000 klager på programmet, noe som er det høyeste antallet klager noensinne, ifølge kanalen.

«Vi kan bekrefte at dette har tiltrukket flest klager siden rapporteringen vår startet», skrev Ofcom, Storbritannias regulerings- og konkurransemyndighet for kommunikasjonsindustrien (tilsvarende Medietilsynet), i en uttalelse.

Frikjent

Onsdag denne uken ble det imidlertid kjent at klagerne ikke har fått medhold, skriver Ofcom i en pressemelding, og Morgan er med det frikjent av kanalen.

Selv om de ikke mener at tv-profilen brøt noen regler, ser de likevel tilsynelatende alvorlig på noe av det som ble sagt av Morgan.

STORMER UT: Her stormer Piers Morgan ut under «Good Morning Britain»-sendingen. Video: ITV. Vis mer

«Det inneholdt uttalelser om selvmord og mental helse, som potensielt var skadelig og svært krenkende. Men vår beslutning er at programmet generelt inneholdt nok motstridende synspunkter til å gi seerne nok kontekst», skriver kanalen i pressemeldingen.

Morgan har i kjent stil tatt til Twitter etter avgjørelsen, hvor han tydelig er fornøyd med resultatet.

«Jeg er glad Ofcom har godkjent min rett til å ikke tro på hertugen og hertuginnen av Sussex' harde påstander som de ga til Oprah Winfrey, hvorpå mange har vist seg å være usanne», skriver han, og fortsetter:

«Dette er en rungende seier for ytringsfrieheten og et rungende nederlag for prinsesse Pinocchio. Får jeg tilbake jobben?».

DUKKER OPP: I traileren til prins Harrys nye dokumentarserie om mental helse, «That me you can´t see», dukker Meghan og Archie opp. Video: Apple+ Vis mer

Klage fra Meghan

Også etter klagestormen tidligere i år tok 56-åringen til sosiale medier, hvor han tilsynelatende ikke var overrasket over antall klager som var rettet mot ham.

«Bare 57 000? Jeg har hatt flere enn det som har kommet opp, og gratulert meg på gaten for det jeg sa. De aller fleste briter støtter meg», skrev Morgan på Twitter.

Hertuginne Meghan hadde sendt inn en klage til tv-kanalen etter programmet. Klagen hennes handlet om hvordan tv-profilens uttalelser kan virke på andre som sliter med psykiske problemer, ifølge CNN.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

LES OGSÅ: Avslørt: Løy om millioner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer