Melania Trump:

Refses for hattevalg: - Ikke synd på henne

Det er ingen tvil om hva Twitter-brukerne mener om Melanias valg.

SELGES: Den hvite hatten fra 2018 skal nå auksjoneres bort. Det er det flere som reagerer på. Foto: Shutterstock Editorial / REX / NTB
SELGES: Den hvite hatten fra 2018 skal nå auksjoneres bort. Det er det flere som reagerer på. Foto: Shutterstock Editorial / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ett år har gått siden tidligere førstedame Melania Trump (51) og ektemannen Donald Trump (75) flyttet ut av Det hvite hus, etter fire år som presidentpar. Inn flyttet Joe (79) og Jill (70) Biden.

Det siste året har det vært svært stille fra den tidligere førstedamen, som ifølge en rekke opplysninger har tilbrakt late dager på Trumps eiendom Mar-a-Lago i Florida. Der skal hun ha spist fiskemiddager, gått på spa og tilbrakt tid med sønnen Barron (15).

GÅR VIRALT: Melania og Donald Trumps forhold har vært et stort diskusjonstema i det siste, og ryktene om et haltende ekteskap ble ikke mindre etter at dette klippet gikk viralt. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Ap / NTB / Twitter Vis mer

Nå er hun imidlertid sakte men sikkert på vei til å entre offentligheten igjen, blant annet ved å engasjere seg i digital kunst.

I den forbindelse auksjonerer hun nå bort en rekke gjenstander. Det har imidlertid ikke falt i god jord hos en rekke Twitter-brukere.

Statsbesøk

51-åringen skal neste uke auksjonere bort hatten hun brukte under et statsbesøk av den franske presidenten Emmanuel Macron (44) og kona Birgitte Macron (68) i 2018.

I tillegg får kjøperen et akvarellmaleri av at hun har på seg hatten, og et digitalt portrett. Alle tre gjenstander selges sammen, og er signert av Trump.

MILLIONER: For intet mindre enn 2,2 millioner, trolig mer, kan Melanias hatt bli din. Foto: Pat Benic / UPI / Shutterstock / NTB
MILLIONER: For intet mindre enn 2,2 millioner, trolig mer, kan Melanias hatt bli din. Foto: Pat Benic / UPI / Shutterstock / NTB Vis mer

Auksjonen starter på 250 000 dollar - 2,2 millioner norske kroner. I kryptovalutaen SOL starter budgivningen på 1415, 86.

«The Head of State-kolleksjonen minnes Trump-administrasjonens første offisielle statsbesøk og har tre viktige og unike signerte gjenstander», heter det i en pressemelding.

DEBATT: Denne videoen av tidligere førstedame Melania Trump og ektemannen ble hyppig delt på Twitter. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

«Jenta trenger penger»

Det er ikke kjent eksakt hvorfor hun velger å auksjonere bort gjenstandene, men det blir opplyst at en porsjon av inntekten vil doneres til veldedige formål for barn i fosterhjem, samt utvikling av datavitenskap og teknologi.

Hva som skjer med det resterende beløpet er imidlertid uklart, noe flere Twitter-brukere reagerer på. Blant annet omtales ekteparet Trump som «desperate etter penger».

«Jenta trenger penger ... GoFundMe ville ikke ha henne», skriver en bruker.

«Er det noe en Trump ikke gjør for lettjente penger?», skriver en annen.

«Hvis de har fotballen fra Putin fra Helsinki, by over meg på eget ansvar», skriver tidligere FBI-agent Peter Strzok, og refererer til da Russlands president Vladimir Putin ga Trump-familien en fotball i gave.

Strzok var involvert i etterforskningen rundt Trump-kampanjens relasjon til Russland, samt gjennomgangen av Hillary Clintons bruk av en privat e-postserver under hennes tid som utenriksminister.

VEKKER OPPSIKT: Ivrige Twitter-brukere var overbevist om at USAs tidligere president Donald Trump hadde leid inn en stand-in for Melania Trump. Video: AP Vis mer

- Ikke synd på henne

At Melania stort sett kritiseres for hva enn hun gjør på sosiale medier, er ingen hemmelighet - og heller ikke et unntak denne gangen.

Hilmar Mjelde, USA-ekspert og forsker ved Norwegian Research Centre (Norce), forteller til Se og Hør at man generelt ikke skal ta Twitter som en indikator på hva folk flest synes.

- Twitter er som et rom med en haug av sure folk.

- I dagens politisk splittede USA, vil venstresiden og høyresiden kritisere hverandre ut fra ren partitilhørighet. Når du er kona til Trump, vil du få hard medfart uansett, sier han, og legger til:

ONDSKAPENS HOTELL: Den tidligere amerikanske presidenten Donald Trump sammenlignes i en video med en berømt skrekkfilm fra 1980. Video: Twitter, reporter: Signe Elise Morthen Stenersen Vis mer

- Men jeg klarer ikke å tenke på noen som helst presidentfrue som et offer - Melania Trump er simpelthen ikke et offer, hun lever et ekstremt privilegert liv. Det er ikke synd på henne på noen som helst måte.

LES OGSÅ: Slaktes: - En skadet, uelsket person

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer