Julia Nyland:

Refses for dette: - Ufortjent

Onsdag landet influenser Julia Nyland i solfylte Marbella - til høylytt kritikk fra sine følgere i sosiale medier.

MARBELLA: Nyland ankom Spania og Marbella onsdag denne uken, og mange har allerede reagert på oppdateringene hennes i sosiale medier. Foto: Privat
MARBELLA: Nyland ankom Spania og Marbella onsdag denne uken, og mange har allerede reagert på oppdateringene hennes i sosiale medier. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Reaksjonene lot ikke vente på seg da influenser Julia Nyland (28) tidligere i mars fortalte at hun skulle reise til Marbella i Spania på ubestemt tid.

Det er stikk i strid med myndighetenes anbefalinger, som fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige - også innenlands. Nyland har imidlertid valgt å trosse reiserådene, og onsdag landet hun i solfylte Malaga. Derfra gikk turen videre til Marbella, hvor hun skal bo i uoverskuelig framtid.

Hun var raskt ute med å oppdatere både Instagram og blogg med bilder fra feriefavoritten. Bilder og videosnutter fra en lunsj i sola er blant det folk har reagert på.

Kritikken har strømmet inn det siste døgnet, sier influenseren til Se og Hør.

- Mange lurer på hvorfor jeg reiser, det har vært mye stygge ting. Det er helt andre tilstander her nede enn hjemme. Her kan man gå på restaurant og på stranda, det er en helt annen verden.

KYSSER: Erna Solberg ble spurt om hva hun mener kyssebilde som bloggeren Sophie Elise la ut på Instagram. Video: Dagbladet TV Vis mer

Tar selvkritikk

Nyland forteller at hun har fått en rekke stygge kommentarer etter at hun landet onsdag. Flere reagerer på at hun flittig har oppdatert sosiale medier hvor hun tilsynelatende ikke følger noen coronaregler.

28-åringen er ikke helt enig i all kritikken, og hevder at det er langt strengere tiltak i Norge enn i Spania akkurat nå.

- Jeg tar selvkritikk og tenker nå at jeg ikke burde delt så mye fra gårsdagen, av lunsjen og slikt. Jeg forstår kritikken veldig godt, men det er helt annerledes her. Man må bruke munnbind, men man kan fint drikke sangria og spise lunsj i sola, sier influenseren.

Nyland er ikke karantene, men spanske myndigheter krevde negativ coronatest før avreise fra Norge. Hun kan dermed fritt bevege seg rundt i byen, men det er munnbindpåbud på alle offentlige steder, inkludert restauranter og strender.

- Jeg skjønner hvor kritikken kommer fra, og jeg fikk nok litt overtenning av å dele oppdateringer den første dagen. At folk blir provosert er forståelig, men det er ikke min intensjon, forteller hun til Se og Hør.

De første fire dagene bor hun hos ei venninne og kjæresten hennes, men etter hvert flytter hun inn i en egen leilighet hun har tilgang på. Der skal hun bo alene, mens hun jobber og studerer bærekraftig logistikk og sirkulær økonomi.

Skal jobbe og studere

Nyland har en del venner og bekjente i Marbella. All undervisningen hennes går digitalt, noe som gjør at hun ikke trenger å være i Norge i tida framover.

- Hvor lenge blir du?

- Jeg vet ikke hvor lenge jeg blir. Ting endrer seg fort, så det er vanskelig å si. Jeg kommer nok tilbake til Norge når det er roligere. Jeg vil ikke bidra til noe smitte, så jeg er innstilt på at det kan gå noen måneder før jeg kommer tilbake.

Tidligere i mars forklarte Nyland valget om å reise utenlands med at hun var nedbrutt av strenge tiltak i Norge. Samtidig sa hun at hun forstår at reisen kan oppfattes som egoistisk og kontroversiell.

KRITIKK: «Love Island»-finalist Thammy Dias har blitt kritisert etter å ha vist seg i offentligheten etter ferietur til Dubai. Video: Rød Løper Vis mer

- Det er ikke sånn at jeg kommer tilbake om ei uke. Jeg skal være der over en lengre periode, i stedet for å sitte her i Oslo og bli deprimert. Selv om det ikke anses som en stengt nødvendig reise, er det riktig for meg, fortalte influenseren til Se og Hør.

Hun er vel og merke ikke den eneste i influenser-Norge som har reist ut av landet i det siste. Tidligere denne uka dro Isabel Raad (26) på nok en utenlandsreise. Andre influensere som Sofie Karlstad (23) og Melina Johnsen (25) har også fått kritikk for å dra på utenlandstur under pandemien.

LES OGSÅ: Stjerneparet bekrefter brudd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer