Öde Spildo Nerdrum:

Rennes ned av frierbrev

«Farmen kjendis»-deltakeren røper hva han ser etter i en kjæreste.

ETTERTRAKTET KAR: Öde Spildo Nerdrum rennes ned av frierbrev. Foto: TV 2
ETTERTRAKTET KAR: Öde Spildo Nerdrum rennes ned av frierbrev. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Farmen kjendis» er for alvor i gang, og seerne har nå rukket å bli godt kjent med deltakerne som prøver å balansere gårdsliv på toppen av heftige krangler, skader og drama i kulissene.

En av dem som virkelig har fått rampelyset i sin retning er Öde Spildo Nerdrum (26). På gården har han kjapt etablert seg som en morsom kar med tanker, språk og holdninger fra en annen tid.

Det har naturligvis også seerne fått med seg.

Sjekkes opp av beundrere

Da Se og Hør møtte den unge kunstneren etter innspillingen av finalen i mai i fjor, hadde han ikke de største tankene om kjendisstatusen som naturlig følger en realitydeltakelse.

- Jeg tar det ikke så alvorlig. Hva enn folk måtte mene og lure på er bare en dråpe i havet i forhold til de tingene jeg tenker på. Det jeg prøver å skape med mitt lille liv er produkter som kan leve i evigheten. Dette tv-programmet kommer ikke til å ha noen innvirkning på folk i mer enn noen måneder, toppen to år, så det er jeg helt komfortabel med, lød analysen til Nerdrum.

Nå står imidlertid interessen på som verst, og med det følger også henvendelser av den romantiske typen, kan Nerdrum fortelle på oppfordring.

- Ja, veldig mange. Det er ganske søkt. Men flere har vært med en poetisk tilnærming, en fortalte at hun hadde drømt at jeg var hennes livsledsager, forteller 26-åringen.

Han forteller at han i starten svarte så godt han kunne for å være hyggelig, men at han nå har gitt opp det prosjektet. Å møte noen på den måten utelukker han tvert.

- Det er smigrende, men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med det. Det å forholde seg til fremmede mennesker sånn, det er galskap. Men det er vel en vakker galskap, filosoferer han.

Singel

Nerdrum forteller også at det kommer mange tilbakemeldinger fra folk som liker å se ham i tv-ruta, og langt fra alle henvendelsene er av det romantiske slaget.

I mai forklarte han at sivilstatusen hans på «tørt og byråkratisk språk» var «ugift». Oversatt til 2021 betyr det «singel».

- Jeg er nok som folk flest på det punktet - jeg ser ikke etter noen, og jeg ser etter noen på samme tid. Det er jo veldig komplisert, og vår tids store fallitt på en måte. Vi har drevet et sånt prosjekt de siste to hundre åra, med løse kjærlighetsforhold, og det er jeg skeptisk til, fortalte han da.

- Jeg har jo hatt kjærlighetsforhold, men den formen som vi holder på med - det virker ikke som om det funker så veldig mye bedre enn det organiserte ekteskapet vi hadde før, la han til.

- Naiv tullebukk

På spørsmål om han er for organiserte ekteskap svarte han imidlertid avkreftende, og mente ekteskapet i dag ikke har noen bærende funksjon.

- Folk kan gifte seg på et blunk i dag, det har ikke noe å si. Folk kan også skille seg på et blunk - i gamle dager var det å gifte seg veldig alvorlig, sa han.

Apropos ekteskap, har Nerdrum allerede klart å vekke oppsikt med sine synspunkter. Han mener nemlig at homofile ikke bør få gifte seg i kirken.

TURBULENT: Etter en krangel med Espen Thoresen skader Mira Craig foten sin og forlater produksjonen. Nå har TV 2 forklart hva som skjedde i etterkant av situasjonen. Video: Rød Løper/TV 2 Sumo Vis mer

- Jeg mener at kirka bør ha en ryggrad. En institusjon, som kirka er, en spirituell forening, kan ikke bare gi etter for en ny, populær strømning i tida, har han tidligere uttalt til Se og Hør, men understreket at homofilt ekteskap utenfor religion i hans øyne er en selvfølge.

- Samfunnets normer til side - hvilket kjærlighetsforhold ville du foretrukket?

- Jeg er nok en ganske naiv romantiker, men jeg ville håpet på et kjærlighetsforhold som har vennskapet i bunn. Et menneske du kan snakke med, hvor sjelene møtes. Men jeg er en naiv tullebukk, så ikke ta mitt ord for det, sa han etter innspillingen.

LES OGSÅ: Krever millioner av Kris Jenner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer