Hilary Swank

Refses for graviditet: - Er ikke du 50 år?!

Kjendisvenninnen tar den gravide stjernen i forsvar.

VENTER BARN: Hollywood-stjernen Hilary Swank venter tvillinger, og blir dermed mor for første gang. Det er derimot enkelte som mener hun er for gammel til å få barn. Foto: Hahn Lionel / Pa Photos / NTB
VENTER BARN: Hollywood-stjernen Hilary Swank venter tvillinger, og blir dermed mor for første gang. Det er derimot enkelte som mener hun er for gammel til å få barn. Foto: Hahn Lionel / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert

Den amerikanske skuespilleren og filmprodusenten Hilary Swank (48) delte en gledelig nyhet med fansen og følgerne sine, da hun denne høsten annonserte at hun venter barn.

«Million Dollar Baby»-stjernen giftet seg med ektemannen Philip Schneider (49) i en romantisk seremoni i California i august 2018. Ingen av dem har barn fra før, og gleden er ekstra stor over at det er tvillinger de venter.

Men det er flere som har reagert på Hollywood-stjernens alder, og som kommer med kritikk med tanke på at hun er 48 år og gravid.

I kommentarfeltet til den søte gravid-videoen som Swank har lagt ut, renner gratulasjonene inn, men det er også flere nettroll som lager dårlig stemning.

Foto: Skjermdump /@hilaryswank / Instagram
Foto: Skjermdump /@hilaryswank / Instagram Vis mer

«Er ikke du 50 år?! Du kommer til å være i 70-årene når de er ferdig på skolen. Og du kommer KANSKJE til å leve lenge nok til å se at de gifter seg», skriver én av dem.

Dette fant ikke skuespillerkollega Emmy Rossum (36) seg i, og kom med klar tale til nettrollet etter kritikken.

«GFY» skriver Emmy under kommentaren til nettrollet - som er forkortelse for go fuck yourself. Det viser tydelig hvor provosert hun blir av den negative og hatfylle ytringen.

GRAVID: Hilary Swank på vei inn på settet til Good Morning America, bare timer før hun annonserte gravidnyheten i oktober. Foto: NTB
GRAVID: Hilary Swank på vei inn på settet til Good Morning America, bare timer før hun annonserte gravidnyheten i oktober. Foto: NTB Vis mer

Rossum og Swank jobbet sammen på dramafilmen «You're Not You» fra 2014, der Swank både var skuespiller og produsent. Rossum hadde hovedrollen.

GRAVID: Realityprofilene Cristian Brennhovd og Caroline Nitter avslørte at sistnevnte er gravid, men har planer om å ta abort. Video: Rød Løper Vis mer

Den vordende moren, som er i sitt andre trimester, gleder seg til hva hun og ektemannen har i vente. I et intervju, gjort på talkshowet «Live With Kelly and Ryan» i begynnelsen av oktober, fortalte hun at graviditeten er svært etterlengtet.

- Det er virkelig en stor velsignelse. Det er et mirakel. Det er ufattelig.

En økende trend at kvinner blir gravide sent i livet

Til KK har jordmor Siri von Krogh tidligere fortalt at det er en økende trend at kvinner venter med å få barn til etter fylte 40.

- Tidene forandrer seg, og det er helt opplagt en trend at stadig flere kvinner føder barn etter fylte 40, og til og med etter fylte 50.

BLIR FORELDRE: Hilary Swank og ektemannen Philip Schneider blir begge foreldre for første gang, når tvillingene kommer til verden. De møttes gjennom en blind date, satt opp av venner, og giftet seg i 2018. Foto: NTB
BLIR FORELDRE: Hilary Swank og ektemannen Philip Schneider blir begge foreldre for første gang, når tvillingene kommer til verden. De møttes gjennom en blind date, satt opp av venner, og giftet seg i 2018. Foto: NTB Vis mer

Selv om kvinner i 40- og 50-årene kan være like spreke som kvinner i 30-årene, er det flere komplikasjoner forbundet med å bli gravid sent. Ifølge jordmor Krogh er det sjeldent at folk venter til de er 50 år med å få barn:

- Da er det som oftest veldig vanskelig å bli gravid uten hjelp. Ved graviditet etter fylte 40 skal man følges opp med hyppigere kontroller fordi man er mer utsatt for å utvikle plager som høyt blodtrykk og diabetes type to.

ELLE-festen: Sebastian Solberg og Nikoline Anundsen var klare for fest. Video: Luna Lea. Reporter: Celina Morken Vis mer

Men jormoren forklarer at det også er flere positive ting ved det å gå svanger når man har rundet slutten av 40-årene.

- En positiv sideeffekt ved å bli gravid sent i livet er at jo senere og lengre du ammer jo mindre fare for brystkreft og eggstokk-kreft, hjerte/karsykdom, og beskytter mot diabetes type 2, har jordmor Krogh forklart.

Denne saken ble først publisert på KK.no

LES OGSÅ: - Vi gjorde en fryktelig feil

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer