Melania og Donald Trump:

Refses etter kontroversiell gest

Ekteparet dukket opp sammen for første gang på lenge på baseballkamp.

KRITIKK: Donald Trump får kritikk etter å ha vært med på en «tomahawk chop» under en baseball-kamp i Atlanta. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert

Det er nok noen roligere dager for ekteparet Melania (51) og Donald Trump (75) etter at de flyttet ut av Det hvite hus i januar. Spesielt førstnevnte har nærmest gått under jorden, og har ikke blitt sett sammen med ektemannen siden april.

Det har naturlig nok ført til spekulasjoner om et haltende ekteskap. Lørdag dukket de to imidlertid opp på baseballkamp, noe som ikke akkurat har forbigått i stillhet.

Under kampen satte nemlig Atlanta Braves-tilhengerne i en såkalt «tomahawk chop», som er en lang tradisjon under kampene. Her gjør de en hoggebevegelse med armen, mens de messer i kor.

AVSKJED: Melania Trump publiserte 18. januar en avskjedsvideo på Twitter. Vis mer

Bedt om å slutte

Det har imidlertid vært gjenstand for kontrovers omtrent siden den oppsto, og flere amerikanske urfolk-grupper har anklaget supporterne for å gjøre narr av dem, og kaller det rasisme.

FÅR KJEFT FOR DETTE: «Tomahawk chop» anses som nedverdigende overfor amerikansk urfolk. Foto: David J. Phillip/AP/NTB
FÅR KJEFT FOR DETTE: «Tomahawk chop» anses som nedverdigende overfor amerikansk urfolk. Foto: David J. Phillip/AP/NTB Vis mer

Flere sportslag i USA har hentet både navn og gester fra urfolk, noe som har vært omdiskutert. Flere tar nå grep for å rette opp i dette.

- I tiår har urfolk bedt profesjonelle sportslag å slutte å bruke oss som maskoter, å slutte med å karikere oss, men likevel har Atlanta Braves snudd det døve øret til oppfordringene våre om rettferdighet, lyder en uttalelse fra organisasjonen IllumiNative tidligere i år, skriver Sporting News.

Hvorvidt Trump-ekteparet ignorerte dette eller bare ikke var klar over kontroversen, vites ikke. De får uansett slakt i sosiale medier for å ha deltatt i seansen.

OPPSIKT: Kjolen Melania Trump brukte da hun stemte under presidentvalget vekker oppsikt. Vis mer

Uttrykk vekker oppsikt

Det er imidlertid ikke det eneste som vekker oppsikt fra Trump-parets kampdag. Flere har nemlig bitt seg merke i Melanias oppførsel. Hun ser nemlig ikke altfor fornøyd ut.

Særlig et klipp går sin seiersgang i sosiale medier. Melania smiler, før ansiktet legger seg i det som ser ut som oppgitte miner, og hun tilsynelatende sukker dypt.

«Jeg tror ikke hun vil være der», skriver en på Twitter.

«Det er uttrykket du har når du må spy», skriver en annen.

Melania har de siste ni månedene vært svært så tilbaketrukket, og var heller ikke å se i 75-årslaget til ektemannen i juni.

DEBATT: Denne videoen av førstedame Melania Trump (50) og ektemannen blir hyppig delt på Twitter. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Trakk seg tilbake

En omgangsvenn og sosietetsskribent fra New York, R Couri Hay, uttalte i et intervju med The Times i januar at Melania så fram til et liv som hjemmeværende.

- Melania kommer til å forsvinne. Det kommer ikke til å bli noen Instagram- eller Twitter-innlegg, dere kommer ikke til å se noe, sa han.

Donald Trump har bosatt seg på Mar-a-Lago i solfylte Florida, mens Melania visstnok ikke oppholder seg der.

Nå, etter perioden som førstedame, har hun opprettet sitt eget offisielle kontor med tre ansatte. Det er foreløpig ukjent hva de skal gjøre, men CNN har tidligere omtalt det som en forlengelse av Melanias «Be Best»-kampanje - som fokuserte på barns trivsel og trygghet.

LES OGSÅ: Om jakkeskandalen:- Fikk kjeft av Trump

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer