Renée Zellweger avslører hvorfor hun har vært borte fra rampelyset i seks år

- Jeg ble lei av å høre min egen stemme.

TILBAKE: Skuespiller Renée Zellweger (47) returnerer til kinolerretet i høst, etter å ha holdt seg unna rampelyset i seks år. Her må innspillinga til den tredje «Brigdet Jones»-filmen i fjor.  Foto: Foto: NTB Scanpix
TILBAKE: Skuespiller Renée Zellweger (47) returnerer til kinolerretet i høst, etter å ha holdt seg unna rampelyset i seks år. Her må innspillinga til den tredje «Brigdet Jones»-filmen i fjor. Foto: Foto: NTB Scanpix Vis mer

På 2000-tallet var Renée Zellweger (47) blant Hollywoods best betalte, og mest ettertraktede skuespillere.

Den norsk-sveitsiske 47-åringen gjorde suksess i filmer som «Chicago», «Cold Mountain» - og ikke minst «Bridget Jones», der hun antakeligvis har sin mest kjente filmrolle.

Så, i 2010, ble det stille.

Fansen gikk amok

Når hun i høst gjør comeback med en ny «Bridget Jones»-film, er det altså seks år siden hun var å se på kinolerettet - og i rampelyset for øvrig.

Unntaket var i 2014, da ansiktet hennes ble gjenstand for stor debatt etter en motefest. Oppstyret var basert på Zellwegers påfallende ytre forandringer, som fikk fansen til å gå amok på sosiale medier.

I et intervju med den kommende utgaven av britiske Vogue forklarer 47-åringen hvorfor hun har valgt å holde seg unna rampelyset, mer eller mindre, de seks siste åra.

- Jeg ble så lei av å høre min egen stemme. Det var på tide at jeg trakk meg unna og vokste opp litt, forklarer hun til magasinet.

Trengte nye erfaringer

Zellweger forteller at hun trådte over i en anonym tilværelse for å få «andre livserfaringer enn Hollywood».

- Jeg gjorde ikke annet enn å jobbe med filmprosjekter. Jeg trengte å bli klokere, jeg trengte flere mennesker å relatere meg til, sier hun.

Den kommende «Bridget Jones»-filmen, som er basert handlingen mellom forfatter Helen Fieldings andre og tredje bok om den klønete, men sjarmerende miss Jones, har premiere i september.

Zellweger, som er kjæreste med musikeren Doyle Bramhall, er også aktuell med filmene «The Whole Truth» og «Same Kind of Different as Me».

Se skuespillerens stilforvandling gjennom tidene her.

Saken ble først publisert hos Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Fam Irvoll er gravid