FESTTALL: Vegard Ulvang, Dan Børge Akerø og Johan Olav Koss hadde 1,251 millioner seere på lørdag. Foto: Stella Pictures
FESTTALL: Vegard Ulvang, Dan Børge Akerø og Johan Olav Koss hadde 1,251 millioner seere på lørdag. Foto: Stella PicturesVis mer

Rekordåpning for Klassefesten

Team Dan Børge slo sin egen rekord, allerede på startstreken.

SEHER.NO: - En bedre take-off kunne vi vel neppe fått! sier programleder-veteran Dan Børge Akerø til Seher.no.

Lørdag kveld hadde Team Akerø sesongåpning med "Den store klassefesten".

Det var de tidligere idrettsheltene Johan Olav Koss og Vegard Ulvang som møttes til kappestrid, og sammen dro de i av 1 251 000 millioner seere, det var en markedsandel på 74 %. Det er tall de er svært fornøyd med.

-  En markedsandel på 74,1% vil selvfølgelig ikke være mulig å holde på i fortsettelsen, ettersom TV 2 kommer med sine storsatsninger, men det er vel grunn til å tro at TV 2 skal få noe å bakse med i kampen om seerne på lørdagskvelden! Vårt mål er å være mest sett på denne kvelden og starten gir oss en pen optimisme! sier Akerø videre.

Allerede i første sending slo programmet den gamle rekorden fra 2008-sesongen. Da var rekorden på 1 170 000 seere.

Programleder-veteranen mener at suksessfaktoren til Klassefesten er at den ikke bygger på en trend.

- Det viktigste er at folk kjenner seg igjen. Grunnen til at folk ser på er at de kjenner seg igjen, norsk skole er så enhetlig. så når vi snakker om en norsklærer så har alle en norsklærer de husker. Folk kan identifisere seg med det vi holder på med.

Dan Børge understreker at han slett ikke er alene om suksessen.

- Programlederen bidrar jo, men det er helheten som er viktig, research, hvor godt det produseres, hvordan studio er bygd opp. Hvis vi får god kjemi så bidrar alle sammen. Kanskje er mitt bidrag større før sending enn akkurat under opptakene.

Søndag kveld ble det satt nok en rekord på NRK1. 1 232 000 seere fulgte Karoline gjennom fødselen og den dramatisk tiden etterpå i dramaserien "Himmelblå". Det var første gang serien har over 1,2 millioner seere ifølge Kampanje.com.

Grosvold har lagt seg på 900 000-tallet de siste tre ukene, etter en solid sesongåpning hvor programmet lå over en million seere fire uker på rad. Fredag hadde Anne Grosvold 935 000 seere.
Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Dan Børge om TV-kampen!