Rein i Twitter-krangel med smitteekspert

«Gratulerer med bred dekning av din egen arroganse», skriver Trine Rein.

I TWITTER-KRANGEL: Trine Rein går på Twitter ut mot overlegen og smittevernseksperten Preben Aavitsland, som reagerer på testmetodene til Norsk borreliose senter. Foto: Stella Pictures
I TWITTER-KRANGEL: Trine Rein går på Twitter ut mot overlegen og smittevernseksperten Preben Aavitsland, som reagerer på testmetodene til Norsk borreliose senter. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Da Lars Monsen nylig gjestet NRK-programmet «Lindmo» fortalte han om sin sykdomshistorie, og sa han hadde gått gjennom et «smertehelvete» etter et flåttbitt.

Monsen sjekket seg for sykdommen lyme borreliose i det offentlige helsevesen, men testene sa han ikke hadde sykdommen. Derfor oppsøkte han privatklinikken Norsk borreliose senter for å sjekke seg på nytt. Da fikk han bekreftelse på at han hadde sykdommen. Dette førte til at han fikk en omstridt penicillin-behandling.

Overlege og tidligere smittevernekspert ved Folkehelseinstituttet, Preben Aavitsland, gikk i etterkant ut på Twitter under brukernavnet @Epidemino, og sa han hadde liten tiltro til Monsens historie.

«Utifra denne gjengivelsen er det lite som tyder på at Lars Monsen har borreliose», var noe av det Aavitsland skrev, og saken fikk bred dekning i Dagbladet.

FÅ MED DEG SEOGHØR.NO WEEKEND TV HER

Det får Monsens samboer, Trine Rein, til å reagere. På Twitter fyrer hun løs mot overlegen.

«Gratulerer med bred dekning av din egen arroganse i Dagbladet. Dere er dessverre mange. Spent på hva du gjør den dagen det gjelder deg selv», skriver Rein, og utdyper med at hun mener det er arrogant å betvile en diagnose på en person man aldri har møtt.

Aavitsland svarer følgende, denne gangen under sitt private Twitter-navn @Prebens:

«Betviler ikke Monsens sykdom, men mener Lunengs tester er for dårlige til å stille diagnosen borreliose».

Rolf Luneng er daglig leder i Norsk borreliose senter. Trine Rein oppfordrer Aavitsland til å prøve å hjelpe istedenfor å kritisere.

«Det kom nokså dårlig frem i Dagbladet. Da håper jeg du heller vil stå på for å finne bedre metoder enn å kritisere en som hjelper tusenvis».

Aavitsland har uttalt at han ikke ønsker å kommentere sine egne Twitter-meldinger om saken.

Det har ikke lykkes Seoghør.no å komme i kontakt med Trine Rein torsdag.

 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Her går Monsen inn i sin gamle rolle

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer