Isabella Löwengrip:

Refses etter uttalelse

Isabella Löwengrips uttalelse etter valget i Sverige har ikke falt i god jord.

REAGERER: Den svenske influenseren Isabella Löwengrip mener det ikke er bare-bare å stemme borgerlig. Nå reagerer skuespiller Evin Ahmed på uttalelsen hennes etter valget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
REAGERER: Den svenske influenseren Isabella Löwengrip mener det ikke er bare-bare å stemme borgerlig. Nå reagerer skuespiller Evin Ahmed på uttalelsen hennes etter valget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

Bare to dager etter valget i Sverige delte den svenske influenseren og forretningskvinnen Isabella Löwengrip (31) et langt innlegg på Instagram.

I innlegget hevdet hun at flere av følgerne hennes som stemmer borgerlig er blitt trakassert, kalt rasister, fått trusler og mistet følgere - seg selv inkludert.

KRITIKK: Kollega Bjørn Wettre Holthe gir programleder Helene Olafsen en skjennepreken etter «Skal vi danse»-premieren. Video: Luna Lea / TV 2. Reporter: Jonas Hammer. Klipp: Celina Morken Vis mer

31-åringens utsagn har ikke gått ubemerket hen. Nå kritiseres hun av «Snabba Cash»-skuespiller Evin Ahmad (32). Det skriver Expressen.

- En heksejakt

Löwengrip har selv vært åpen om at hun stemmer på Moderaterna, som er et liberalkonservativt politisk parti. Og etter valget skrev hun følgende på Instagrams historiefunksjon:

«Hvordan kan man gå inn og «hate på» en person fordi man stemmer ulikt? Jeg ville aldri i livet forsøkt å straffe personer eller sette i gang en heksejakt», skrev hun, samtidig som hun spurte følgerne om de hadde opplevd noe liknende.

Etter kort tid la hun også ut et utfyllende innlegg, og forklarte nærmere om hva hun egentlig tenker:

«Jeg er så lei av at det skal være mer solidarisk å stemme rødt, mer omtanke og kjærlighet. Mer intellektuelt. Stemmer man blått så er man egoistisk, kald, rasist og vil skape skiller i samfunnet», skrev hun og fortsatte:

TAUS: Lasse Matberg nektet å prate etter «Skal vi danse»-kritikken. Video: Jenny Aas. Reporter: Thea Hope. Vis mer

«Jeg som moderat tror virkelig på at den røde blokka vil Sverige like godt som den blå blokka. MEN vi har ulike synspunkt på hva det innebærer og hvordan vi skal komme oss dit».

Löwengrip sier videre at hun opplever at mennesker som stemmer rødt, ikke klarer å akseptere at alle har ulike synspunkt.

- Større ofre enn deg

Innlegget har skapt et enormt engasjement, og har torsdag morgen nærmere 15 000 likerklikk og over 3500 kommentarer.

Skuespiller Evin Ahmad er blant dem som ikke er helt på bølgelengde med Löwengrip. Politisk står hun på motsatt side.

Hun skriver at det leit å høre at hun eller andre har blitt truet som følge av deres synspunkt, og at hun ikke burde måtte gå gjennom det. Likevel legger hun til at hun vet hvordan Löwengrip har det, og at hun selv er redd for å gi uttrykk for sitt politiske ståsted.

REAGERER: Skuespiller Evin Ahmad stiller seg kritisk til Isabella Löwengrip sitt innlegg etter valget. Foto: Christopher Tamcke/Shutterstock/NTB
REAGERER: Skuespiller Evin Ahmad stiller seg kritisk til Isabella Löwengrip sitt innlegg etter valget. Foto: Christopher Tamcke/Shutterstock/NTB Vis mer

«Det er derfor jeg sjelden tør å gi uttrykk for at jeg stemmer rødt eller at jeg er antirasist fordi jeg vanligvis blir kalt hore, ludder, araberfitte osv. At jeg skal hjem og at jeg ikke har noe å gjøre her. Bare fordi jeg har en mening som handler om å stå opp for de som ikke er like privilegerte som du og jeg er».

KRITIKK: Hollywood-stjerna Jason Mamoa måtte beklage seg etter han besøkte Det sixtinske kapell. Video: @prideofgypsies / Instagram Vis mer

Som følge av Löwengrips uttalelse har skuespilleren forsøkt å komme i kontakt med henne, slik at de sammen kan snakke om uenighetene, sier hun.

«Jeg håper virkelig at du og jeg kan snakke om dette slik at du forstår at det er større ofre enn deg, meg og dine følgere i samfunnet vårt og at dette ikke er en fortelling som er eksklusiv for deg og vennene dine som stemte blått».

LES OGSÅ: Detalj vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer