Samuel Massie:

Reiser på ny tur med bestefar (83)

- Man kan dø hjemme også.

UT PÅ TUR: Samuel Massie og bestefaren Arne Ulvolden vant mange hjerter med TV-serien «Samuel og bestefar». Nå skal duoen ut på tur igjen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
UT PÅ TUR: Samuel Massie og bestefaren Arne Ulvolden vant mange hjerter med TV-serien «Samuel og bestefar». Nå skal duoen ut på tur igjen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Publisert

Gjennom TV-serien «Samuel og bestefar» på TV 2 fikk vi et innblikk i et nært og spesielt forhold mellom TV-profil Samuel Massie (25) og bestefaren Arne Ulvolden (83).

Gjennom flere episoder fikk man være med duoen ut på eventyr, og programmet engasjerte og berørte svært mange nordmenn. Lørdag kveld var en gledens dag for de som fulgte Samuel og bestefaren.

- Kan dø hjemme også

Under et intervju med «Skavlan» kunne nemlig duoen avsløre at de nok en gang legger ut på tur - denne gangen til Sydpolen.

- En ting er å ha uoppgjorte drømmer som 20-åring. Noe annet er å ha det man er 80, sier Samuel.

25-åringen ble kjent både her hjemme og utenlands i forbindelse med Berserk-ekspedisjonen. Samuel var bare 17 år da han reiste ut på tur, en ekspedisjon som fikk et tragisk utfall.

Seilbåten forliste med tre av Samuels venner om bord, og nå skal han tilbake - sammen med bestefaren.

Duoen skal ifølge 25-åringen gå på ski fra Antarktisk til Sydpolen for å nå målet.

Arne Ulvolden har vært åpen om sin kreftsykdom, noe Samuel har vært klar på underveis i planleggingen.

- Jeg spurte bestefar om han var klar over hva det innebærer, det er jo en stor risiko. Husker du hva du svarte da bestefar, spør 25-åringen.

- Man kan dø hjemme også, svarer 83-åringen raskt.

Ifølge «Skavlan» skal duoen starte eventyret om kort tid.

Hverandres nærmeste venner

Tidligere i år møtte Se og Hør duoen, som sammen har reist verden rundt for å oppfylle Ulvoldens livslange drøm, og de kunne begge fortelle at de er kommet enda nærmere hverandre etter den første turen.

For selv om nærmere 60 år skiller dem, er de hverandres nærmeste venner. Gjennom tøffe stunder har bestefaren vært en av dem 25-åringen har kunnet lene seg på. Og i stunder der det å utfordre seg selv har føltes uoverkommelig, har Samuel vært den som har trukket Arne opp og fram.

- Jeg har lært så mye av ham. Vi er jo bestevenner, sa Arne til Se og Hør, hvorpå Massie la til:

BESTEVENNER: Den reiselystne oppdageren Samuel Massie har et helt spesielt forhold til sin bestefar. Se reaksjonene på de rørende hilsnene til hverandre. Video: Henning Lillegård/Linn-Christin Marthinussen / Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

- Jeg dro på tur for å lære, og for å tilbringe tid med bestefar. Jeg føler meg veldig heldig som har innsett hvor viktig et slikt forhold som vi har, kan være, mens jeg enda har muligheten til å dyrke det. Dette var en reise hvor jeg ønsket å få mest mulig ut av et menneske som jeg vet ikke kommer til å leve i 50 år til.

For Arne var tross alt over 80 år gammel da de to la verden for sine føtter. Han hadde hatt hjertetrøbbel, og fått konstatert kreft i venstre nyre.

For mange er det et ømfintlig tema, men for Samuel og bestefaren har døden vært naturlig - og ikke minst viktig - å prate om.

- Vi har snakket mye om døden sammen. Det var kanskje der vårt sterke forhold oppsto. Etter forliset i Antarktis fikk jeg et helt annet forhold til døden. Jeg hadde gått fra å være ung og udødelig til brått å bli veldig dødelig.

LES OGSÅ: - Et nytt mirakel i familien

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer