Cardi B:

- Reglene gjelder ikke for de rike

Rapperen i hardt vær etter at hun feiret Thanksgiving - med 37 gjester.

BEKLAGET: Cardi B la seg flat etter at fansen reagerte på Thanksgiving-festen hennes. Her sammen med Offset på rød løper høsten 2019. Foto: Dimitrios Kambouris/ Getty Images for Diamond Ball/ AFP/ NTB
BEKLAGET: Cardi B la seg flat etter at fansen reagerte på Thanksgiving-festen hennes. Her sammen med Offset på rød løper høsten 2019. Foto: Dimitrios Kambouris/ Getty Images for Diamond Ball/ AFP/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til vanlig er slutten av året tiden for familiefeiringer og høytider, men i 2020 utgår det meste grunnet coronapandemien.

Det er fortsatt strenge tiltak verden over, og flere steder har portforbud hvor det bare er det aller mest nødvendige som lar seg gjøre.

I Atlanta i Georgia, der rapperen Cardi B (28) bor sammen med av-og-på ektemannen Offset, er det også portforbud.

Trosset guvernøren

Før Thanksgiving gikk guvernøren i Georgia, Brian Kemp, ut og ba familier om å være forsiktige under høytiden.

- Hvis det er mulig, vurder muligheter som å møtes virtuelt eller begrens høytidsfeiringen til bare et par mennesker innenfor samme husholdning, lød oppfordringen hans på Facebook.

Et par dager senere hadde imidlertid den amerikanske rapperen storstilt familiemiddag, som hun selv kunngjorde på Twitter. Da fortalte hun at hun hadde besøk av 25 voksne og tolv barn.

Det bet følgerne seg merke i, og flere fant fram den velkjente pekefingeren.

«Cardi. Oof. Vi er midt i en pandemi, jenta mi», skriver en fan.

«Søster, jeg er skuffet og bekymret. Vær så snill og vær forsiktig, og husk at du er en rollemodell for mange», skriver en annen.

CORONABRÅK: Superstjernen Madonna er i hardt vær etter et innlegg på Instagram. Video/foto: Twitter/Instagram/NTB Scanpix Vis mer

Skal ha testet alle

Bare i delstaten Georgia er det påvist 422 000 smittetilfeller. Nesten 9000 har dødd som følge av coronaviruset.

Delstaten har 3,7 millioner innbyggere, altså rundt 1,5 millioner færre enn i Norge. Her til lands er det i overkant av 300 coronadødsfall, og 36 000 bekreftet smittede.

Kritikkstormen har fått 28-åringen til å komme med en forklaring på Twitter.

«Beklager, min feil. Det var ikke meningen å få noen til å føle seg dårlig. Jeg hadde bare min familie hjemme hos meg for første gang, og det føltes så bra og oppmuntrende for meg. Jeg brukte så mye penger på å få alle testet, men det var verdt det. Jeg var ikke ute etter å fornærme noen», skriver hun.

Tidligere denne uka inviterte TikTok-stjerne Larray sine influencer-venner til bursdagsfest og det fikk internett til å koke. Vis mer

Anklages for pengeskryt

Følgerne er ikke overbevist etter unnskyldningen, og mener det er uansvarlig å fronte familiefesten i sosiale medier. Flere påpeker at det er dårlig stil å vise fram sitt rike privilegium på den måten.

«Å skryte av din store samling under en pandemi til dine millioner av lettpåvirkelige fans, som ikke har pengene du har til å få kjappe tester, er uansvarlig», mener en.

«Reglene gjelder ikke for de rike», skriver en annen sarkastisk.

Kritikken har fått tonen til rapperen til å bli en annen. I en nylig oppdatering skriver hun nemlig at «folk prøver for hardt å være fornærmet».

I en annen post skriver hun at hun selv og alle som jobber med henne blir testet fire ganger i uken.

Flere med coronarefs

Cardi B er imidlertid ikke den eneste kjendisen som har fått coronadask på lanken.

Artisten Rita Ora måtte nemlig beklage mandag etter å ha feiret 30-årslaget sitt med nærmere 30 gjester. Da måtte politiet bryte inn i festen, og hun skal visstnok ha måttet betale en høy bot for festlighetene.

Også her til lands har sosiale sammenkomster blitt slått hardt ned på. Politiet har blant annet gitt ut flere festbøter. Også norske kjendiser har måtte stå i stormen for å ha brutt smittevernregler i forbindelse med festligheter.

LES OGSÅ: Blogger trodde ikke på corona - døde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer