STOR STØTTE: - Jeg kunne ikke vært så mye ute og spilt uten Tone. Hun er en enorm støtte, og holder fortet hjemme, sier Ole Edvard Antonsen om samboeren.  Foto: Se og Hør
STOR STØTTE: - Jeg kunne ikke vært så mye ute og spilt uten Tone. Hun er en enorm støtte, og holder fortet hjemme, sier Ole Edvard Antonsen om samboeren. Foto: Se og HørVis mer

Reiste 250 dager i året

Nå har musiker Ole Edvard Antonsen trappet ned for å få mer tid med familien.

SEOGHØR.NO: Om han hadde ønsket kunne trompetist Ole Edvard Antonsen (53) opptrådt på en ny internasjonal scene hver dag, men det ønsker han ikke lenger. De siste årene har han satt som mål å prioritere mer tid med familien.

- Før jeg rundet 50 år tok jeg et valg. Jeg lagde en «not to do»-liste. Det hadde vært 250 reisedøgn i snitt i flere år, og slik ville jeg ikke ha det lenger. Jeg ville være mer hjemme hos familien i hverdagen. Derfor ønsket jeg å kutte ned, sier han til Se og Hør.

Det betyr mer tid sammen med samboeren Tone Tufto (45) og barna Ole Marius (15), Mikkel (11) og Mina (8). I dag er trompetisten så heldig at han kan velge jobber på øverste hylle.

- Jeg bragte inn igjen det kriteriet som alt startet med, hver gang jeg nå får et tilbud som skal vurderes: Er det moro?

Tilbake etter ankelbruddet

For tiden er Antonsen på turnéen «Desemberstemninger» sammen med Elisabeth Andreassen og Didrik Solli-Tangen.

Saken fortsetter under bildet.

GOD JUL: Ole Edvard måtte avlyse alle konsertene i sommer og høst på grunn av et stygt ankelbrudd. Sammen med Didrik Solli-Tangen og Elisabeth "Bettan" Andreassen får han nå publikum i god desemberstemning landet rundt. Foto: Tor Lindseth
GOD JUL: Ole Edvard måtte avlyse alle konsertene i sommer og høst på grunn av et stygt ankelbrudd. Sammen med Didrik Solli-Tangen og Elisabeth "Bettan" Andreassen får han nå publikum i god desemberstemning landet rundt. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Det er første turnéen etter at han i april havnet i rullestol etter et alvorlig ankelbrudd. Ulykken resulterte i ni operasjoner og én infeksjon og hele sommeren ble tilbragt på sykehuset, men 53-åringen fryktet aldri at karrieren var over.

- Nei, jeg er heldigvis positivt anlagt av natur, og tenkte i stedet på hva jeg kunne få ut av dette. Turnéer og konserter måtte avlyses, men da fikk jeg tid til å jobbe med skriving og komponering i stedet. I tillegg fikk jeg med meg hele Tour de France på TV.

STOR STJERNE: Antonsen er en av verdens fremste solotrompetister.  Foto: NTB scanpix
STOR STJERNE: Antonsen er en av verdens fremste solotrompetister. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Oppdaget alvorlig øyesykdom