«The Voice»:

Rennes ned av frierbrev

Natan Dugur skal kjempe mot fire andre i den store finalen fredag kveld.

FINALE: Natan Dagur er klar for finale i «The Voice». Reporter: Sofie Losen. Video: Steffen Pettersen/ Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært en spennende vår for noen av Norges store sangtalenter. En rekke håpefulle har nemlig kjempet seg frem i sangkonkurransen «The Voice», og denne fredagen er det duket for den store finalen.

Det var forrige uke at finalistene ble klare. Etter at seerstemmene var opptalt ble det nemlig klart at det er Natan Dagur (21), Erlend Gunstveit (25), Maria Petra Brandal (21) og Sofie Fjellvang (20) som nå skal synge «for livet» i finalen.

Se og Hør har tatt en prat med førstnevnte, 21 år gamle Natan Dagur, som forteller at det føles både bra og uekte at han nå har muligheten til å vinne hele greia.

- Nå skal jeg bare gjøre mitt beste, sier unggutten, som har hatt sangstjernen Ina Wroldsen (36) som mentor gjennom programmet.

SYNGER: Superstjerna Dolly Parton har støttet Moderna-vaksinen med millioner. Nå har hun selv fått vaksinen mens hun sang en av sine største hits. Video: Dolly Parton / Christian Roth Christensen Vis mer

Gikk viralt

21-åringen innrømmer videre at han ikke hadde trodd han skulle komme så langt da han først entret konkurransen på audition.

- Ikke i det hele tatt. Alle gangene jeg skulle opp på scenen tenkte jeg at jeg skulle ut den dagen, så det ble jo bare overraskelse etter overraskelse. Jeg er fornøyd, smiler han.

I FINALEN: Natan Dugur er én av fire som har en mulighet til å vinne den gjeve sangkonkurransen. Foto: Kristin Svorte/ Dagbladet
I FINALEN: Natan Dugur er én av fire som har en mulighet til å vinne den gjeve sangkonkurransen. Foto: Kristin Svorte/ Dagbladet Vis mer

Hans første audition gikk viralt på nettet, og har hittil sanket inn over 1,4 millioner visninger.

- Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det. Jeg vet at det er mange, men så blir det bare et tall. Men når man tenker over det er det sykt kult at så mange har sett det. Jeg har fått reaksjoner fra folk over hele verden.

INTERNETT KOKER: I musikkvideon til sangen til Cardi B,«Wap», spares det virkelig ikke på kruttet. Vis mer

Tung tid

Den unge artisten har vært åpen om at han ikke alltid har hatt det like lett de siste årene. Overfor Se og Hør forteller han at han var langt nede mentalt da han var 16 år gammel, og at han derfor besluttet å flytte til Italia året etter.

- Jeg flyttet for å skrive en ny historie for meg selv - begynne med blanke ark. Så bodde jeg der og fant lykken igjen, og begynte å synge og spille ukulele.

Han begynte å ta opp videoer som han sendte til venner og familie, og fikk heldigvis positive tilbakemeldinger. Det hele endte også med at broren hans meldte ham på «The Voice».

- Jeg fikk en overraskelse da «The Voice» ringte meg helt plutselig. Da tenkte jeg bare «Fuck it, jeg skal gjøre det», og så gjorde jeg det. Jeg trodde ikke jeg skulle komme meg gjennom blind audition, men nå er jeg her i finalen.

- Det var bare meg i dusjen

At 21-åringen er ment til å synge, er det i dag ingen tvil om. Selv forteller han imidlertid at karrieren egentlig ikke startet noe spesielt sted - annet enn for seg selv.

- Det var bare meg i dusjen eller på rommet som sang for meg selv. Jeg begynte bare å synge. Jeg sang jo for første gang for pappa bare et halvt år før «The Voice».

Da han var elleve år så han Justin Bieber synge for første gang. Det gjorde at han ønsket å gjøre det samme, og han begynte derfor å legge ut videoer av at han sang. Det ble imidlertid ikke tatt så godt imot.

- Kompisene på fotballen gjorde litt narr av det - og begynte å gjenta ting jeg sa - og da syntes jeg det var teit. Så sluttet jeg med det, og begynte egentlig ikke å synge igjen før jeg dro til Italia.

FALLEN ANGEL: Andreas «TIX» Haukeland slapp den offisielle musikkvideoen til låten «Fallen Angel». Video: Rød Løper/Universal Vis mer

Skyhøyt nivå

Det har gjort at han fremdeles den dag i dag ikke har den høyeste selvtilliten når det kommer til sang. Det har imidlertid blitt bedre med åra.

- Tanken om hva andre synes om sangen min har blitt bedre. Men kritikken mot meg selv tror jeg aldri vil bli bedre. Jeg tror det alltid kommer til å være sånn, men vi får se om tiden forandrer det.

- Hva skal du gjøre for å vinne folkets stemmer i finalen?

- Det er så sykt å tenke på at man er i finalen, spesielt når man vet at årets nivå har vært kjempehøyt. Da synes jeg det er en enda større ære å få være med, sier han, og legger til:

- Jeg kan ikke gjøre noe spesielt for å overbevise de, annet enn det jeg har gjort, og det er bare å gjøre mitt beste, fortsette å være meg selv og fortsette å formidle det jeg synger - og håpe det er noe Norge synes er verdt å høre på.

Rennes ned av frierbrev

At han har fått mye oppmerksomhet gjennom deltakelsen i sangkonkurransen, er det ingen tvil om. Derfor er det også helt naturlig at han rennes ned av reaksjoner på sosiale medier - spesielt fra jentene.

- På fredager og lørdager er det ganske stappfullt i DM'en, så det tar meg to-tre dager å svare.

- Jeg er singel, og får noen frierbrev fra litt av hvert. Det er ikke noe spesielt sykt som står, men det er kjærlighetsbrev og kjærlighetssanger, og mye lange koselige meldinger som jeg setter pris på.

HYLLER: «Rådebank»-låta «Jeg glemmer deg aldri» har på rekordtid bergtatt hele Norge, og med god grunn, skriver musikkanmelder Aurora Henni Krogh. OBS: Klippet kan avsløre handling. Bilder fra NRK. Vis mer

- Hva pleier du å svare da?

- På frierbrev svarer jeg bare at jeg setter pris på det og takker pent, sier han, og innrømmer at han fint kunne datet en fan.

Han lover sjelfulle opptredener i finalen, og sverger på at seerne kan forvente at han skal gjøre sitt aller beste.

LES OGSÅ: «Er det dette som er livet mitt nå?»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer