ENORM BY: Los Angeles er enorm i utstrekning og er egentlig flere byer i ett. Foto: All Over
ENORM BY: Los Angeles er enorm i utstrekning og er egentlig flere byer i ett. Foto: All OverVis mer

Reis til kjendisenes lekegrind

Los Angeles er byen der alt kan skje! Start dagen med surfebrettet under armen og avslutt med middag på nabobordet til George Clooney.

SEOGHØR.NO: Med 329 soldager i året, 72 mil lang kystlinje og palmer så langt øyet kan se, bør det meste ligge til rette for vinterleie nordmenn i solskinnsstaten California.

Enten du er klar for strandliv, friluftsaktiviteter eller kulturelle opplevelser, går dagene fort unna i denne pulserende storbyen.

Spennende nabolag

De vanligste turistområdene i Hollywood er det fem kilometer lange stjernefortauet «Walk of Fame», Hollywood-skiltet, samt det historiske Dolby Theatre – der den årlige Oscar-utdelingen holdes. I tillegg er shoppinggaten Third Street Promenade i Santa Monica, og Venice Beach med all sin sjarm og galskap, velkjente attraksjoner.

SOLNEDGANG: Solen går ned over idylliske Santa Monica Beach. Foto: All Over
SOLNEDGANG: Solen går ned over idylliske Santa Monica Beach. Foto: All Over Vis mer

Men vil du oppleve en litt annen side av millionbyen, bør du dra til Abbot Kinney Boulevard som også ligger i Venice, men langt mindre turistifisert. Her er restauranter, kafeer og vinbarer side om side med gallerier, og spennende antikvitets- og interiørbutikker.
Her er det ikke uvanlig å ramle over filmstjerner som Reese Witherspoon og Halle Berry.

Kule nabolag

De historiske Venice-kanalene ligger i samme område, og er utrolig hyggelige å rusle langs en solfylt ettermiddag. Det føles nesten som å være på et filmsett.

BERØMT HANDLEGATE: Third Street Promenade i Santa Monica er utrolig hyggelig, også for vindusshopping og god stemning. Foto: All Over
BERØMT HANDLEGATE: Third Street Promenade i Santa Monica er utrolig hyggelig, også for vindusshopping og god stemning. Foto: All Over Vis mer

I tillegg må hipster-nabolagene Silverlake og Loz Feliz oppleves. Det er et bra område for å utforske musikkbutikker, vintageklær og møbler. Det finnes også en rekke deilige restauranter og kafeer med koselige utendørsterrasser.

Kjendisspotting i fjellet

Selv om mange forbinder LA med trafikk og digre motorveier, har byen mye vakker natur, og utallige parker og fjell som bør utforskes. Pakk med pledd og mat, og dra på piknik i Griffith Park. I tillegg til alle turstiene, finnes det museum, dyrehage, golfbane, svømmebasseng, hesteutleie og den berømte utendørs konsertscenen The Greek Theatre.

UT I NATUREN: Starter du dagen med en tur i Runyon Canyon Park, kan du støte på superstjerner som Charlize Theron og Ryan Gosling. Foto: All Over
UT I NATUREN: Starter du dagen med en tur i Runyon Canyon Park, kan du støte på superstjerner som Charlize Theron og Ryan Gosling. Foto: All Over Vis mer

Er du sporty, er Runyon Canyon Park et fint sted å starte dagen. Fjellet ligger i hjertet av Hollywood, og fra toppen har du utsikt over Downtown LA, det berømte skiltet og havet ved Santa Monica. Her går stjerner som Charlize Theron, Jessica Biel og Ryan Gosling på tur med hundene sine.

Barnevennlig

Los Angeles er også en drømmedestinasjon for familier. Byen har førsteklasses underholdning for barn med fornøyelsesparker som Six Flags og Disneyland, og den legendariske temaparken Universal Studios der man får bli med bak kulissene til verdenskjente filmer.

BAK FASADEN: Et besøk i temaparken Universal Studios er en essensiell del av Los Angeles-besøket. Foto: All Over
BAK FASADEN: Et besøk i temaparken Universal Studios er en essensiell del av Los Angeles-besøket. Foto: All Over Vis mer

I tillegg ligger det et lite tivoli med pariserhjul, akvarium og annet gøy på det kjente landemerket Santa Monica Pier. På stranden ved piren finnes det lekeapparater, samt et stort utvalg av aktiviteter som surfing, body boarding, stand up padling, sykkelutleie, rollerblades og andre ting med hjul som er gøy både for store og små.

Kunst og kultur

Los Angeles er multikulturell og all verdens språk høres på forskjellige gatehjørner. Ikke minst er mat og drikke sterkt influert av byens etniske mangfold.

Filmbyen har også noen av de mest fantastiske galleriene og kunstsamlingene i verden. The Getty Center, LACMA og Norton Simon Museum har alle spektakulære permanente utstillinger.

SURF'S UP: Det går unna i bølgene utenfor Zuma Beach i Malibu. Foto: All Over
SURF'S UP: Det går unna i bølgene utenfor Zuma Beach i Malibu. Foto: All Over Vis mer

Kort oppsummert tilbyr LA et urbant strandliv med rollerblades og shopping fra Manhattan Beach i sør til Malibu i nord, glamour og svinedyre designerbutikker i Beverly Hills, et pulserende uteliv i Hollywood, og kulinariske matopplevelser på restauranter i verdensklasse jevnt spredt over hele byen.

Variasjonen og mulighetene i Los Angeles er uendelige, og hver eneste dag er som et lite eventyr.

Byen kan ikke beskrives. Den må oppleves!

Los Angeles

 

Slik kommer du hit: Norwegian tilbyr som første flyselskap direkteflyvninger fra Oslo til Los Angeles. De har én ukentlig flyvning på søndager med Norwegians splitter nye 787 Dreamliner. Ellers flyr alle de største flyselskapene til LA med minst en mellomlanding på minimum 14 timer. Priser fra 5000 kr.

Her bor du: Shutters on the Beach (Santa Monica), fra 4100 kr for dobbeltrom.
Petit Ermitage (West Hollywood), fra 1600 kr for dobbeltrom. Roosevelt Hotel (Hollywood), fra 3000 kr for dobbeltrom. Beverly Wilshire (Beverly Hills), fra 4000 kr for dobbeltrom.

Her spiser du: Nobu i Malibu. Fantastisk mat i idylliske omgivelser mens bølgene bruser under deg og delfiner leker i havet. På nabobordet ser du gjerne George Clooney eller Julia Roberts. Krever forhåndsreservasjon. Be om bord ute. The Little Door er et hemmelig paradis i en romantisk bakgård med levende lys overalt. Den franske restauranten serverer deilig mat fra Middelhavet. Chateau Marmont. Restauranten i et av LAs mest anerkjente og historiske hoteller som er svært populært blant kjendisene. Restauranten krever forhåndsbestilling. Fig & Olive. En vakker restaurant med trær inne som skaper en sofistikert og elegant atmosfære. God og spennende mat.

LANDEMERKE: Det ikoniske Hollywood-skiltet troner på Mount Lee i Hollywood Hills. Foto: All Over
LANDEMERKE: Det ikoniske Hollywood-skiltet troner på Mount Lee i Hollywood Hills. Foto: All Over Vis mer

Slik finner du frem: Det er store avstander i Los Angeles, og derfor er det best å skaffe seg leiebil. Bestill før avreise og plukk opp på flyplassen når du har landet. Offentlig transport er dårlig, men last ned appen Uber, som gir deg din egen privatsjåfør til halve prisen av en vanlig taxi.

Visum: Norge er med i USAs visumfrie ESTA-program, og du søker om den elektroniske reisetillatelse her.

 

LES OGSÅ: Hit reiser 180 000 nordmenn hvert år

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.