Larri Merritt:

Refses etter vill bursdagsfest

Tiktok- og Youtube-stjerner får en saftig skjennepreken. Nå legger hovedpersonen seg flat.

Tidligere denne uka inviterte TikTok-stjerne Larray sine influencer-venner til bursdagsfest og det fikk internett til å koke. Vis mer
Publisert

I Hollywood Hills foregikk det denne uken en ellevill bursdagsfest der TikTok- og YouTube-stjerner festet til ære for bursdagsbarnet Larray (22), hvis egentlige navn er Larri Merritt.

Merritt, som er stor på plattformene YouTube og TikTok, hadde invitert med seg stjernevennene sine til Hype House, et kollektiv av TikTok-stjerner. Blant gjestene var kjente influensere som Emma Chamberlain (19), Charli (16) og Dixie D'Amelio (18) og James Charles (21).

KRITISK: Etter at Sophie Elise lastet opp to bilder på Instagram foran Slottsplassen, har flere kritisert influenseren. Nå svarer hun for seg. Video: Rød Løper Vis mer

Få av festdeltakerne så imidlertid ut til å bruke munnbind, og det skal ha vært omtrent 67 personer i huset - med andre ord: Lite hensyn til coronapandemien som fortsatt herjer i verden, og spesielt i USA.

View this post on Instagram

<3

A post shared by @ larray on

Får tyn

Festlighetene begynte på restauranten BOA Steakhouse, etterfulgt av dansing og moro i det luksuriøse influenser-huset.

TIKTOK-søsken: Søstrene Charli og Dixie D'Amelio er store stjerner på TikTok. De skal ha vært på Merritts bursdagsfest denne uken. Foto: NTB Scanpix
TIKTOK-søsken: Søstrene Charli og Dixie D'Amelio er store stjerner på TikTok. De skal ha vært på Merritts bursdagsfest denne uken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Insider ble Merritt, Thomas Petrou (21), Tony (20) og Ondreaz Lopez (23) avbildet med munnbind før og etter restaurantbesøket, men innlegg delt på sosiale medier i etterkant viser en noe annen sannhet. Her fester mange i influenser-eliten tilsynelatende uten munnbind, og uten hensyn til sosial distansering.

Nå får bursdagsfesten internett til å koke. Youtuberen Tyler Oakley (31) tok nylig til Twitter og rettet en pekefinger mot Merritt og vennene hans.

I tweeten tagget han flere av festens mest prominente gjester og skriver blant annet følgende:

«Vær så snill å ta hensyn til sosial distansering, bruk masker og bruk de store plattformene deres til å oppfordre til ansvar nå under en global pandemi».

Like etterpå postet YouTuberen en ny tweet.

«Hvis favoritt-influenseren din er på store fester under en pandemi (og er dum nok til å dele det på sosiale medier)...er de dårlige influensere. Avfølg dem», konstanterer han.

Bursdagsbarnet på sin side fikk med seg kritikken ganske så raskt, og latet til å legge seg flat.

UP & DOWN: TikTok-trenden #vengachallenge går viralt, men Vengaboys, som står bak låta som brukes i trenden, advarer folk mot å gjøre det. Video: RødLøper/TikTok Vis mer

«Jeg forstår 100% hva du mener, og det var en dum ting å gjøre. Jeg vil forbedre meg, og vil faktisk ta dette seriøst, setter pris på deg Tyler, masse kjærlighet», skriver Merritt i en tweet.

Charlie og Dixie D'Amelio har foreløpig ikke svart på Oakleys kritikk.

Får kritikk av regjeringen

Det er ikke bare de internasjonale influenserne som setter sinnet i kok hos folk, også her hjemme i Skandinavia er det kjente personligheter som trosser covid-19 til fordel for fest.

Den svenske influenseren og TV-personligheten Bianca Ingrosso (25) fikk nylig hard kritikk av den svenske justis- og migrasjonsministeren Morgan Johansson. Han rettet kritikk mot en fest i Båstad som Ingrosso og andre influensere deltok på.

Festen ble flittig dokumentert på Ingrossos Youtube-kanal, hvor hun delte videoen med tittelen «Fest med oss i Båstad».

Her deltok de på en middag med mange gjester, etterfulgt av en kveld ute på fest. Dette fikk hun mye kritikk for fra egne følgere, skrev Aftonbladet.

- Det er åpenbart at man har oppført seg på en måte som ikke er passende. Det er dypt upassende om folk er veldig nære hverandre. Det handler også om hvilke signaler man sender til omverdenen, sa Johansson ifølge Aftonbladet.

Ingrosso svarte på kritikken i en tekstmelding til Expressen:

SVARER: Hailey Bieber svarer på kritikken hun fikk på en TikTok-video. Vis mer

- Jeg fulgte alle regler som nattklubben hadde. Vi hadde en avstand på minst tre meter per bord, og vi var ikke mer enn ti personer per bord, som er i henhold til reglene.

- Politiet var også der, og hadde alt under kontroll, la hun til.

LES OGSÅ: Får passet påskrevet etter nytt bilde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer