Ingebjørg Monique Haram:

Refser produksjonen etter «Farmen»-exit

- Det var nesten fengselstilstander.

UTE: Ingebjørg Monique Haram (30) måtte søndag kveld forlate «Farmen». Nå tar hun et oppgjør med produksjonen. Foto: Alex Iversen / TV 2
UTE: Ingebjørg Monique Haram (30) måtte søndag kveld forlate «Farmen». Nå tar hun et oppgjør med produksjonen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kom ikke som noen stor overraskelse på de andre «Farmen»-deltakerne, da andrekjempe Ingebjørg Monique Haram (30) valgte å møte Marte Flobergseter (22) til tvekamp i melkespann søndag kveld.

De har begge vært i tvekamp og vunnet tidligere, men som alltid kunne bare én stå igjen som vinner.

Etter over seks minutter med kamp, og flere rettelser fra programleder Gaute Grøtta Grav (40), måtte Haram sette ned spannene og se seg slått av konkurrenten.

KAMPKLARE: Både Marte og Ingebjørg skulle gi alt under tvekampen. Bare en av dem fikk returnere til tv-gården. Foto: Alex Iversen / TV 2
KAMPKLARE: Både Marte og Ingebjørg skulle gi alt under tvekampen. Bare en av dem fikk returnere til tv-gården. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Stusser over motstanderen

Overfor Se og Hør forteller Haram at hun sammenliknet med forrige tvekamp hadde en langt dårligere dag. Hun trekker riktignok fram én detalj som hun mener kunne ha påvirket resultatet.

- Jeg ble overrasket over hvordan Marte holdt spannene, og at hun fikk lov til det, sier hun.

Videre forteller realitydeltakeren at hun ikke sa noe om dette under selve kampen, men at flere av de andre deltakerne skal ha gjort Grøtta Grav oppmerksom på nettopp dette.

VANT KAMPEN: Marte Flobergseter vant kampen mot Ingebjørg Haram, og fikk dra tilbake på gården. Foto: Alex Iversen / TV 2
VANT KAMPEN: Marte Flobergseter vant kampen mot Ingebjørg Haram, og fikk dra tilbake på gården. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- De spurte Gaute om hvorfor han tillot henne å holde spannene såpass høyt. Hun holdt ikke armene rett ut, men hadde dem litt oppover, mener hun.

Haram vil ikke påstå at produksjonen bidro til å bestemme hvem som skulle vinne, men synes likevel det er noe som skurrer.

- Da de lot henne holde som hun gjorde, tenkte jeg at det kanskje ikke var noe vits for meg å prøve. Det var kjipt å ryke, men hun holdt lenger enn meg, selv om hun holdt annerledes, sier hun, og legger til:

- Jeg prøvde så godt jeg kunne, og er egentlig glad for at ting gikk som det gikk.

HER GÅR DET GALT: Ingebjørg ga alt, men måtte til slutt sette ned melkespannene. Foto: Alex Iversen / TV 2
HER GÅR DET GALT: Ingebjørg ga alt, men måtte til slutt sette ned melkespannene. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Savnet sønnen

Hjemme satt nemlig hennes fem år gamle sønn, og savnet begynte å bli enormt, erkjenner Haram.

- Jeg hadde lovet de hjemme at jeg aldri skulle gi meg, og gi mitt beste. Samtidig tenkte hele veien at hvis jeg taper, så er det helt greit, det også.

Les hva TV 2 sier om tvekamp-kritikken lenger ned i saken.

Selv om det meste ser rimelig idyllisk ut gjennom tv-ruta, kan Haram avsløre at ikke alt bare var fryd og gammen gjennom tv-oppholdet.

SKADER SEG: Det går nesten fryktelig galt når Terje Leer tyr til nye midler for å vekke folket på gården. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

Måtte på legevakt

Overfor Se og Hør røper Haram at hun ble fraktet til legevakt etter at deltakerne ble utsatt for et «giftsjokk» tidligere i sesongen.

SABOTASJE: Leif Haugo Stavenjord vil forlate «Farmen» etter reaksjoner fra de andre deltakerne. Video: TV2 Sumo/Rød Løper Vis mer

Selv om Haram slapp unna med skrekken, og var tilbake på gården etter noen timer, reagerer hun generelt på oppfølgingen hun fikk av produksjonen.

- Det var skikkelig kjipt å være syk på gården, for man får ikke noe annet enn salttabletter. De er veldig strenge.

Haram sleit blant annet med hodepine gjennom innspillingen, og hevder hun omtrent måtte «sette seg ned på knærne og trygle om smertestillende».

- Alt måtte klargjøres med høyeste hold hver gang, og det tok gjerne to eller tre timer. Det var nesten fengselstilstander der inne. Altså: «Kan dere ikke bare gi meg en paracet, det gjør vel ingenting om jeg får det?», tenkte jeg. Det ble noen krangler med produksjonen der inne, for å si det sånn.

GIKK GALT: Terje Leer skadet seg kraftig under «Farmen»-tvekampen. Video: TV 2 / Jonas Scheie Hammer Vis mer

- Sykdom kan forekomme

Pressekontakt for «Farmen» i TV 2, Alex Iversen, bekrefter overfor Se og Hør at deltakerne ikke har fri tilgang til smertestillende under tv-oppholdet. Han forteller at produksjonen råder alle til å heller hvile og drikke nok vann.

- Vi ønsker heller ikke å dele ut mer enn en anbefalt dagsdose. Spørsmål rundt smertestillende er også vanskelig rundt tvekamp og andre konkurranser, fordi det kan sees på som en konkurransefordel. Blir noen syke, så har vi jevn og god kontakt med flere leger som er tilknyttet produksjonen, sier Iversen, og fortsetter:

- De rådgir per telefon, og det har vært flere legebesøk gjennom årets sesong. Ved større og mer akutte skader sendes deltakere til legevakta i Kragerø. De som har behov for daglige medisiner har klarert dette på forhånd.

Pressekontakten understreker at et «Farmen»-opphold vanligvis oppleves utfordrende, både fysisk og psykisk.

- Produksjonen gjør det de kan for å legge til rette for et godt opphold, men sykdom kan forekomme.

SJOKKERT: Stine forbereder seg til kamp når Frank plutselig byr på et uventet løft i episode 20 av «Torpet». Vis mer

- Marte hadde bedre kontroll

Når det gjelder søndagens tvekamp, mener Iversen at produksjonen har sitt på det tørre.

- Det er riktig at Marte i en periode holder armene litt høyere enn 90 grader, men det ble bedømt av både Gaute og andre som fulgte med, til å være innenfor grensene. De første fire minuttene av tvekampen er det veldig jevnt mellom Ingebjørg og Marte. Etter cirka fire minutter begynner Ingebjørg å slite med å holde armene strak, og høyt nok oppe. Etter fem minutter gir Gaute henne den første beskjeden om å rette ut armene, forteller Iversen, og fortsetter:

- Ingebjørg fikk beskjed til til sammen sju ganger om å rette ut armene, av Gaute, som videre ber henne sette ned spannene. Marte hadde langt bedre kontroll hele veien.

Pressekontakten forteller videre at de nylig har styrket nettopp denne tvekampgrenen med to pidestaller, for å tydeliggjøre når melkespannene holdes for lavt.

LES OGSÅ: Vi har aldri vært nære venner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer