­

Reiste fra dødssyk mor: - Ba meg dra

Mens «Moccababe» var med på «Ex on the Beach», kjempet moren hennes for livet.

- VANSKELIG: Like før Monica «Moccababe» Gaustad reiste til Mauritius for å være med i «Ex on the Beach», ble morens helsetilstand brått forverret. Hun bestemte seg likevel for å reise, i samråd med moren. Foto: Toke Mathias Riskjær / Discovery
- VANSKELIG: Like før Monica «Moccababe» Gaustad reiste til Mauritius for å være med i «Ex on the Beach», ble morens helsetilstand brått forverret. Hun bestemte seg likevel for å reise, i samråd med moren. Foto: Toke Mathias Riskjær / Discovery Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er godt inne i andre sesong av «Ex on the Beach», og årets deltakere har så langt levd opp til forhåpningene fjorårets skandalegjeng skapte. Vi har allerede fått se sex, høylytt krangling og rundbrenning så det lukter svidd gummi, og deltakerne lover at det er mer drama i vente.

Det har også begynt å dukke opp en jevn strøm av ekser, som utfordrer dynamikken i gruppa. Da Se og Hør skrev om den aller første av disse, Monica «Moccababe» Gaustad, var interessen stor. Hun er nemlig med sine 40 år den eldste deltakeren i programmets historie.

Selv om hun oppfører seg som og passer godt inn med alle de andre, var ikke alt som det skulle. Da Gaustad reiste til Mauritius, kjempet nemlig moren hennes for livet hjemme i Bergen.

Vil du holde deg oppdatert på «Ex on the Beach»? Meld deg inn i gruppa her!

SESONGSTART: Endelig er det klart for en ny sesong med «Ex on the beach», og med i årets sesong er også tidenes eldste «EOTB»-deltaker. Reporter: Ruben Pedersen/Thea Hope. Video: Thea Hope/Rød Løper. Vis mer

Støttet valget

- Hun var veldig syk, og det visste jeg jo. Det var deler av meg som ikke ville reise, men etter mange runder med meg selv kom jeg frem til at det var det beste. Man får ikke ha telefon under innspilling, men de skulle ta meg ut av produksjonen om mamma ble verre, sier hun til Se og Hør.

Realityprofilens mor hadde lungekreft. Det ble først diagnostisert i mars i fjor, men rundt juletider ble tilstanden hennes forverret. «Ex on the Beach» skulle spilles inn i januar, og Gaustad hadde allerede takket ja til å være med.

FIKK LOV: Monica Gaustad spurte sin dødssyke mor om å få dra til Mauritius for å spille inn «Ex on the Beach». Det fikk hun lov til. Her er hun på date med deltaker Ulrik Giske. Foto: Discovery
FIKK LOV: Monica Gaustad spurte sin dødssyke mor om å få dra til Mauritius for å spille inn «Ex on the Beach». Det fikk hun lov til. Her er hun på date med deltaker Ulrik Giske. Foto: Discovery Vis mer

Å ta valget om hva hun skulle gjøre, var alt annet enn enkelt. Heldigvis hadde hun én støttende stemme ved sin side, som dyttet henne i retning av tv-produksjonen.

- Mamma og jeg hadde et veldig tett forhold. Vi snakket om det meste, og hadde kontakt hele tiden. Før jeg reiste snakket vi masse om hva jeg skulle på Mauritius, og hva jeg ønsket å få ut av deltakelsen, sier hun, og fortsetter:

- Hun vet at jeg ville være med fordi jeg hadde en plan for fremtiden. Hun visste hva målet mitt var. Derfor ba hun meg om å dra, selv om hun kanskje ikke var spesielt begeistret for hva jeg skulle være med på. Likevel stolte hun på meg, forklarer 40-åringen åpent.

FØRSTE KVELD: «Ex on the beach» er i gang for fullt, og allerede første kvelden blir det action på to av deltakerne. Video: Kine Falch/Rød Løper Vis mer

Sykmeldt

Tre måneder etter innspilling, den 19. mai, døde moren av kreft. Hun ble 69 år gammel. Den siste tiden moren levde var svært vanskelig for 40-åringen.

- Det var helt forferdelig. Tre dager etter at jeg kom hjem, ble mamma sendt på sykehus. Der ble hun mye av den siste tiden sin. Det var en veldig vanskelig periode. Jeg ble sykmeldt og flyttet tilbake til Bergen i et halvt år. Jeg var hjemme og hjalp til med det som trengtes, sier hun.

Hun husker spesielt det siste møtet med moren mens hun var i live.

- Jeg var innom på sykehuset. Vi snakket blant annet om livet mitt i Oslo, og at jeg helst ville bo der. Det var en fin samtale. Jeg vet ikke om jeg fikk sagt ordentlig farvel, men vi fikk en fin avslutning, sier hun, og fortsetter:

- Hun var kjempesyk og hadde det vondt. Hun fortjente å havne på et bedre sted, forklarer Gaustad, som sier at hun fortsatt ofte tenker på moren.

- Lever og dør

Hennes far lever fortsatt, og har vært en fin samtalepartner de siste månedene. Han og realitydeltakerens mor var «gift i alle år».

- Han vil jo helst at jeg skal være i Bergen, men det er for lite for meg. Jeg er litt ferdig med den byen. Men jeg prøver jo å snakke med ham så ofte jeg kan, sier hun.

- LEVER OG DØR: Monica Gaustad sier hun har blitt mer forsiktig etter morens dødsfall. Likevel lever hun ikke i frykt. Foto: Ruben Pedersen
- LEVER OG DØR: Monica Gaustad sier hun har blitt mer forsiktig etter morens dødsfall. Likevel lever hun ikke i frykt. Foto: Ruben Pedersen Vis mer

I sosiale medier har Gaustad ved flere anledninger delt «fuck cancer»-budskap. Etter morens død har hun blitt mer forsiktig, og gjør sitt for å unngå å bli syk. Hun har blant annet begynt å spise sunnere, og prøver å holde et vegansk kosthold, blant annet. Likevel lever hun ikke i redsel.

- Kreft er helt vanlig i dag, og det er mange som får det. Jeg tenker ikke så mye over det. Man lever en dag og dør den neste, sånn er livet bare. Likevel unner jeg ingen å gå gjennom det, verken personlig eller gjennom at noen man kjenner er syk.

Frierbrev

Selv om den vanskelige perioden i vår fortsatt preger henne, forsøker Gaustad å få det meste ut av tilværelsen hun lever i nå. Hun er nysingel, bor i Oslo og har akkurat blitt et kjent fjes for mange her til lands.

Det hele har gått relativt greit for seg. Faktisk så hadde hun regnet med å få mer pes enn hun har mottatt.

View this post on Instagram

Www.moccababe.no 💗

A post shared by Monica Gaustad (@moccababe) on

- Jeg trodde jeg skulle få mye dritt, men det har vært mye positivt. Det er flere som hyller meg, som kaller meg tøff og som sier at jeg ikke ser 40 år gammel ut. Det er fint, sier hun, og fortsetter:

- Selvsagt er det enkelte som slenger med leppa, men det preller av. Da jeg drev salonger rundt om fikk jeg masse dritt, så jeg har blitt vant til det. Når man gjør sin egen greie er det alltid noen som skal mene noe om det, og det må man bare ignorere, forklarer hun.

Oppmerksomheten fra menn har også tatt seg opp betraktelig den siste tiden.

- De vil ta meg med på ferie, gifte seg og ligge med meg. Jeg synes det er helt latterlig, og jeg overser de fleste. Kommer det inn et mer seriøst tilbud kan jeg kanskje vurdere det, men sånn landet ligger nå, forblir jeg singel, ler hun.

KOS: Det er flere som vil hjelpe når Johanne Nordeng i «Ex on the beach» får låne vibratoren til Therese Pedersen. Video: Thea Hope/Dplay/Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg ønsker ikke at hun skal havne i helvete

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer