Jan Thomas' ukjente bror:

- Reiser aldri fra deg igjen

Stjernestylisten og lillebroren har ikke alltid hatt et tett forhold. I dag er familiebåndene sterkere enn noensinne.

HURRA: 50-års jubilanten Bjørn
Østervold ble feiret med
brask og bram. Foto: Espen Solli
HURRA: 50-års jubilanten Bjørn Østervold ble feiret med brask og bram. Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Mitt forhold til min bror i dag er et kjærlig et. Bjørn er en fantastisk person og en av de snilleste og rauseste jeg vet om, roser Jan Thomas (51).

Stjernestylisten slo til med et storstilt familieparty på Kragerø Resort i anledning 50-årsdagen til Bjørn Østervold, Jan Thomas' - for offentligheten - ukjente lillebror.

Lite kontakt

I over 20 år hadde brødrene et mer eller mindre av-forhold. Som 20-åring reiste Jan Tomas til USA for å søke lykken som modell. Der ble han mye lenger enn planlagt. Samtidig var hans eneste søsken, lillebroren Bjørn, opptatt med livet sitt hjemme i Skien.

NÆRT FORHOLD:
- Vi snakker sammen hver
uke på telefonen, sier Jan
Thomas. Han har et nært og
kjært forhold til Bjørn, og de
treffes så ofte de kan. Foto: Espen Solli
NÆRT FORHOLD: - Vi snakker sammen hver uke på telefonen, sier Jan Thomas. Han har et nært og kjært forhold til Bjørn, og de treffes så ofte de kan. Foto: Espen Solli Vis mer

Etter at storebror vendte tilbake til Norge, har de virkelig funnet tilbake til hverandre igjen.

- Jeg vil aldri skilles fra lillebror og onkelbarna mine igjen. Jeg trenger familien min, slår Jan Thomas fast.

HÅRFINE: - Sjekk
frisyrene! viser Jan
Thomas. Her er
stylisten og lillebror
Bjørn sammen i stua
hjemme hos mamma i
Skien på 80-tallet. Foto: Privat
HÅRFINE: - Sjekk frisyrene! viser Jan Thomas. Her er stylisten og lillebror Bjørn sammen i stua hjemme hos mamma i Skien på 80-tallet. Foto: Privat Vis mer

Barndomsminner

De første ti-elleve årene av livene sine bodde de sammen med mor og far på Huftarøy på Vestlandet. Bjørn minnes storebror som litt av en ertekrok.

- Jan elsket å erte meg, og jeg lot meg erte til jeg ble rasende. Jan syns det er veldig morsomt den dag i dag, sier Bjørn med et smil.

Han var opptatt av fotball, damer og musikkgruppa Kiss, mens storebroren rettet seg mot andre ting.

- Jeg drev med teater og var mer opptatt av klær, sminke og hår, og så hørte jeg bare på ABBA, innrømmer kjendisstylisten lattermildt.

TØFF BARNDOM: Jan
Thomas og Bjørn vokste opp med
en far som de ikke har kontakt
med i dag. Etter at foreldrene ble
skilt, hadde de det trygt og godt
hos moren. Her fra 1976. Foto: Privat
TØFF BARNDOM: Jan Thomas og Bjørn vokste opp med en far som de ikke har kontakt med i dag. Etter at foreldrene ble skilt, hadde de det trygt og godt hos moren. Her fra 1976. Foto: Privat Vis mer

Sterkt forhold

Tross ulikhetene og mange år fra hverandre ser Jan Thomas helt tydelig at både han og broren dyrker de samme grunnverdiene i livet. Forholdet mellom dem har vokst seg sterkt.

- Jeg kan snakke med Bjørn om alt. Han er god til å lytte - og til å komme med råd når jeg trenger det, roser Jan Thomas overfor Se og Hør.

STERKE BÅND: Det er ikke bare søskenbåndene
som er sterke. Bjørn liker også
å holde seg i form med ukentlige toppturer
i fjellet, mens Jan Thomas trives best på
treningssenteret. Foto: Espen Solli
STERKE BÅND: Det er ikke bare søskenbåndene som er sterke. Bjørn liker også å holde seg i form med ukentlige toppturer i fjellet, mens Jan Thomas trives best på treningssenteret. Foto: Espen Solli Vis mer

Gode kompiser

At storebroren er en av Norges største kjendiser, synes bilselgeren fra Porsgrunn bare er positivt.

- Jeg synes han er flink, og fra dem som vet at vi er brødre, er det kun hyggelige kommentarer. Vi har i grunnen alltid hatt et godt forhold, men vi er nok enda bedre venner som voksne. Nå er vi kompiser. Etter at mutter'n døde, er vi blitt flinkere til å møtes regelmessig. Det er jo bare oss to, påpeker Bjørn.

HOS MAMMA: Jan Thomas
(t.v.), mamma Anny og bror Bjørn
i sofaen hjemme i Skien i 1983.
Begge brødrene var utvilsomt
opptatt av hårfrisyren. Foto: Privat
HOS MAMMA: Jan Thomas (t.v.), mamma Anny og bror Bjørn i sofaen hjemme i Skien i 1983. Begge brødrene var utvilsomt opptatt av hårfrisyren. Foto: Privat Vis mer

Mammadalt

Jan og Bjørns foreldre ble skilt i 1979, og mamma Anny Østervold flyttet til Skien med guttene sine.

- Jeg var en skikkelig mammadalt og tok nok mye plass hjemme. Bjørn var mer rolig av natur, men mamma passet alltid på at hun behandlet oss helt likt, forteller Jan.

STORT SAVN: Mamma Anny
Østervold var tryggheten i Jan
Thomas sitt liv. Savnet er fortsatt
stort, fem år etter at hun døde, 69
år gammel. Her fra 2011. Foto: Espen Solli
STORT SAVN: Mamma Anny Østervold var tryggheten i Jan Thomas sitt liv. Savnet er fortsatt stort, fem år etter at hun døde, 69 år gammel. Her fra 2011. Foto: Espen Solli Vis mer

Moren døde brått for fem år siden, bare 69 år gammel.

- Mamma betydde hele verden for meg, og jeg savner henne så inderlig hver dag. Hun hadde en engels tålmodighet, og takket være henne opplevde vi barndommen som trygg og god, forteller 51-åringen.

Redd for sønnen

Morens største frykt var at eldstesønnen skulle bli alene og ensom resten av livet. Derfor betydde det så uendelig mye at brødrene fant tilbake til hverandre – ikke minst for at Jan Thomas nå får være god onkel til Bjørns barn, Simon (26) og Helene (22).

- Jeg er evig takknemlig for at jeg har dem i livet mitt. De er ikke bare min biologiske familie, men gode, fine mennesker. Jeg er sjeleglad jeg har dem rundt meg, fremholder kjendisstylisten og forretningsmannen lykkelig.

50-års jubilanten Bjørn Østervold ble feiret med brask og bram. Foto: Espen Solli
50-års jubilanten Bjørn Østervold ble feiret med brask og bram. Foto: Espen Solli Vis mer

Superonkel

Nevøen og niesen har bare godord å komme med om sin berømte onkel.

- Jan er kul, og jo eldre vi blir, jo mer føler vi at han er mer en venn enn en typisk onkel, sier Helene og Simon.

- Det er nok han som vekket interessen min for klær og mote da jeg var yngre. Jeg husker det var så stas da han tok meg med på klesbutikken WOW da jeg fylte 10 år. Han stylet meg opp i mange nye antrekk. Jeg synes det er dødskult at han kjører på med sin stil og ikke bryr seg om hva andre måtte mene, legger Helene til om sin klesbevisste onkel.

GOD ONKEL: - Vi har
egentlig ikke noe forhold til
at han er så kjent. Det har
alltid vært sånn, sier Simon
og Helene, stolt av sin
berømte onkel. Foto: Espen Solli
GOD ONKEL: - Vi har egentlig ikke noe forhold til at han er så kjent. Det har alltid vært sånn, sier Simon og Helene, stolt av sin berømte onkel. Foto: Espen Solli Vis mer

- Hva slags onkel er du, Jan Thomas?

- Jeg håper Helene og Simon opplever meg som snill. Jeg er kanskje ikke en helt ordinær onkel, men de kaller meg i alle fall onkel Jan, og det må være et godt tegn, sier han lattermildt.

Har tilgitt faren

Sammen med familien koste Jan Thomas seg godt på Kragerø Resort med spabehandlinger, boblebad, god mat og en tur på fjorden i en sprek RIB. Guttenes far var ikke til stede. Verken Jan Thomas eller Bjørn har kontakt med ham.

FAMILIEHYGGE: En tur
i boblebadet ble det også tid til
i løpet av den vidunderlige
bursdagshelgen. Foto: Espen Solli
FAMILIEHYGGE: En tur i boblebadet ble det også tid til i løpet av den vidunderlige bursdagshelgen. Foto: Espen Solli Vis mer

- Han har vært ute av mitt liv i så mange år. I dag ønsker jeg ikke å snakke så mye om barndommen og alt jeg opplevde som tenåring. Jeg har skrevet en selvbiografi og har lagt det bak meg. Jeg ønsker min far glede og håper at han har helsen i behold så lenge han er her på jord. Jeg har tilgitt min far og bærer ikke noe nag, sier Jan Thomas åpenhjertig til Se og Hør.

FAMILIE-SELFIE: – Se min flotte familie!
stråler Jan Thomas sammen med niesen Helene,
nevøen Simon og 50-års jubilanten Bjørn, foreviget
med en selfie før de tar seg en fartsfylt tur på sjøen
i Kragerø. Foto: Espen Solli
FAMILIE-SELFIE: – Se min flotte familie! stråler Jan Thomas sammen med niesen Helene, nevøen Simon og 50-års jubilanten Bjørn, foreviget med en selfie før de tar seg en fartsfylt tur på sjøen i Kragerø. Foto: Espen Solli Vis mer

Glede og sorg

I stedet konsentrerer han seg nå om brorens familie. Med hektiske dager på jobb og mange reisedager blir det ikke så ofte de får så mye kvalitetstid. 50-årsfeiringen for hans kjære lillebror smakte derfor ekstra godt.

- Jeg vil gratulere min fantastiske bror med 50-årsdagen. Vi har begge levd et liv med både glede og sorg. Jeg er veldig glad i ham og gleder meg til nye 50 år sammen, stråler Jan Thomas.

- Bursdagshelgen var helt tipp topp - og en fantastisk gave fra broder'n, sier Bjørn takknemlig.

LES OGSÅ: Avslører ny flamme

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer