Sophie Elise Isachsen

Refses etter Sverre Magnus (14)-kommentar

«Venter på at Sverre Magnus skal gå forbi», skrev 25-åringen til lettkledde bilder av seg selv på Slottsplassen.

KRITISK: Etter at Sophie Elise lastet opp to bilder på Instagram foran Slottsplassen, har flere kritisert influenseren. Nå svarer hun for seg. Video: Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke la influenser Sophie Elise Isachsen (25) ut et innlegg på Instagram, som har fått flere til å reagere kraftig. Sammen med et bilde av sin halveksponerte bakdel, har hun skrevet «bare meg som venter på at Sverre Magnus skal gå forbi».

Årsaken til at folk reagerer, er at prinsen er 14 år gammel.

Blant annet er flere kritiske i kommentarfeltet.

«Dette er ikke greit»

«Tenk så ramaskrik det hadde blitt om en fyr på din alder hadde sagt det om en 14 år gammel jente», skriver en - et argument som for øvrig går igjen i kommentarfeltet.

«At en «voksen» fleiper med å vise rumpa og venter på en 14-åring. Da er vi liksom greit forbi det som er innafor å kødde med», skriver en annen.

14 ÅR: Flere reagerer på at prins Sverre Magnus brukes i bildeteksten til Sophie Elise, i det flere mener er en seksualisert setting. Foto: Lise Åserud/NTB scanpix
14 ÅR: Flere reagerer på at prins Sverre Magnus brukes i bildeteksten til Sophie Elise, i det flere mener er en seksualisert setting. Foto: Lise Åserud/NTB scanpix Vis mer

På Facebook har tobarnsmor Eileen Young Haga vakt oppsikt med et innlegg om Isachsens utspill. Se og Hør har fått tillatelse til å sitere fra innlegget. Hun ønsker ikke å tilføye noe utover det som står i teksten.

«Sverre Magnus er et barn. Hun omtaler ham i en klart seksualisert sammenheng. Som mor til en 14-åring, så føler jeg meg forpliktet til å si ifra: Dette er ikke greit», skriver hun.

«Og dette synes jeg bør huskes, når Sophie Elise er «søt og fnisende» deltaker i familievennlige tv-program, gir ut bok, er gjest på talkshow, følges av barna våre på Instagram: Hun er ikke en uskyldig, uvitende, usikker jente - hun er en voksen, kynisk og kalkulerende aktør og «influenser», som ikke går av veien for å bruke barn i kombinasjon med rumpa si, for å tjene penger.»

Innlegget er delt over to hundre ganger.

ISACHSEN: Faren til blogger Sophie Elise tar datteren i forsvar under kveldens debatt i NRK. Video: Celina Morken Vis mer

- En spøk

Se og Hør har forsøkt å få en kommentar fra Isachsen, uten hell. Hennes far og manager, Jan Olav Isachsen, opplyser at 25-åringen har kommentert saken på sin Instagram, og at hun ber om å bli sitert derfra. Isachsen ønsker ikke å svare på våre henvendelser direkte, men henviser altså til innlegget.

«Så mange klikker over caption på dette bildet, at til og med Dagbladet lager en sak. Det var 100 prosent ment som en spøk, og jeg kan dessverre nesten ikke ta på alvor at folk klikker over det og sender meg hatmeldinger om hvor pedofil jeg er», skriver hun.

- EN SPØK: Sophie Elise Isachsen kommenterer på sin egen Instagram-konto. Foto: Skjermdump/Instagram
- EN SPØK: Sophie Elise Isachsen kommenterer på sin egen Instagram-konto. Foto: Skjermdump/Instagram Vis mer

«Selvsagt seksualiserer jeg ikke en 14-åring, det var aldri min intensjon. Jeg synes folk tar det alt for langt, og orker nesten ikke å si noe på det engang», fortsetter hun.

Flere norske profiler tar imidlertid innlegget med humor, blant andre VGTV-profil Morten Hegseth, NRK-profil Gisle Agledahl og «Ex on the Beach»-deltaker Ariel Søyland, som har kommentert i kommentarfeltet til Isachsen.

Sammenliknes med Michael Jackson

Også komiker Morten Ramm har omtalt Isachsens utspill på sin Instagram-konto.

«Om du leser dette, Sverre Magnus, så har jeg et lite tips til deg. Du MÅ for guds skyld holde deg inne på Slottet idag, Michael Jackson har blitt født på ny, og ligger nå og lurer som gjedda i sivet på Slottsplassen», skriver han til skjermdump av Isachsens innlegg.

Har har også lagt ved et skjermdump av Wikipedia-siden til prinsen, hvor det er gjøres et poeng ut av alderen hans.

Se og Hør har vært i kontakt med Slottets kommunikasjonssjef, Guri Varpe. Hun har ingenkommentar til saken.

LES OGSÅ: Omtalte falskt boligkjøp: - Smekk på fingrene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer