Rumpeoperasjon:

Refses for dette: - Ekstremt

Amerikanske Cory Hall (27) har bladd opp over 800 000 kroner for å få en «Kardashian-rumpe». Norsk kirurg advarer.

VEKKER OPPSIKT: Amerikanske Cory Halls ønske om å ha lik rumpe som Kardashian-søstrene, vekker reaksjoner. Foto: Instagram
VEKKER OPPSIKT: Amerikanske Cory Halls ønske om å ha lik rumpe som Kardashian-søstrene, vekker reaksjoner. Foto: Instagram Vis mer
Publisert

At det har blitt mer og mer vanlig å operere seg nærmest til det ugjenkjennelige, er ingen hemmelighet. Byen Los Angeles er full av plastiske kirurger som mer enn gjerne tar deg imot når som helst på døgnet - og fikser hvilken operasjon du enn ønsker.

En av familiene som er godt kjente for å legge seg under kniven, er Kardashian-familien. Ekstra mye oppmerksomhet har de fått for rumpene sine, som de selv hevder er ekte.

Det er mange som ønsker å se ut som de kjente familiemedlemmene. Én av de er Cory Hall (27).

Omfattende inngrep

Cory, eller «Ken doll Kardashian» som han liker å kalle seg, er en 27 år gammel mann fra Los Angeles. I et nytt intervju med Bling Life avslører 27-åringen at han har brukt rundt 100 000 dollar, som tilsvarer 885 000 norske kroner, på det han hevder er drømmekroppen.

I fjor fikk han utført sin aller første Brazilian Butt Lift, altså et rumpeløft. Det vil si at kirurgen tar fett fra et annet sted på kroppen, for deretter å legge det inn i rumpa.

Siden den gang har han også fikset på leppene, kinn og kjeve, samt sprøytet inn Botox og tatt en fettsuging rundt magen.

- Utseendet mitt er en blanding av maskulint og feminint, noe jeg elsker. Jeg elsker tanken på å ha en Kardashian-rumpe, men også ha skjegg, forteller 27-åringen.

SKAL OPERERES: Toppblogger Sophie Elise Isachsen skal fjerne rumpeimplantatene, noe som har ført til blandede reaksjoner fra fansen. Video: Julie Easter Christiansen / Reporter: Jonas Scheie Hammer Vis mer

Vekker reaksjoner

Influenserens utseende har naturlig nok vekket stor oppsikt på sosiale medier. På Instagram har han i skrivende stund over 80 000 følgere. Der er han også svært åpen om hva han har fikset på.

Nå planlegger han også en ny runde med rumpeløft, men forteller at han setter strek etter det. Botox og fillers vil han likevel fortsette med.

De mange operasjonene er det imidlertid flere som går hardt ut mot, spesielt på sosiale medier.

- Bryr meg ikke

Flere mener det er skadelig for samfunnet med slike operasjoner, og at det viser hvor forvridd bilde enkelte har av egen kropp.

«Jeg tror det faktum at folk mener denne fyren ser «feilfri» og «fantastisk» ut sier alt om samfunnet vårt og vår skjeve oppfatning av utseende. Trist!», skriver en.

«Historier som dette viser virkelig hvor mye folk hater seg selv. Lav selvfølelse er EKTE», påpeker en annen.

«Han sier at han elsker kroppen sin, så hvorfor endre den?» skriver en tredje.

Gjennom åra har 27-åringen blitt vant med negative kommentarer. I intervjuet forteller han nemlig at han ikke bryr seg nevneverdig.

- Jeg er den jeg er, og jeg bryr meg ikke om hva folk sier.

OPERASJON: Khloé Kardashian innrømmer hva hun har gjort med ansiktet. Bilder fra HayU hos TV 2 play. Vis mer

Kirurg: - Ekstremt eksempel

Overlege og plastisk kirurg Amin Kalaaji ved Oslo Plastikkirurgi sier til Se og Hør at de har opplevd en økning i antall rumpeoperasjoner med fett her til lands de siste åra, uten at det finnes eksakte tall på hvor mange inngrep som utføres.

- Økningen startet rundt 2013-2014. Det har fortsatt siden det, og det er ingen tegn til at det flates ut. Det er sikkert tusenvis som har gjennomført en rumpeoperasjon i Norge siden den gang, anslår han.

Kalaaji sier at det er flere problemer forbundet med den type rumpeløft som Cory Hall skal gjennom. Han kaller det en misforståelse at inngrepet bare handler om rumpa.

- Det handler egentlig om figurforming 360 grader rundt mage, hofter, lår, knær og rumpe. Behovet for dette har vært der hele tida, men nå kombineres figurforming ofte med økning av selve volumet på rumpa, forklarer han.

Overlegen omtaler Halls eksempel som «ekstremt» og hevder at det sjeldent utføres slike inngrep her i landet.

- Dette er et ekstremt eksempel med så høy kostnad, og dette skjer ikke i Norge så vidt jeg vet. Jeg utfører ikke slike operasjoner og sier blankt nei til slike ønsker fra pasienter. Noen utfører dette med rumpeimplantater, noe som gir svært høy komplikasjonsrisiko, sier Kalaaji til Se og Hør.

FÅR KRITIKK: Den danske influenseren Fie Laursen (23) la denne uka ut en oppsiktsvekkende video. Video: Foreign Fie / YouTube Vis mer

Store stjerner påvirker

Likevel er ikke store «Kardashian-rumper» noe ukjent fenomen. Sosiale medier og populærkulturen er stappfull av gigantiske bakdeler, noe Amin Kalaaji tror påvirker folk. Men ifølge overlegen ønsker de færreste seg en ei «ballongrumpe».

- I Norge er de aller fleste av pasientene fornuftige og ønsker ikke en slik rumpe som Kardashian-søstrene har. Store stjerner påvirker selvsagt, men våre pasienter kan skille mellom dette og hva man selv ønsker seg, og det er positivt.

ADVARER: Overlege Amin Kalaaji utfører ikke rumpeløft som overskrider 400 milliliter fett i hver side av rumpa. Foto: Privat
ADVARER: Overlege Amin Kalaaji utfører ikke rumpeløft som overskrider 400 milliliter fett i hver side av rumpa. Foto: Privat Vis mer

Når man utfører en rumpeforstørring tar man fett fra et annet sted på kroppen, gjerne magen, sidene, og lår og setter det inn i rumpa. Det er et langt mindre risikofylt inngrep enn å sette inn implantater, som var vanligere før. Men det betyr ikke at rumpeløft er ufarlig.

- Det har forekommet dødsfall på grunn av rumpeløft, men ikke i Norge. De fleste dødsfall har skjedd i utlandet, der setter man inn mye større mengder fett og på feil steder, ofte inni eller under musklene, og da oppstår store lungembolier. Pasientene dør momentant. Det har vært advart mot dette, og det har vi også gått ut med, sier Kalaaji.

Ved Oslo Plastikkirurgi anbefaler de ikke å fylle inn mer enn 400 milliliter i hver del av rumpa. Gjennomsnittet ligger på 300, men hvor stor rumpa kan være, avhenger av blant annet pasientens kropp, benbygning og fettmengde.

OPERERT: «Ex on the beach»-deltaker Ariel Søyland forteller om rumpeoperasjonen hun tok før reality-deltakelsen. Video: Rød Løper Vis mer

- Man skal ikke overfylle, cirka 300 milliliter på hver side pleier å være normalt, sier overlegen.

Ved enkelte klinikker i utlandet finnes det imidlertid ikke slike begrensninger. Innfylling av opp til 1000-1500 milliliter fett på hver side er ikke uvanlig noen steder, ifølge Kalaaji.

- Visse steder i utlandet tar man dessverre ikke hensyn til mengden og setter inn uforsvarlig store mengder og på feil steder, forteller han, og sier at dette medfører stor risiko for komplikasjoner.

LES OGSÅ: Røper diagnose: - Et sjokk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer