Refses for brus-samarbeid

Charlotte Thorstvedt får kritikk fordi hun både er frontfigur for Coca-Cola og Fairtrade-ambassadør.

FÅR KRITIKK: Charlotte Thorstvedt får sterk kritikk for sitt samarbeid med både Coca-Cola og Fairtrade. Her er hun sammen med komikerkjæresten Henrik Thodesen.  Foto: SCANPIX
FÅR KRITIKK: Charlotte Thorstvedt får sterk kritikk for sitt samarbeid med både Coca-Cola og Fairtrade. Her er hun sammen med komikerkjæresten Henrik Thodesen. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Tidligere MTV-programleder Charlotte Thorstvedt (25) fronter en ny reklamekampanje for Coca-Cola. Dette høster hun nå sterk kritikk for fordi flere mener det kommer i konflikt med hennes rolle som Fairtrade-ambassadør.

Ifølge Dagsavisen er bakgrunnen for kritikken at brusgiganten har blitt beskyldt for forfølgelse av fagforeningsledere og bruk av barnearbeidere.

- Dette er ikke bra. Skal Charlotte Thorstvedt fortsatt være Fairtrade-ambassadør, bør hun avslutte kampanjen for Coca-Cola, sier Anette Remme, leder for bistandsorganisasjonen SAIH og en av Fairtrade-grunnleggerne i Norge til Dagsavisen.

Informasjonssjef i Utviklingsfondet Andrew Kroglund mener samarbeidet kan skade Thorstvedts omdømme.

- Dette kan skade hennes image. Hun fremsto renere før Coca-Cola-kampanjen, sier han til Dagsavisen.

Leder i Redd Barnas ungdomsorganisasjon Tirill Sjøvoll mener Thorstvedt i det minste må forsikre seg om at bruskonsernet har sitt på det tørre.

- Det er problematisk at hun reklamerer for Coca-Cola samtidig som hun er Fairtrade-ambassadør. Da må hun i så fall ha forsikret seg om at Coca-Cola har alt sitt på det tørre i forhold til Fairtrades prinsipper for lønn og arbeidsforhold, sier Sjøvoll.

Charlotte Thorstvedt har foreløpig ikke kommentert saken.   


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Kjipt å være i et langdistanseforhold  


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer